کشورهای عضو شانگهای و بریکس همکاری‌ها در عرصه هوشمندسازی فرآیندهای زیستی را گسترش دهند

کشورهای عضو شانگهای و بریکس همکاری‌ها در عرصه هوشمندسازی فرآیندهای زیستی را گسترش دهند

 تهران- ایرنا- رئیس قوه قضاییه در دیدار با عالی‌رتبه‌ترین مقام قضایی هند گفت: کشورهای عضو شانگهای و بریکس می‌توانند دامنه تعاملات و همکاری‌های خود را در عرصه هوشمندسازی فرآیندهای زیستی گسترش دهند.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای که به منظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، به شهر هانگژو چین سفر کرده است، ظهر امروز به وقت محلی، با «سانجیو خان» عالی‌ترین مقام قضایی جمهوری هند (رئیس دیوان عالی جمهوری هند) دیدار و گفت‌وگو کرد.

رئیس قوه قضاییه در جریان این دیدار، با اشاره به ظرفیت‌های بالای سازمان‌ها و پیمان‌هایی نظیر «شانگهای» و «بریکس» اظهار کرد: کشورهای عضو دو سازمان و پیمان مهم «شانگهای» و «بریکس» عمدتاً از کشورهای متنفذ و اثرگذار در معادلات جهانی و منطقه‌ای هستند؛ از اینرو ضرورت دارد سطح تعاملات و مراودات اعضای «شانگهای» و «بریکس» درخصوص موضوعات و مقولات مختلف و چالش‌های پیش‌روی جهانی، هر چه بیشتر توسعه و گسترش یابد.

رئیس دستگاه قضا افزود: اعتقاد راسخ جمهوری اسلامی ایران آن است که در شانگهای و بریکس می‌توانیم به راهبرد همکاری مشترک برای غلبه بر چالش‌ها و معضلات جهانی به‌ویژه در سطوح امنیتی، نائل آییم و می‌توانیم در حوزه‌هایی که منافع مشترک داریم، سطح مناسبات را هر چه بیشتر گسترش دهیم.

رئیس عدلیه با اشاره به توسعه روزافزون فناوری‌های هوشمند و اثرگذاری سبک زندگی هوشمند در جامعه جهانی، گفت: پیشرفت‌های بعضاً روزانه در عرصه هوشمندسازی فرآیندهای زیستی، ایجاب می‌کند که قوانین و مقررات به‌ویژه در حوزه‌های قضایی و حقوقیِ مرتبط با زیست‌بوم دیجیتال، به‌صورت مستمر پالایش و روزآمد شوند؛ در این عرصه کشورهای عضو شانگهای و بریکس می‌توانند دامنه تعاملات و همکاری‌های خود را گسترش دهند، تا از این رهگذر بتوانیم بر تهدیدات سایبری نیز فائق آییم.

لزوم روزآمدسازی قوانین حوزه رمزارزها و ارزهای دیجیتال

قاضی‌القضات گفت: در حوزه رمزارزها و ارزهای دیجیتال نیز نیازمند تعریف مجدد مفاهیم و روزآمدسازی قوانین مربوطه هستیم؛ کشور هند در این عرصه به توفیقاتی نائل آمده و ما از دریافت تجربیات هند در این زمینه استقبال می‌کنیم؛ متعاقباً این آمادگی را داریم که تجربیات و دستاوردهای خود در عرصه‌های مختلف به‌ویژه غلبه بر چالش‌های امنیتی و حقوقی همچنین توسعه دادرسی الکترونیکی و هوشمندسازی فرآیندهای قضایی را به طرف هندی ارائه دهیم.

محسنی‌اژه‌ای در ادامه با اشاره به یکجانبه‌گرایی‌ها و یکسونگری‌های برخی دوّل غربی در حوزه مسائل مختلف جهانی، اظهار داشت: برخی دوّل غربی درخصوص مسائل مبتلابه جهانی از جمله «تروریسم»، «حقوق بشر»، «مقولات حقوقی و کیفری» و غیره، نظر و تفسیر مطلوب خود را دارند و درصدد هستند این نظر و تفسیر یکجانبه و یکسویه را به کل جهان تحمیل کنند.

