به گزارش ایرنا، سیدجلال ملکی روز یکشنبه درباره آخرین وضعیت آتشسوزی بندر شهیدرجایی اظهار کرد: در این آتشسوزی ترکیب گستردهای از انواع مواد در محل همچون پلاستیک، پارچه، ابر اسفنجی، موادغذایی، لوازم یدکی، مواد نفتی و اسیدی، تاکتیکهای مختلفی برای مهار آتش وجود داشت حتی در یکی از کانتینرها ماهیهای یخزده کشف شد که شرایط را سختتر میکرد.
وی افزود: در این عملیات، همزمان شاهد بودیم که یک خودروی آتشنشانی فوم تزریق انجام میدهد، ۱۰ متر آن طرفتر آبپاشی میشود و در فاصلهای دیگر، تیمی مشغول رله آب یا جداسازی کانتینرها بودة در این عملیات فرماندهی واحد به خوبی برقرار شد و هماهنگی لازم میان تیمهای آتشنشانی شهرهای مختلف و دیگر نهادها از جمله ستاد بحران، راهور ناجا، اورژانس و هلال احمر ایجاد شد.
ملکی با اشاره به شدت آتشسوزی اضافه کرد: ارتفاع شعلهها در برخی نقاط به چند ۱۰ متر میرسید و شدت حرارت به حدی بود که از فاصله ۷۰ تا ۸۰ متری امکان نزدیک شدن وجود نداشت. با این حال، از صبح روز یکشنبه آتش تحت کنترل درآمد و از چند ساعت پیش وارد مرحله لکهگیری شدیم. لکهگیری به معنای اطمینان از عدم گسترش آتش است، اما خاموشی کامل هنوز محقق نشده است.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران درباره جزییات لکهگیری توضیح داد و گفت: با توجه به تخریب تعداد زیادی از کانتینرها و سنگینی بالای آنها (دهها تُن وزن)، کار لکهگیری نیاز به جابجایی مکانیکی با لودر و جرثقیل دارد. گاهی با جابجایی یک کانتینر، شعلههای پنهانی ظاهر میشود که بلافاصله مهار میشود و جای نگرانی نیست.
وی در پاسخ به پرسشی درباره زمان پایان عملیات گفت: هیچ زمان دقیقی برای پایان کار نمیتوان اعلام کرد، ماهیت این نوع حوادث به گونهای است که ممکن است در لحظه، رفتار آتش تغییر کند و نیاز به تغییر تاکتیکهای عملیاتی داشته باشیم. با این حال، تمام تلاش این است که در کوتاهترین زمان ممکن و با حفظ سلامت نیروهای عملیاتی، کار به پایان برسد.
ملکی اضافه کرد: مهمترین اولویت حفظ جان آتشنشانان و سایر نیروهای حاضر در محل است، از همه دستگاهها و نهادهایی که در این عملیات سنگین همکاری داشتند قدردانی میشود.