سید حسین امیرکلالی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:این رویدادها عبارتند از مراسم حکاکی دعای شرف الشمس، آیین تحویل سال جدید در حرم رضوی، آیین سنتی خطبه خوانی خدام در شب شهادت امام رضا(ع)، تشییع پیکر امام رضا(ع) توسط زنان نوغان، تشرف زائران پیاده در دهه آخر ماه صفر و سالروز شهادت امام رضا(ع)،بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، جشنواره رنگ و طعم پاییزی در باغ مشهد، آیین نقارهزنی در حرم رضوی، جشنواره برداشت گل محمدی روستای فرخد و نمایشگاه ستارهها که نمایشگاهی از جاذبه های مشهد در حوزه گردشگری مشهد است.
وی ادامه داد:از این ۱۰ رویداد ، ۲ رویداد در سطح بین المللی ، پنج رویداد در سطح استانی ،۲ رویداد ملی و یک رویداد منطقه ای به ثبت رسیده و این اقدام با تلاش معاونت گردشگری استان و وزارت میراث فرهنگی و همکاری ادارهکل استان خراسان رضوی انجام شده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد گفت: ثبت این رویدادها گامی مؤثر در راستای معرفی ظرفیتهای فرهنگی، مذهبی و گردشگری مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران است و این اقدام موجب انسجام بخشی به تقویم گردشگری کشور و فراهم شدن زمینهای مناسب برای برنامهریزی بهتر در جذب گردشگر داخلی و خارجی خواهد بود.
امیرکلالی افزود: رویدادهای گردشگری علاوه بر ایجاد شور و نشاط اجتماعی، فرصت مناسبی برای معرفی صنایعدستی، غذاهای سنتی و فرهنگ بومی هر منطقه فراهم میکنند و ثبت آنها در تقویم ملی به معنای رسمیت یافتن و حمایت همهجانبه از این ظرفیتها در سطح ملی است.
وی با بیان این که این رویدادها میتوانند به تقویت اقتصاد محلی کمک شایانی کنند گفت:با توجه به جایگاه ویژه مشهد در حوزه گردشگری زیارتی، ایجاد تنوع در رویدادها و گنجاندن آنها در برنامههای سالانه، گامی مهم در جهت رونق گردشگری فرهنگی و تجربهمحور محسوب میشود.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد گفت: اداره میراث فرهنگی مشهد با همکاری نهادهای مرتبط، برنامهریزی جامعی برای برگزاری کیفی این رویدادها در سال جاری دارد و از مشارکت بخش خصوصی، انجمنهای مردمنهاد و علاقهمندان به فرهنگ و تاریخ مشهد استقبال میکند.
استان خراسان رضوی هم اکنون دارای بیش از۲ هزار و ۷۰۰ اثر معنوی، تاریخی و فرهنگی ثبت شده در فهرست آثار ملی است.