حضور هنرجویان موسیقی در رویدادهای بین‌المللی اولویت‌ وزارت فرهنگ است

حضور هنرجویان موسیقی در رویدادهای بین‌المللی اولویت‌ وزارت فرهنگ است

 تهران- ایرنا- معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور هنرمندان و هنرجویان عرصه‌های مختلف به‌ویژه موسیقی در رویدادهای بین‌المللی را از اولویت این نهاد عنوان کرد و گفت: این رویکرد موثری در حوزه توسعه دیپلماسی فرهنگی به‌ویژه زنان و دخترانی است که در هنرستان‌ها پرورش پیدا می‌کنند و می‌توانند بهترین نمایندگان فرهنگ و هنر کشور باشند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی معاونت امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بابک رضایی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسین اسماعیلی مدیر دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری، حجت الاسلام حسین ملکی مشاور وزیر و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، مهدیه حسنی معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، مصطفی نصیری نماینده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در امور هنرستان‌ها، وحید آگاه مشاور حقوقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ، همزمان با سالروز ولادت حضرت معصومه (س) و «روز دختران» در هنرستان موسیقی دختران تهران حضور پیدا کرده و با هنرجویان، مدرسان و مدیریت این مجموعه دیدار و گفت و گو کردند.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار اظهار داشت: یکی از مهمترین رویکردها و اولویت‌ها، بحث حضور هنرجویان و هنرمندان عرصه‌های مختلف به ویژه موسیقی در مجامع و رویدادهای بین‌المللی است. مسیری که بی‌تردید رویکرد موثری در حوزه توسعه دیپلماسی فرهنگی به ویژه زنان و دخترانی است که در چنین مجموعه‌هایی پرورش پیدا می‌کنند و می‌توانند بهترین و ارزشمندترین نمایندگان فرهنگ و هنر کشور عزیزمان باشند.

رضایی گفت: بنابراین امیدوارم در دوره جدید مدیریت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ در مدیریت هنرستان‌ها شاهد بهترین اتفاقات در این زمینه باشیم تا به همت هنرجویان، کنسرت‌ها و اجراهای متعددی در رویدادهای داخلی از جمله جشنواره موسیقی فجر و فعالیت‌های مشابه برگزار شود. باید تلاش داشته باشیم تا از ظرفیت خوب هنرستانی‌ها در فعالیت‌های مختلف بهره گرفته شود و هنرجویان فرصت بیشتری برای تجربه در صحنه داشته و اعتماد به نفس لازم در این زمینه را دریافت کنند.

وی با تبریک فرارسیدن سالروز ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر افزود: بی‌تردید آینده ایران متعلق به هنرجویانی است که می‌توانند بهترین‌ها را رقم بزنند. بنابراین در حوزه معاونت امور هنری تمام تلاشمان را انجام می‌دهیم تا با دعوت از استادان و هنرمندانی که می‌توانند شما را در حوزه‌های آموزشی و پژوهشی یاری کنند جهت ارتقای آنچه در موسیقی فعالیت می‌کنید گام‌هایی برداریم. مسیری که باید به توسعه فعالیت‌های زنان هنرمند در عرصه موسیقی بیانجامد.

حضور هنرجویان موسیقی در رویدادهای بین‌المللی اولویت‌ وزارت فرهنگ است

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در این حوزه این آمادگی از طرف همه همکاران در معاونت امور هنری وجود دارد تا بتوانیم در این زمینه کارهایی انجام دهیم. به طور حتم اگر هنرجویان هنرستان‌ها بتوانند به استانداردهای مدنظر استادان خود برسند می‌توانیم تلاش‌هایی برای اجرای برنامه هنرجویان در رویدادهایی همچون «جشن نوروز» و دیگر درخواست‌هایی که برای حضور گروه‌های ایرانی در خارج از کشور می‌شود، انجام دهیم؛ معتقدم این هنرجویان به عنوان نسل نوی موسیقی ایران بهترین سفیران فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عرصه های بین‌المللی هستند.

