به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از شبکه خبری الجزیره، نماینده آفریقای جنوبی در دیوان بین المللی دادگستری تاکید کرد: نوار غزه به برزخ تبدیل و درهای جهنم بار دیگر باز شده است. اسرائیل باید به خاطر جنایت هایش در این منطقه مجازات شود.
وی گفت: اسرائیل از روی عمد مانع اقدامات آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) می شود تا به فلسطینی ها فشار آورد و از ورود هرگونه کمک های انسانی به غزه ممانعت کند.
به گفته نماینده آفریقای جنوبی در دیوان بین المللی دادگستری، رژیم اسرائیل توافق ممنوعیت نسل کشی را نقض می کند و حکم دادگاه نباید تنها مشورتی بلکه الزام آور باشد. نوار غزه، کرانه باختری و قدس شرقی همچنان در اشغال نظامی این رژیم هستند. اسرائیل به عنوان یک اشغالگر تمام معاهدات و قوانین بین المللی را نقض می کند.
وی افزود: اسرائیل تلاش می کند که سازمان های انسانی در نوار غزه و کرانه باختری به ویژه آنروا را منحل کند و این مساله اوضاع معیشتی در سایه اشغالگری را پیچیده تر می کند. اسرائیل باید به کمک سازمان ملل روند ورود کمک ها به غزه را تسهیل کند اما این رژیم مطالبات را نادیده می گیرد و به محاصره نوار غزه و گرسنه کردن ۲ میلیون نفر ادامه می دهد.
به گزارش ایرنا، پیشتر آفریقای جنوبی دادخواستی را علیه رژیم صهیونیستی به دلیل نقض کنوانسیون نسلکشی به دیوان بینالمللی دادگستری در شهر لاهه هلند ارائه کرد. دادگاه لاهه نیز طی حکمی به رژیم صهیونیستی دستور داد تا از انجام نسلکشی خودداری و امکان ارسال کمکهای انسانی به غزه را فراهم کند.
با این حال، رژیم اسرائیل با نقض و نادیده گرفتن قوانین بین المللی، جنایت و کشتار خود را بیش از پیش با از سرگیری جنگ مجدد علیه غزه شدت بخشید و با ممانعت از ورود کمکهای انسانی آنها را تحت فشار قرار میدهد. از طرفی نیز، این رژیم با تصمیم به خروج از دادگاه لاهه در تبعیت از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، کارزاری برای پیوستن برخی کشورها به این روند علیه دادگاه لاهه به راه انداخت تا با تحت فشار گذاشتن این دادگاه خود را از این جنایت تبرئه کند.
جلسات استماع دیوان بینالمللی دادگستری در مورد جلوگیری از فعالیت آنروا از سوی رژیم صهیونیستی از روز دوشنبه آغاز شد و تا روز جمعه ادامه خواهد داشت. سازمان ملل پیشتر از دیوان بینالمللی دادگستری خواسته بود تا نظر مشورتی خود را در مورد ممنوعیت این رژیم بر فعالیت آنروا اعلام کند.
این دیوان، هفته گذشته در بیانیهای در تارنمای خود نوشت که این جلسات در مورد «تعهدات اسرائیل در رابطه با حضور و فعالیت نهادهای وابسته به سازمان ملل، سایر سازمانهای بینالمللی و کشورهای ثالث در سرزمینهای اشغالی فلسطین و در رابطه با این سرزمینها» خواهد بود.