به گزارش ایرنا، این رقابتها از یکم تا ششم اردیبهشتماه در عشقآباد، پایتخت ترکمنستان برگزار شد و تیم اعزامی جمهوری اسلامی ایران که تماما از دانشآموزان نخبه خراسان شمالی تشکیل شده بود، توانست در میان رقابت تنگاتنگ شرکتکنندگان بینالمللی، هفت مدال ارزشمند برنز را به دست آورد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: این المپیاد با حضور نمایندگانی از ۲۴ کشور جهان برگزار شد و دانشآموزان استان ما که به عنوان تیم ملی جمهوری اسلامی ایران در این رقابتها شرکت کردند، خوش درخشیدند و هفت مدال برنز به دست آوردند.
علی متقیان افزود: رده سنی زیر ۱۶ سال در بخش پسران، «محمدجواد کمالی کلاتی» از شهرستان اسفراین و «آریا محمدی رازی» از شهرستان بجنورد هر ۲ از مدرسه شهید بهشتی دوره اول موفق به کسب مدال برنز شدند.
وی ادامه افزود: در بخش دختران نیز «مهسا آبرون» از اسفراین که دانشآموز مدرسه نمونه دولتی اندیشه است، توانست در همین رده سنی مدال برنز را از آن خود کند.
حضور درخشان از سه شهرستان
مدیرکل آموزش و پرورش استان بیان کرد: «سجاد عزیزی» و «مهیار فروغیفر» از مدرسه شهید بهشتی دوره دوم بجنورد در کنار «یلدا مصرزاده» و «ستایش رحیمی» از مدرسه فرزانگان دوره دوم شهرستان شیروان، چهار مدال برنز دیگر را در بخش زیر ۱۶ سال به دست آوردند.
وی عنوان کرد: این موفقیت نهتنها نشاندهنده ظرفیت بالای علمی دانشآموزان استان در رشتههای پایهای مانند ریاضیات است، بلکه گواهی بر برنامهریزی دقیق و حمایت مستمر دستگاه تعلیم و تربیت از استعدادهای درخشان منطقه است.
رشد چشمگیر نسبت به دوره قبل
متقیان در ادامه خاطرنشان کرد: در نخستین دوره این المپیاد بینالمللی نیز دانشآموزان خراسان شمالی موفق به کسب سه مدال برنز شده بودند، اما امسال با افزایش سطح آمادگی و تجربه تیم توانستند تعداد مدالها را به بیش از دو برابر افزایش دهند.
وی با بیان اینکه چنین افتخاراتی نقش مهمی در ایجاد انگیزه میان سایر دانشآموزان استان دارد، گفت: برنامهریزی برای پرورش نخبگان و حضور موثر در رقابتهای علمی بینالمللی از اولویتهای جدی آموزش و پرورش خراسان شمالی است.
استان خراسان شمالی با جمعیتی بالغ بر ۱۹۵ هزار دانشآموز و بیش از ۲ هزار مدرسه، از جمله استانهایی است که با وجود محدودیتهای منابع، همواره در رقابتهای علمی، فرهنگی و ورزشی عملکرد مطلوبی داشته است.
در سالهای اخیر، رشد کمی و کیفی المپیادیها، افزایش مدارس استعدادهای درخشان و حمایت از مدارس نمونه دولتی و غیردولتی توانسته مسیر شکوفایی استعدادهای علمی دانشآموزان را هموارتر سازد.
موفقیت اخیر در المپیاد بینالمللی ریاضی ترکمنستان تنها یک نمونه از این روند رو به رشد است که نوید آیندهای روشن برای دانشآموزان پرتلاش خراسان شمالی دارد؛ نسلی که با دانش، اعتمادبهنفس و پشتکار میتواند نام ایران و استان خود را در میادین جهانی بدرخشاند.