نیچیروان بارزانی در اربیل با وزیر خارجه فرانسه دیدار کرد

نیچیروان بارزانی در اربیل با وزیر خارجه فرانسه دیدار کرد

 تهران- ایرنا- نیچیروان ادریس بارزانی رئیس اقلیم کُردستان عراق در اربیل با ژان نوئل بارو وزیر خارجه فرانسه دیدار و طرفین تأکید کردند که برقراری گفت وگو میان اربیل و بغداد و فرانسه فرصتی برای تقویت اتحاد عراق و امنیت و توسعه فراهم کرده و به همان شیوه، امنیت و توسعه اقلیم کُردستان را نیز به دنبال داشته است.

به گزارش روز جمعه ایرنا، رئیس اقلیم کُردستان عراق در شهر اربیل از وزیر خارجه فرانسه و هیأت همراه استقبال کرد که بنا به دعوت رسمی مقامات عراقی به این کشور سفر کرده‌اند. در این دیدار، طرفین به صورت مفصل درباره چگونگی گسترش و تقویت هر چه بیشتر روابط فرانسه با عراق و اقلیم کُردستان و همچنین آخرین اتفاقات عراق و به طور کلی درباره رویدادهای منطقه خاورمیانه به گفت‌ وگو و رایزنی پرداختند.

در ادامه این دیدار بارزانی با تأکید بر اینکه اقلیم کُردستان دوستی دیرینه و روابط تاریخی فرانسه با عراق و اقلیم کُردستان را مورد ستایش قرار می‌دهد؛ تاکید کرد که اقلیم کُردستان بر گسترش هر چه بیشتر همکاری‌های مشترک در همه حوزه‌ها و به خصوص تقویت حفظ ثبات و نیز حمایت‌های اقتصادی و فرهنگی تمایل دارد.

در بخش دیگری از این نشست دیپلماتیک، رئیس اقلیم کُردستان مراتب سپاس و احترام ویژه خود از امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه برای حمایت‌های مداوم از عراق و مردم کُردستان به خصوص در روزهای سخت را ابراز داشت، همچنین اعلام کرد که ما به ادامه همکاری و هماهنگی مشترک، جهت خدمت به آشتی و توسعه در منطقه چشم دوخته‌ایم.

در ادامه این دیدار، «ژان نوئل بارو» با ابراز خوشحالی از سفر به عراق و اقلیم کُردستان؛ بر تقویت روابط کشورش با عراق و اقلیم کُردستان در حوزه‌های مختلف تأکید کرد.

وزیر خارجه فرانسه با اشاره به اینکه کشورش همچون شریکی قابل اعتماد، با اهمیت ویژه‌ای به روابط با عراق و اقلیم کُردستان می‌نگرد؛ خواهان ادامه حمایت‌ها و پشتیبانی‌های فرانسه از عراق و اقلیم کُردستان در همه حوزه‌ها شد.

وضعیت سوریه و نیز چند مساله مهم مشترک، بخش دیگری از موضوعات این نشست دیپلماتیک در شهر اربیل بودند.

اهمیت ویژه‌ دوستی دیرینه و روابط تاریخی فرانسه با عراق و اقلیم کُردستان

بعد از این دیدار رئیس اقلیم کُردستان عراق و وزیر خارجه فرانسه در نشست خبری مشترکی حضور پیدا کردند.

بارزانی در ابتدای این نشست خبری گفت: خیلی خوشحالم که در اربیل از وزیر خارجه فرانسه استقبال کردم. از او جهت سفر به اقلیم کُردستان تشکر می‌کنم. ما در گفت‌ وگوی مفصل و ثمربخشی درباره روابط اقلیم کُردستان و فرانسه و همچنین تغییرات و اتفاقات در عراق و منطقه به رایزنی پرداختیم.

رئیس اقلیم کُردستان در ادامه افزود: ما اهمیت ویژه‌ای برای دوستی دیرینه و روابط تاریخی فرانسه با عراق و اقلیم کُردستان قائل هستیم. به پایبندی خود بر گسترش روابط و توسعه همکاری‌های مشترک در همه حوزه‌ها تأکید می‌کنیم.

قدردانی از حمایت‌های مداوم فرانسه از عراق و مردم کُردستان در روزهای سخت

بارزانی در ادامه اظهار کرد: در این فرصت مناسب از مکرون رئیس جمهور فرانسه برای حمایت‌های مداوم از عراق و مردم کُردستان به خصوص در روزهای سختِ گذشته به صورت ویژه تشکر و قدردانی می‌کنم. نگاهمان به ادامه همکاری و هماهنگی مشترکِ دوجانبه برای خدمت به آشتی و توسعه در منطقه خواهد بود.

گسترشِ روابط محکم و برادرانه‌ بر اساسِ مبارزه مشترک و پایبندی به آزادی

«ژان نوئل بارو» در ادامه این نشست خبری گفت: مایه خوشحالی و دلگرمی است که امروز در کنار شما (بارزانی) در اربیل هستم. در نخستین سفرم به عراق نمی‌توانستم نبودنِ حضور در قلبِ اقلیم کُردستان را متصور شوم.

