بن بست ترامپ در جنگ با انصارالله/ دست و پا زدن آمریکا در باتلاق یمن

بن بست ترامپ در جنگ با انصارالله/ دست و پا زدن آمریکا در باتلاق یمن

 تهران - ایرنا - تحلیلگران با اشاره به حملات جنگنده های آمریکا به یمن از ناکامی واشنگتن در تحقق اهدافش در این جنگ خبر دادند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، الجزیره در گزارشی اعلام کرد: تحلیلگران بر این باورند که دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا در برخورد با انصارالله یمن به بن بست خورده است و احتمالا به آرام کردن اوضاع قبل از سفر منطقه ای خود روی خواهد آورد.

در این گزارش آمده است: پس از حدود ۶ هفته از حملات گسترده آمریکا به مناطق و شهرهای تحت کنترل انصارالله یمن همچنان انصارالله به عملیات خود در دریای سرخ و علیه اهداف اسرائیلی ادامه داده و توقف این حملات را منوط به جنگ اسرائیل علیه غزه منوط کرده است. «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن از حملات به ناوگان دریایی آمریکا به ویژه ناو« یو اس اس ترومن» در شمال دریای سرخ خبر داده و در مقابل جنگنده های آمریکایی نیز شب گذشته بندر نفتی «راس عیسی» در استان الحدیده را بمباران کردند.

«لقاء مکی» تحلیلگر ارشد مرکز مطالعات الجزیره در این باره گفت: آمریکا در حملات خود به انصارالله شکست سختی خورده است زیرا او اعلام کرد که توان ورود به مرحله دوم را ندارد و به دنبال یافتن جایگزین یعنی توقف حملات نظامی علیه حوثی‌هایی است که در سایه این شکست آمریکا موفق عمل کرده‌اند. «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به بن بست خورده است و مشخص شده که سقف تعیین شده او درباره حوثی ها غیرواقعی است. ایالات متحده با وجود توان نظامی خود در یمن عاجز شده زیرا با یک گروه می جنگد نه کشور.

این تحلیلگر ارشد مرکز مطالعات الجزیره احتمال داد که قبل از سفر ترامپ به منطقه، آتش بس در غزه اعلام شود تا انصارالله حملاتش را متوقف کند به ویژه که آنها توقف حملات خود را منوط به توقف جنگ غزه و توقف حملات آمریکا دانسته اند.

سرتیپ «الیاس حنا» کارشناس امور نظامی و راهبردی نیز در این باره گفت: هر دو طرف آسیب دیده‌اند؛ اما وجهه آمریکا با توجه به حجم حمله نظامی و واردن شدن ترامپ به جنگ با حوثی ها بیشتر آسیب دیده است زیرا او گفته بود از همه جنگهای جهان خارج خواهیم شد.

وی افزود: واشنگتن فاقد راهبرد کلان در برخورد با حوثی هاست و هدف سیاسی اعلام شده یعنی بازگردانیدن توان بازدارندگی و بازگشایی مسیرهای کشتیرانی در منطقه محقق نشده است. ارتش آمریکا به دنبال هدف قرار دادن مراکز ثقل ساختار نظامی حوثی ها به منظور از کار انداختن آنهاست و این موضوعی است که اسرائیل با مقاومت فلسطین انجام داده و راه به جایی نبرده است.

سرتیپ الیاس حنا افزود: باتوجه به ناتوانی واشنگتن در تحقق اهدافش علیه حوثی ها، فشاری که آمریکا بر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیتی برای ورود کمک ها به غزه وارد می کند در راستای راضی کردن حوثی ها برای توقف حملاتشان در دریای سرخ و علیه اهداف اسرائیلی است. ضمن آنکه سفر قریب الوقوع ترامپ به منطقه مستلزم آرام سازی اوضاع است زیرا امکان ندارد رئیس جمهور آمریکا به منطقه سفر کنند و حملات موشکی حوثی ها ادامه داشته باشد.

الجزیره در ادامه گزارش خود می افزاید: برخی گزارش ها حکایت از آن دارد که هزینه حملات هوایی آمریکا به مواضع انصارالله یمن در سه هفته اول جنگ حدود یک میلیارد دلار بوده است.

خبرگزاری آسوشتیدپرس نیز گزارش داده که ارزش هفت پهپاد سرنگون شده آمریکایی در یمن بیش از دویست میلیون دلار است و خسارت های مداوم پهپادهای آمریکا تعیین برآورد دقیق آسیب به ذخایر تسلیحاتی انصارالله را برای فرماندهی آمریکا دشوار می کند.

 

 منبع خبر