به گزارش گروه علمی ایرنا، حامد قاسمی امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشتماه در دومین روز از نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ در کنفرانس ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا با اشاره به رویکردهای مبتنی بر تحلیل هندسی در شناسایی و برداشت اجسام توسط رباتها، گفت: هدف ما طراحی رباتهایی است که بتوانند بدون هیچ پیشزمینهای، با محیطهای مختلف تعامل داشته باشند.
وی به موفقیتهای حاصل شده در شبیهسازیهای پیشرفته اشاره کرد و افزود: ما در مرحله نخست، پروژهها را در محیط شبیهسازی تست میکنیم و پس از اطمینان از عملکرد مناسب، به مرحله واقعی وارد میشویم. به عنوان مثال، در برنامهای با هدف برداشت اجسام، ربات به راحتی میتواند هندسه و ویژگیهای سهبعدی اجسام را شناسایی کند.
این پژوهشگر حوزه رباتیک به توضیح جزئیات ربات دلتای ساخته شده در آزمایشگاه ربات و انسان دانشگاه تهران پرداخت و گفت: این ربات، سه درجه آزادی دارد و قادر به روتیشن و باز و بسته شدن انگشتان است. هدف نهایی ما بستهبندی یک جعبه شکلات با استفاده از این رباتها است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از پروژههای دیگر ما استفاده از دادههای جمعآوریشده از نحوه برداشت انسان از اجسام مختلف است. هدف ما تقلید از حرکات انسانی است تا رباتها بتوانند به صورت مستقل و مؤثر عمل کنند.
قاسمی همچنین به پروژه ربات شطرنجباز که امکان بازی با انسان را فراهم میکند، اشاره و آن را بخشی از تلاشهای آزمایشگاه برای ارتقای یادگیری و تعامل رباتها با انسانها توصیف کرد.
وی ضمن اشاره به پیشرفتهای اخیر در زمینه هوش مصنوعی، بر لزوم توجه به ابعاد اجتماعی و اخلاقی در طراحی این فناوریها تأکید کرد و افزود: ما باید مطمئن شویم که این ابزارها به نفع بشریت کار میکنند و از ایجاد فاصله بین انسانها جلوگیری میکنند.