رضوان حکیم زاده روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا افزود: گروه های تعاملی و هم افزایی در اجتماع یادگیری معلمان در راستای ایجاد یک شبکه تخصصی با هم افزایی و اشتراگ گذاری تجربیات تشکیل می شود.
وی درباره اهمیت ایجاد اجتماع یادگیری معلمان در سطح کشور، اظهار کرد: از دیگر اهداف اصلی تشکیل این اجتماعات، اصلاح روشهای تدریس و تحقق فضای آموزشی هم تراز با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.
وی با بیان اینکه بسیاری از برنامههای مدارس ابتدایی به دلیل عدم مشارکت معلمان و مدیران به نتیجه مطلوب نمیرسند، افزود: معلمان باید نقش آفرینی بیشتری در زمینه ارتقای کیفی تدریس و روش های آموزشی داشته باشند به نحوی که هرگونه تغییر و یا اصلاح در روش ها براساس نظر و ایده معلمان باشد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه معلمان بر اساس پایههای تحصیلی و مناطق جغرافیایی در گروههای ۱۵ تا ۲۰ نفره (اجتماع یادگیری) سازماندهی میشوند، گفت: ۸۹ هزار و ۳۶۹ نفر عضو کانال اجتماع یادگیری معلمان هستند.
به گفته وی، درهمین ارتباط عضویت ۲۵ هزار و ۱۰۰ معلم پایه اول، ۲۴ هزار و ۶۰۰ معلم پایه دوم، ۲۶ هزار و ۴۰۰ معلم پایه سوم، ۲۶ هزار و ۷۰۰ معلم پایه چهارم، ۲۶ هزار و ۸۰۰ معلم پایه پنجم و ۲۷ هزار و ۷۰۰ معلم پایه ششم عضو این گروه ها سازماندهی شده است.
حکیمزاده اظهار کرد: هدف از تشکیل این گروهها، تولید و اشتراک گذاری محتواهای آموزشی براساس فناوریها و علوم نوین، تبادل تجربیات و ایجاد گفتمان آموزشی مؤثر با مشارکت فعال و ایده پردازی خود معلمان است.
وی با بیان اینکه اجتماع یادگیری معلمان نقش موثری در بهبود کیفیت آموزشی دارد، گفت: معلمان با تبادل اطلاعات و تولید و ارائه محتواهای مناسب میتوانند موجب ارتقا سطح کیفی تدریس و آموزش در مدارس شوند.
به گزارش ایرنا، جمعیت دانش آموزی کشور در مقطع ابتدایی ۹ میلیون و ۲۲۰ هزار نفر است که از این تعداد ۴۳۸ هزار نفر(حدود 5 درصد) اتباع خارجی هستند.
مجموع معلمان دوره ابتدایی نیز ۲۶۸ هزار نفر است که از این تعداد ۱۶۷ هزار نفر کمتر از ۱۰ سال، ۷۶ هزار نفر بین ۱۰ تا ۲۲ سال، ۲۴ هزار نفر بین۲۲ تا ۲۸ سال و پنج هزار نفر نیز بیش از ۲۹ سال سابقه کار دارند.