دلیل دشمنی برخی از اعراب با ایران چیست؟

دلیل دشمنی برخی از اعراب با ایران چیست؟

 سفیر سابق ایران در قطر معتقد است: ایران‌هراسی یک سیاست آمریکایی-اسرائیلی بوده است و بخشی از جهان عرب نسبت به ما موضع دارد. خود ما هم بعضاً با برخی از سیاست‌ها و برخی از اظهارنظرها و برخی از عملکردهایمان به این سیاست کمک می‌کنیم.

حمیدرضا دهقانی، سفیر سابق ایران در قطر، در گفت‌وگو با برنامه صدای دیپلمات «تجارت‌نیوز» پاسخ داد:

دلیل دشمنی برخی از اعراب با ایران چیست؟

سفیر سابق ایران در قطر معتقد است: ایران‌هراسی یک سیاست آمریکایی-اسرائیلی بوده است و بخشی از جهان عرب نسبت به ما موضع دارد. خود ما هم بعضاً با برخی از سیاست‌ها و برخی از اظهارنظرها و برخی از عملکردهایمان به این سیاست کمک می‌کنیم.

به گزارش تجارت نیوز، حمیدرضا دهقانی، سفیر سابق ایران در قطر، در بخشی از گفت‌وگوی خود با با برنامه صدای دیپلمات در پاسخ به این سوال که دلیل دشمنی برخی از اعراب با ایران چیست، توضیحات مفصلی ارائه کرده است که در ادامه می‌خوانید.

ایران‌هراسی یک سیاست آمریکایی-اسرائیلی بوده است

ایران‌هراسی یک سیاست آمریکایی-اسرائیلی بوده است و بخشی از جهان عرب نسبت به ما موضع دارد. خود ما هم بعضاً با برخی از سیاست‌ها و برخی از اظهارنظرها و برخی از عملکردهایمان به این سیاست کمک می‌کنیم. موضوعی که به عنوان امنیتی‌سازی از آن نام برده می‌شود همین است. اینکه ایران خطر اول است در حالی که ایران در بسیاری از مشکلات جهان عرب به کمک آنها رفته است.

در اول انقلاب عراق به ایران جنگ را تحمیل کرد و بعد هم 6 کشور خلیج فارس به عراق کمک کردند. از نظر مادی و معنوی و لجستیک همه جور کمکی علیه ما برای عراق داشتند. زمانی که آمریکا به عراق حمله کرد، اینها بودند که درخواست کردند که آمریکا بیاید و اینکار را بکند. در دهه 90 بعد از حمله عراق به کویت برای آزادسازی کویت، بخش‌هایی از عراق را گرفتند. حتی بعد از آن هم زمانی که برج‌های دوقلو زده شد، 19 فردی که رفتند و برج‌های دوقلو را منفجر کردند افکارشان در این مجموعه‌ها (کشورها) تولید شده بودند. یعنی این افکار و اندیشه‌هایی که برویم و با ترور بتوانیم کاری پیش ببریم.

بعد هم آمریکا آمد و دو کشور اسلامی یعنی افغانستان و عراق را مورد حمله قرار داد. آدم‌هایی که در این دو کشور به دنبالشان آمدند چه کسانی بودند؟ یکی از آنها در افغانستان دست‌پرورده همین‌ها بود و یکی هم صدام بود. بعد هم بحث تروریسم شد و اینها از داعش حمایت کردند. کشورهای همسایه حمایت کردند و علیه همین دو کشور و سوریه شدند. داعش اول سوریه و عراق را تهدید کرد و بعد هم می‌خواست کردها را تهدید کند و اگر مهلت پیدا می‌کرد لبنان و کشورهای خلیج فارس را هم می‌گرفت. شاید قبل از اینکه به ما حمله کند به آنها آسیب می‌زد. به دلیل اینکه طرحی بود که با اندیشه‌های نادرستی شکل گرفته بود.

درست است که در سال‌های گذشته هرگز از جانب ما به اعراب آسیب نرسیده اما متأسفانه از جانب آنها به ما آسیب رسیده است و این کشورها از دعوایی که ما به خاطر آنها و به خاطر فلسطین با اسرائیل و آمریکا داریم، هم سود برده‌اند. همانطور که گفتید اینها از دو طرف از تحریمی که ما شدیم، سود بردند. همین تحریم هوایی را ببینید که از جهت هواپیمایی چه وضعیتی داریم و همه سود را اینها بردند.

منتهی ما نمی‌توانیم مردم و دولت‌های دیگر را شماتت کنیم، از این حیث که بگوییم ما سرمان را به زیر انداختیم و سیاستی را پیش گرفتیم و شما استفاده بردید، چرا شما استفاده می‌کنید و چرا شما مانند ما نیستید؟ ما باید کاری کنیم که آسیب نبینیم. نمی‌توانیم شماتت کنیم که چرا شما سرتان را زیر نیانداختید و اینگونه که ما جلو رفتیم شما جلو نمی‌روید. درست است که ما از جهت سیاستی که در پیش گرفتیم بر حق هستیم اما این سیاستی که پیش گرفتید (درست نیست) همیشه باید در نظر داشته باشید که در مساله فلسطین همه…

اعراب جنگ ما و اسرائیل را جنگ خودشان نمی‌دانند و می‌گویند دعوایتان را جای دیگری ببرید

*در مساله فلسطین ما پیش قراول بودیم ولی بقیه با ما همراهی نکردند.

به نظرتان چرا امام فرمود که باید نیروی نظامی ما برگردد. برای اینکه امام همین را می‌فرمود که ما نمی‌توانیم از نیروهای خودمان دفاع کنیم. اینها (اعراب) هم نمی‌آیند. اینها خواهند گفت بروید و دعوایتان را جای دیگر کنید. در حالی که درست است که ما به عنوان یک مجموعه اسلامی با هم بودیم و درست است که ما به جهت حمایت از مظلوم بودیم. ولی اصل دعوای ما این بود که فلسطین و لبنان را اشغال کرده بودند. دو کشور عربی که یکی را کامل و بخش‌های وسیعی از دیگری را اشغال کرده بودند. نظریه‌ای که ما دادیم که بیایید مقاومت کنیم بر خلاف کاری بود که آنها از سال 1948 که فلسطین اشغال شد تا سال 2000 که جنوب لبنان آزاد شد (انجام می‌دادند). آنها نتوانستند یک وجب زمین را بدون دادن امتیاز آزاد کنند.

متن و ویدئو کامل گفت‌وگوی علی ماجدی با تجارت‌نیوز را اینجا بخوانید و ببینید.

برچسب
 

 منبع خبر