حیدر عمرانی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: پیرو آیین نامه اجرایی نحوه تعیین و شناسایی خانوارهای ایرانی و اتباع خارجی (اسفند ۱۴۰۰) سازمان ثبت احوال کشور مکلف به متولی ایجاد پایگاه خانوار کشور و به روزرسانی آن با دریافت و ثبت تغییرات ساختار خانوارها به صورت الکترونیکی است.
وی یادآور شد: این طرح در ۶ استان به صورت پایلوت اجرا شده که مرحله اول آن در سه استان زنجان،قزوین و سمنان و در مرحله دوم از امروز در استان های بوشهر،خراسان جنوبی و مرکزی اجرا شد.
عمرانی گفت: این طرح با هدف ایجاد رویه یکسان در نحوه اقدام ادارات ثبت احوال و تسریع در فرآیند رسیدگی به درخواست های تغییر در ساختار و اعضا خانواده در پایگاه خانوار اجرایی شده است .
وی درباره جزئیات طرح پایگاه خانوار کشور تصریح کرد: با اجرای این طرح، از این پس سازمان ثبت احوال کشور تمام تغییراتی که در خانوارهای کشور ایجاد میشود اعم از تولد، فوت، ازدواج یا طلاق را به صورت اتوماتیک و خودکار به سازمان هدفمندسازی یارانهها اعلام میکند.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر ادامه داد: سه رقم اول شماره ملی ۳۴۹، ۳۵۰، ۳۵۱، ۳۲۵، ۳۵۳، ۳۵۴، ۳۵۵، ۳۵۶، ۳۵۷، ۵۲۹، ۵۳۲، ۶۰۹، ۶۱۰، ۷۳۲، ۷۶۳ در استان بوشهر مشمول این طرح هستند.
عمرانی افزود: از امروز امکان اعمال تغییرات ساختار خانوار توسط کاربران پلیس+۱۰ برای شمارهملیهایی که سه رقم اول آن مطابق اعداد یادشده باشد، وجود نخواهد داشت و متقاضیان تغییرات مذکور در صورت لزوم می توانند به سامانه خانوار ثبت احوال فقط باید از طریق سامانه ثبت نام کارت هوشمند ملی برای موارد نیازمند احکام قضایی یا درخواست وُسع اقتصادی یا از این قبلی موارد مراجعه کنند.
وی گفت: با این حال برای تغیرات خانوار شامل تولد، فوت، ازدواج و طلاق نیاز به هیچ کاری نیست و سازمان ثبت احوال راسا اطلاعات مربوطه را به سازمان هدفمندسازی یارانهها ارسال و این سازمان مابقی فرآیند را پیگیری میکند.