خیز چین برای رتبه یک تولید انرژی هسته‌ای در جهان

خیز چین برای رتبه یک تولید انرژی هسته‌ای در جهان

 مسکو- ایرنا- شبکه تلویزیونی بریکس گزارش داد: چین برای نخستین بار از نظر ظرفیت نصب‌شده نیروگاه‌های اتمی اعم از فعال یا در دست ساخت در رتبه اول جهان قرار گرفت و انتظار می‌رود که در سال ۲۰۳۰ به رتبه یک تولیدکنندگان انرژی از سوخت هسته‌ای نیز دست یابد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این شبکه تلویزیونی به نقل از انجمن صنعت انرژی هسته ای چین گزارش داد: چین با ۱۰۲ واحد نیروگاه هسته ای فعال، در دست ساخت و یا طرح های دارای مجوز ساخت، ظرفیت تولید ۱۱۳ میلیون کیلوولت انرژی را به خود اختصاص داده است.
بنا بر این گزارش، پیش از این، چین در سال ۲۰۲۴ میلادی از این منظر در رتبه دوم قرار داشت.

انجمن صنعت انرژی هسته‌ای چین پیش‌بینی کرده است که با توجه به سرعت فعلی اجرای طرح‌ها، پیشرفت‌های تکنولوژیکی جدید و پروژه‌های بزرگ، چین تا سال ۲۰۳۰ میلادی قادر خواهد بود از نظر ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های هسته‌ای فعال نیز مقام اول را کسب کند.

در این گزارش آمده است: تولید برق تجمیعی واحدهای انرژی هسته ای در حال بهره برداری در سراسر چین به ۴۴۴.۷ میلیارد کیلووات ساعت رسید که ۴.۷۲ درصد تولید برق کل این کشور را تشکیل می‌دهد.
بنا بر این گزارش، این مقدار تولید برق هسته ای معادل صرفه جویی در ۱۲۷ میلیون تن زغال سنگ و کاهش ۳۳۴ میلیون تنی تولید گاز دی اکسید کربن محسوب می شود.

به نوشته روزنامه گلوبال تایمز، در حال حاضر ۲۸ واحد انرژی هسته ای در چین در حال ساخت است که مجموع ظرفیت آنها ۳۳.۶۵ میلیون کیلووات است.
بر این اساس، چین به واسطه ظرفیت واحدهای نیروگاه‌های اتمی در حال ساخت برای ۱۸ سال متوالی رتبه اول جهان را حفظ کرده است.

هم اکنون، واحدهای هسته ای درحال بهره برداری تجاری چین به ۵۸ واحد رسیده اند که ظرفیت کل آنها ۶۰.۹۶ میلیون کیلووات است.

در ادامه این گزارش آمده است: در سال ۲۰۲۴ میلادی، سرمایه‌گذاری در ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در چین به رکورد ۱۴۶.۹ میلیارد یوان (بیش از ۱.۶۶ تریلیون روبل) رسید که ۵۲ میلیارد یوان (۵۹۰.۲ میلیارد روبل) بیشتر از سال قبل از آن است.

در بخش دیگری از گزارش شبکه تلویزیونی بریکس آمده است: قابلیت‌های ساخت‌وساز صنعت هسته‌ای چین به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته، به گونه‌ای که این کشور قادر است به‌طور همزمان بیش از ۴۰ واحد نیروگاه اتمی بسازد.
بنا بر این گزارش، علاوه بر ساخت و ساز، چین به طور فعال در حال توسعه حوزه‌های جدید استفاده از انرژی هسته‌ای، از گرمایش شهری گرفته تا فناوری‌های پزشکی و صنعتی است.
این گزارش می‌افزاید: همکاری‌های بین‌المللی چین در حوزه هسته‌ای نیز به سرعت در حال گسترش است، همچنانکه این کشور ۱۲ مرکز تحقیقاتی و پلتفرم آزمایشی افتتاح کرده و پروژه‌های مشترکی را با تایلند، بنگلادش، نیجریه و برخی دیگر از کشورها آغاز کرده است.

 

 منبع خبر