از جزئیات نخستین فلوشیپ ادبی تهران تا شراکت فرهنگی ایران و عراق

از جزئیات نخستین فلوشیپ ادبی تهران تا شراکت فرهنگی ایران و عراق

 تهران- ایرنا- مدیرکل اداره مجامع و تشکل‌های فرهنگی، جزئیات برنامه‌های نخستین فلوشیپ ادبی تهران را تشریح کرد و رایزن فرهنگی ایران در عراق این دو کشور را در حوزه فرهنگی و مدنی شرکای راهبردی دانست.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، علیرضا نوری‌زاده با اشاره به جزئیات برنامه حضور ناشران مهمان فلوشیپ تهران، گفت: این ناشران روز یکشنبه (۲۱ اردیبهشت) وارد ایران می‌شوند. افتتاحیه رسمی نخستین فلوشیپ ادبی تهران روز دوشنبه (۲۲ اردیبهشت) با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،‌ محسن جوادی رئیس نمایشگاه کتاب تهران،‌ ابراهیم حیدری قائم‌مقام نمایشگاه کتاب،‌ مدیران و مسئولان فرهنگی و ناشران ایرانی و خارجی برگزار خواهد شد.

مدیرکل اداره مجامع و تشکل‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری ۱۶ قرار ملاقات در سه روز برگزاری فلوشیپ ادبی تهران بین ناشران ایرانی و ناشران و آژانس‌های ادبی خبر داد و گفت: از دوشنبه هشتم اردیبهشت ماه در سامانه فلوشیپ تهران امکان تنظیم قرار ملاقات برای ناشران ایرانی فراهم می‌شود و ناشران ایرانی می‌توانند با مراجعه به سامانه قرار ملاقات خود را با ناشران و آژانس‌های ادبی خارجی حاضر در فلوشیپ تنظیم کنند. هر ناشر می‌تواند ۱۶ قرار ملاقات با ناشران و آژانس‌های ادبی تنظیم کند.

به گفته نوری‌زاده سالن فلوشیپ سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران در فضایی به وسعت ۹۰۰ متر مربع در جنوب غربی مصلی در بخش جنوبی رواق غربی در دو بخش جانمایی شده است.‌ بخش اول،‌ شامل سالن افتتاحیه و کارگاه‌ها و نشست‌های مرتبط و بخش دوم بخش مذاکرات است که شامل ۱۲۰ میز و صندلی برای قرارهای ملاقات ناشران است.

وی افزود:‌ قرارهای ملاقات ناشران از ساعت ۱۴ تا ۱۷ تنظیم شده است،‌ در روز نخست برنامه دیدار و ملاقات با تصویرگران و نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان برنامه‌ریزی شده است، بازدید ناشران خارجی از سالن نشر کودک و نوجوان برای روز دوم و تور نمایشگاه‌گردی برای روز سوم برنامه‌ریزی شده است.

نوری‌زاده با اشاره به برنامه‌های جنبی برای مهمان خارجی حاضر در این رویداد گفت: تور تهران‌گردی نیز روز پنجشنبه (۲۵ اردیبهشت‌) برای ناشران و آژانس‌های ادبی خارجی حاضر در فلوشیپ ادبی تهران تدارک دیده شده است که از اماکن فرهنگی بازدید خواهند کرد.

ایران و عراق شرکای استراتژیک فرهنگی هستند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامرضا اباذری با اعلام اینکه ایران و عراق به‌ویژه در حوزه فرهنگی و تمدنی، شرکای استراتژیک هستند، گفت: این موضوع در مواجهه‌های رسمی و غیررسمی با دولت و ملت عراق نیز مورد اشاره بوده است. این امر باعث شده تا ما به دنبال حضور هدفمند در زیست‌بوم‌های فرهنگی، هنری در جامعه مخاطبان در عراق باشیم.

رایزن فرهنگی ایران در عراق ادامه داد: این رویداد سبب خواهد شد، تا زمینه برای عرضه آثار و محتواهای ادبی، فرهنگی، دینی، علمی در قالب نشریات و کتب فاخر بین دو کشور فراهم شود. فرهیختگان، نویسندگان، نخبگان فرهنگی و جامعه دانشگاهی و ناشران با چنین رویدادی به این باور می‌رسند که عزم جمهوری اسلامی برای توسعه روابط متقابل فرهنگی بین دولت و مردم دو کشور جدی و خلل‌ناپذیر است.

اباذری اضافه کرد: در سالی که توسط مقام معظم رهبری سال سرمایه‌گذاری برای تولید نام‌گذاری شده است، چنین رویدادهایی به رونق اقتصاد فرهنگ کمک شایانی خواهد کرد؛ زیرا در نهایت با برقراری ارتباط مؤثر فرهنگی مابین دو کشور زمینه برای تعاملات حوزه اقتصاد فرهنگ بیش‌ازپیش فراهم خواهد شد که به رونق سرمایه‌گذاری در حوزه تولیدات فرهنگی منجر خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین حضور عراق به‌عنوان مهمان ویژه، سبب توجه ویژه رسانه‌های رسمی و هم چنین کنشگران بسترهای مجازی خواهد شد که نتیجه این توجه، رشد میزان شناخت و کارآمدسازی ظرفیت‌های فرهنگی دوجانبه خواهد شد.

رایزن فرهنگی ایران در عراق در پایان مطرح کرد: دعوت از عراق برای شرکت در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به‌ عنوان یک نظام انگیزشی برای ناشران این کشور محسوب می‌شود. این اقدام به فرایندی منجر خواهد شد تا ترجمه آثار زین سو و زان سو با استقبال بیشتری میان ناشران و مترجمان دو کشور مواجه شده و در نهایت این توسعه چاپ و نشر آثار به آشنایی بیش‌ازپیش دو ملت با دانشمندان، فرهیختگان و نویسندگان در حوزه‌های مختلف علوم، فنون و فرهنگ و دانش ختم خواهد شد.

سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

 

 منبع خبر