وزیر خارجه فرانسه افزود: از شما برای استقبالِ گرمی که از بنده به عمل آوردید تشکر می‌کنم، همچنین از «مسعود بارزانی» رئیس و «مسرور بارزانی» نخست وزیر اقلیم کُردستان سپاسگزارم؛ این استقبال، نشانه دوستی دیرینه شماست. فرانسه و اقلیم کُردستان دوستی تاریخی با یکدیگر دارند؛ در مدت بیش از ۳۰ سال، این روابط محکم و برادرانه‌ را گسترش داده‌ایم، که بر اساسِ مبارزه مشترک و پایبندی به آزادی پایه‌ریزی شده است.

فرانسه در زمان جنبش مردم کُردستان عراق بر علیه رژیم بعث به سازمان ملل پیشنهاد حمایت داد

وی همچنین گفت: فرانسه نخستین بار در روز ۵ آوریل سال ۱۹۹۱ در زمان جنبش مردم کُردستان عراق بر علیه رژیم بعث، به شورای امنیت سازمان ملل پیشنهاد داد تا قطعنامه ۶۸۸ جهتِ حمایت از کُردها در مقابل صدام، مورد تائید قرار گیرد و در نهایت به هموار شدن خودمختاری کُردها در کشور عراق منجر شد.

در میان ما «برادری» اسلحه واقعی است

«ژان نوئل بارو» در ادامه این کنفرانس خبری گفت: در سال‌های گذشته، جنگ بر علیه داعش؛ فاکتور دیگری برای تقویت روابطمان بوده است و می‌توانم اعلام کنم که در میان ما برادری، اسلحه واقعی است. نیروهایمان در کنار پیشمرگه‌ها، نیروهای نظامی عراق و نیروهای سوریه دموکرات با جنگ بر علیه داعش ادامه خواهند داد.

از شجاعت و فداکاری نیروهای پیشمرگه بر علیه داعش قدردانی می‌کنم

وزیر خارجه فرانسه در ادامه تأکید کرد: می‌خواهم در اینجا از شجاعت و فداکاری نیروهای پیشمرگه قدردانی کنم. آشتی و توسعه در خاورمیانه بدون حفظ ثبات و همچنین احترام به حقوق همگان در منطقه فراهم نخواهد شد.

داعش، با توجه به ضعیف شدن، هنوز هم توانایی ایجاد تهدید دارد

این دپیلمات ارشد فرانسوی در ادامه این نشست افزود: در آغاز همکاری‌ ما در رویارویی با داعش، دشمن مشترکمان با توجه به ضعیف شدن هنوز هم توانایی ایجاد تهدید دارد. هم فرانسه و هم کُردستان عراق که از افراط‌گرایی تاریک‌پرستان آزارهای زیادی دیده‌اند؛ واقعاً نمی‌توانند بر دستاوردهای ۱۰ سال مبارزه، در این زمینه سازش یا عقب‌نشینی کنند.

وی همچنین گفت: ما هنوز هم بر همه نوع حمایت‌های ضروری از همپیمانان خود در مقابله با بحران‌ها و همچنین بر همکاری درباره نتایج اختلافاتی که منطقه را کاملاً تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ مصمم هستیم. مراکز بحران زیاد هستند؛ از جنگ غزه تا نتایج سقوط «بشار اسد» و همچنین مشکلات مرحله حکومت انتقالی در سوریه.

عراق و اقلیم کُردستان در آرام کردن اوضاع منطقه تلاش کرده‌اند

«ژان نوئل بارو» در ادامه سخنانش تأکید کرد: عراق و اقلیم کُردستان نه تنها توانسته‌اند خود را از تنش‌های منطقه دور نگه دارند؛ بلکه در آرام کردن اوضاع نیز تلاش کرده‌اند. گفت وگوهای سیاسی و دیپلماسی که با مسئولان عالی‌رتبه اقلیم کُردستان انجام می‌دهیم؛ اهمیت‌های خاص خود را دارد.

وی افزود: در کنار همه مشکلاتی که وجود دارند، فرانسه معتقد به حضور و اهمیت ویژه نیروی مؤسسات دموکراتیک است که اقلیم کُردستان نمونه خوبی در منطقه به شمار می‌رود، نشانه آن هم برگزاری موفقیت‌آمیز انتخابات اقلیم کُردستان در اکتبر سال گذشته است و همچنین برگزاری انتخابات پارلمان عراق که در پائیز امسال در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

بر پایبندی خود به روابط مشترکمان تأکید می‌کنم
وزیر خارجه فرانسه در پایان این نشست خبری گفت: این نشان از برقراری گفت وگو میان اربیل و بغداد و فرانسه است که فرصتی برای تقویت اتحاد عراق و امنیت و توسعه فراهم کرده است و به همان شیوه، امنیت و توسعه اقلیم کُردستان را نیز به دنبال داشته است. موارد زیادی وجود دارند که می‌توانیم آنها را در کنار همدیگر انجام دهیم. با حضورم در اینجا آمده‌ام دوباره پایبندی خود را به این روابط تأکید کنم و اینکه آرزویمان برای توسعه با هدفِ خلقِ آینده‌ای بهتر خواهد بود.

 

 منبع خبر