به گزارش روز سهشنبه ایرنا، کارشناسان امنیتی هشدار دادند که تغییرات آب و هوایی نباید به یک «نقطه کور» استراتژیک تبدیل شود و ارتشها باید به تهدید در حال رشد حاصل از فاجعه گرم شدن زمین واکنش نشان دهند.
فرانس۲۴ افزود: هشدار کارشناسان در میانه نگرانیهای فزاینده مبنی بر کنار گذاشتن اقدامات لازم برای مقابله با تغییرات اقلیمی از سوی آمریکا صورت میگیرد.
کارشناسان امنیتی میگویند، ارتش ها باید برای واکنش به بلایای طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی تا رقابت فزاینده در قطب شمال که یخ های ان به سرعت در حال ذوب شدن است، آماده باشند و اجازه تبدیل آن را به یک نقطه کور استراتژیک ندهند.
ارین سیکورسکی مدیر «مرکز اقلیم و امنیت» مستقر در واشنگتن در این زمینه گفت: «شما نمی توانید از این موضوع [تغییرات آب و هوایی] فرار کنید. اقلیم اهمیتی نمی دهد که رئیس جمهوری کیست یا اهداف سیاسی شما در حال حاضر چیست».
وی افزود: «تهدیدها در راه است و ارتش ها باید آماده باشند».
این کارشناس سپس با اشاره به موضع دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا در خصوص تغییرات اقلیمی و نادیده گرفتن این امر در ارزیابی تهدیدات اطلاعاتی ایالات متحده، تشریح کرد: «این تصمیمات شکافهای استراتژیک بسیار مهمی را به وجود می آورد، به ویژه وقتی صحبت از ابرقدرت انرژیهای تجدیدپذیر چین و رقابت در قطب شمال می شود؛ جایی که ذوب شدن یخها باعث باز شدن خطوط کشتیرانی و دسترسی به منابع می شود».
سیکورسکی تاکید کرد: «من به عنوان کسی که تجربه بسیاری در حوزه امنیت ملی دارم، نگران هستم که این نقطه کور آمریکا را در معرض خطر قرار دهد».
وزارت دفاع انگلیس نیز در گزارشی در ماه سپتامبر گذشته (شهریور ۱۴۰۳) اعلام کرد که تاثیر بشر بر آب و هوا و محیط زیست پیامدهای گسترده ای دارد و فشار قابل توجهی بر جوامع و اقتصادها وارد می کند و تهدیدی برای موجودیت برخی کشورها بشمار می رود.
فرانس۲۴ با تاکید بر این نکته که ارتشها ملزم به گزارش در مورد میزان انتشار گازهای گلخانهای تولیدی خود نیستند، یادآور شده است که اگرچه سهم مستقیم این بخش در گرم شدن زمین مشخص نیست، اما براساس تخمین یک گزارش اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴، ردپای کربن ارتش های جهان می تواند ۵.۵ درصد از میزان کل کربن منتشر شده جهانی باشد.
در گزارش این بلوک با عنوان «سبزسازی ارتش ها» آمده است که پنتاگون خود به تنهایی بیش از کشورهایی مانند پرتغال یا دانمارک گازهای گلخانه ای تولید می کند.
مطابق نتایج یک پژوهش در سال ۲۰۱۹ میلادی نیز مشخص گردید ارتش ایالات متحده در جنگ جهانی دوم روزانه حدود یک گالن سوخت به ازای هر سرباز مصرف می کرد، در طول جنگ خلیج فارس ۱۹۹۰-۱۹۹۱ حدود چهار گالن و تا سال ۲۰۰۶ در در عراق و افغانستان این مقدار به ۱۶ گالن در روز رسید.
در گزارش اتحادیه اروپا تاکید شده است که وابستگی بیش از حد ارتش ها به سوخت فسیلی «آسیب پذیری قابل توجهی» در جنگ ایجاد می سازد. به ویژه که کاروان های سوخت، هدف آسان بمب های کنار جاده ای هستند که حدود نیمی از کشتههای آمریکایی در عراق و نزدیک به ۴۰ درصد از آنها را در افغانستان تشکیل می دهند.