رضایی خطاب به هنرجویان اظهارداشت: تاکنون می‌توانستیم بهتر از این‌ها از ظرفیت حضور هنرجویان دختر و پسر در هنرستان‌ها در اجراهای موسیقایی بهره ببریم. مسیری که باید آن را گسترش داد و در جهت تقویت آن کوشید. شما هنرمندانی هستید که جسارت، آگاهی و توانمندی شما در کنار تجربه استادان و مدیران مجموعه‌های آموزشی که در آن حضور دارید، می‌تواند بهترین‌ها را رقم بزند. کما اینکه برگزاری مراسم افتتاحیه دوره گذشته جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در هنرستان موسیقی پسران و حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنسرت ویژه هنرستان موسیقی پسران طی زمان برگزاری جشنواره موسیقی فجر که تاکنون کمتر شاهد آن بودیم، نشان از اهمیت هنرستان‌ها در وزارت فرهنگ دارد.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید نهایت تلاش خود را انجام دهیم تا با استفاده از ظرفیت‌های موجودی که در اختیار داریم فضای مطلوب‌تری را برای هنرجویان هنرستان‌ها ایجاد کنیم. توسعه فعالیت‌ها در جهت تقویت و ترمیم مراکز و منابع نگهداری اسناد تاریخی هنرستان‌ها، تلاش برای توسعه همکاری‌های مشترک بین هنرستان‌ها و ناشران حوزه موسیقی برای تقویب بار علمی کتابخانه این مجموعه‌ها از دیگر نکاتی است که باید به آنها توجه بیشتری کرد.

راه‌اندازی معاونت امور بین‌المللی دفتر موسیقی

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این دیدار اظهار داشت: این فضا به اعتقاد من یک ظرفیت مغفول مانده موسیقی است و می‌تواند دربرگیرنده ارزشمندی‌های باشد که بی‌تردید نتایج روشن آن را می‌توان در توسعه فعالیت بانوان هنرمند در عرصه موسیقی پیدا کرد و با همراهی استادان ارجمند حوزه موسیقی هم نتایج و دستاوردهای خوبی را به همراه داشته است.

حضور هنرجویان موسیقی در رویدادهای بین‌المللی اولویت‌ وزارت فرهنگ است

بابک رضایی با اشاره به سخنان معاون امور هنری مبنی بر توسعه فعالیت‌های موسیقی در حوزه‌های بین‌المللی تاکید کرد: یکی از اهداف ما راه‌اندازی معاونت امور بین‌المللی دفتر موسیقی در این دوره است. شرایطی که در صورت تحقق می‌تواند گام بلندی برای توجه بیشتر به هنرمندان گروه سنی باشد که در هنرستان‌ها و مراکز آموزشی سراسر کشور می‌توانند بهترین و شایسته‌ترین نماینده‌ها در مجامع بین‌المللی باشند و در این شرایط یاری مدیران و استادان همین مراکز بهترین و موثرترین مشاوره‌ای است که می‌توانیم از آن بهره ببریم.

رضایی افزود: یکی دیگراز برنامه‌هایی که حتما قول پیگیری آن را می‌دهم، افزایش تعداد اجراهای زنده هنرجویان هنرستان‌ها در سالن‌های حرفه‌ای با توجه به ظرفیت و توانمندی آنان است. ضمن اینکه توجه به تقویت آرشیو و عناصر پژوهشی با هدف ارتقای سطح آموزشی هنرجویان با استفاده از حمایت‌های دفتر موسیقی و توجه به رویکردهای تحول‌گرایانه و تغییراتی که در موسیقی ایرانی شاهد آن هستیم، از دیگر اولویت‌هایی است که در حوزه‌های مربوط به آموزش و پژوهش روی آن تمرکز خواهم کرد.

هنرجویان هنرستان‌های موسیقی کمبودی به لحاظ توانمندی ندارند

نماینده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در امور هنرستان‌ها هم در این دیدار گفت: هنرجویان هنرستان‌های موسیقی دختران و پسران استان تهران هیچ کمبودی به لحاظ توانمندی در مقایسه با هنرمندان گروه سنی کشورهای صاحب موسیقی ندارند. آنان به واسطه حمایت‌های ویژه‌ای که از سوی مدیران و استادان دارند، تاکنون در رویدادها و مجامع مختلف به توفیق های زیادی دست پیدا کرده‌اند که می‌تواند دربرگیرنده نکات فراوانی باشد.

مصطفی نصیری افزود: یکی از مهمترین مطالباتی که می‌تواند در ماه‌های پیش‌رو مورد توجه معاونت امور هنری، دفتر موسیقی و سایر مجموعه‌ها قرار گیرد، بحث هزینه‌های دریافتی سالن‌های مجهز به برگزاری کنسرت‌های موسیقی هنرجویان است که تامین آن برای این مراکز آموزشی بسیار سخت و دشوار است. امیدوارم با مساعدت‌ها و همراهی‌هایی که از این پس صورت می‌گیرد، شرایطی فراهم شود تا دریافت هزینه‌های مربوط به اجاره بهای سالن‌ها حداقل برای کنسرت‌های مربوط به هنرجویان هنرستان‌ها در قالب دیگری تعریف شود که مدیریت هنرستان‌ها با این چالش مواجه نباشند.

پریسا زهتابیان مدیر هنرستان موسیقی دختران هم در جریان این دیدار گزارش مشروحی از فعالیت‌های انجام گرفته در مجموعه آموزشی تحت مدیریت خود ارائه داد.

حضور هنرجویان موسیقی در رویدادهای بین‌المللی اولویت‌ وزارت فرهنگ است

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این دیدار ضمن ارائه توضیحاتی از فعالیت‌های انجام شده مجموعه تحت پوشش خود در هنرستان‌ها از تلاش مدیریت همه این مجموعه‌های آموزشی در توسعه کیفی و کمی فعالیت‌های آموزشی و اجرایی قدردانی کرده و از تلاش این مراکز آموزشی برای تشکیل یک ارکستر مشترک به عنوان یک دغدغه اصلی نام برد.

محمدحسین اسماعیلی افزود: خوشبختانه سطح تکنیکی و توانمندی هنرجویان هنرستان ها بالا است. شرایطی که در مقاطعی بالاتر از آموزه هایی است که در حوزه های عالی تردانشگاهی حضور پیدا می کنند. در این زمینه مشغول رایزنی و اصلاح مباحثی هستیم که به صورت تخصصی با حضور کارشناسان این حوزه و مجموعه های آموزشی در حال انجام است تا بتوانیم به نتایج روشن و موثری دست پیدا کنیم.

براساس این گزارش در بخش پایانی این دیدار، مینا افتاده موسیقیدان و نوازنده سنتور، کریم قربانی نوازنده ویولنسل و مدرس موسیقی، محمدرضا فیاض آهنگساز، مدرس و منتقد موسیقی، احسان ذبیحی‌فر نوازنده و مدرس موسیقی، کارن کیهانی آهنگساز، پژوهشگر و مدرس موسیقی و فریده رضایی پژوهشکر و مدرس موسیقی به نمایندگی از مدرسان هنرستان موسیقی دختران تهران به ارائه نظرات و پیشنهادات خود برای ارتقای فعالیت‌های کیفی هنرستان پرداختند.

تلاش برای ارتقای بازدهی فعالیت‌های آموزشی انجام گرفته در هنرستان موسیقی دختران، بازنگری جدی در حوزه اختصاص سهمیه بلیت کنسرت‌های موسیقی برای دانشجویان و هنرجویان هنرستان‌های موسیقی، تلاش برای افزایش اجراهای حرفه‌ای هنرجویان هنرستان‌ها و مراکز آموزشی، تجهیز کتابخانه و مراکز اسناد هنرستان‌ها، تعمیر و نوسازی سازه‌های فرسوده و فعال‌سازی «دوره عالی» هنرستان موسیقی از مباحثی بود که در این دیدار توسط استادان هنرستان موسیقی دختران مطرح شد.

 

 منبع خبر