رئیس عدلیه تصریح کرد: قطعاً کشورهای مستقل باید با بسط همکاری‌های مشترک در زمینه‌های حقوقی و قضایی، سد راه این رویکرد غیرمنصفانه و ناعادلانه غربی‌ها شوند و تفسیری عادلانه، منصفانه و حق‌مدرانه از مفاهیمی نظیر «تروریسم»، «حقوق بشر» و «مقولات حقوقی و کیفری» به جهانیان ارائه دهند.

آمادگی ایران برای استرداد محکومان ایرانی و هندی

رئیس قوه قضاییه در ادامه این دیدار با اشاره به ایرانیانی که در هند به سبب ارتکاب جرم در زندان به سر می‌برند و متقابلاً اتباع هندی که به سبب اعمال مجرمانه در ایران زندانی هستند، گفت: ما آمادگی انعقاد تفاهم‌نامه در زمینه‌های مختلف حقوقی و قضایی به‌ویژه استرداد محکومان را با هند داریم و معتقدیم برخی از محکومان تبعه دو کشور که در زندان‌های ایران و هند، تحمل کیفر می‌کنند، مجرمان حرفه‌ای محسوب نمی‌شوند و صرفاً به‌واسطه فریفته شدن، مرتکب جرم شده‌اند، از اینرو شایسته دریافت ارفاقات قانونی هستند.

محسنی‌اژه‌ای در ادامه این دیدار با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: با شروع دور جدید تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه، ما شاهدیم که روزانه ده‌ها غیرنظامی که عمدتاً زنان و کودکان هستند، توسط ماشین جنگی این رژیم کشته و مجروح می‌شوند و صهیونیست‌ها به صورت هدفمند مراکز درمانی، آموزشی و مقرهای آوارگان را مورد هدف قرار می‌هند و مع‌الأسف، جامعه جهانی در متوقف کردن ماشین جنگی رژیم صهیونیستی ناتوان بوده است؛ علی‌ایحال اعتقاد ما آن است که باید از ظرفیت‌هایی نظیر اجلاسیه شانگهای برای وادار کردن رژیم صهیونی به توقف جنایت در غزه بهره بگیریم.

قاضی «سانجیو خان» عالی‌ترین مقام قضایی هند نیز از آمادگی کشور متبوع خود برای انعقاد تفاهم‌نامه گسترش مناسبات حقوقی و قضایی با ایران خبر داد.

عالی‌ترین مقام قضایی جمهوری هند با اشاره به اشتراکات فراوان فرهنگی و تاریخی دو کشور ایران و هند، اظهار کرد: بهره‌گیری فراوان از زبان فارسی در شعر و ادبیات مردم هند همچنین وجود ساختمان‌هایی تاریخی و زیبا در سرزمین هند که توسط معماران ایران بنا شده‌اند، نشان‌دهنده عمق اشتراکات فرهنگی میان دو کشور است.

وی در ادامه، ضمن اشاره به آمادگی هند برای توسعه همکاری‌ها با ایران در سطوح مختلف، گفت: آمادگی داریم که در تعامل و همراهی با مقامات قضایی ایران، به مبارزه مشترک و یکپارچه با آسیب‌های موجود بپردازیم.

عالی‌ترین مقام قضایی جمهوری هند با اشاره به دستاوردهای سیستم قضایی این کشور در حوزه‌های هوشمندسازی و دادرسی الکترونیک، خواستار توسعه همکاری‌ها با دستگاه قضایی ایران در خصوص این موضوعات شد.

به گزارش ایرنا، رئیس قوه قضاییه روز دوشنبه یکم اردیبهشت در صدر یک هیات عالیرتبه قضایی به منظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، به چین سفر کرد.

رئیس دستگاه قضا در جریان سفر به هانگژو چین، ضمن سخنرانی در مراسم افتتاحیه و اختتامیه بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، با رؤسای دستگاه‌های قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، دیدارهایی دوجانبه خواهد داشت.

رئیس قوه قضاییه در جریان شرکت و سخنرانی در اجلاسیه رؤسای نظام‌های قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، راهکارهایی راهبردی و عملیاتی را برای توسعه هرچه بیشتر هماهنگی‌ها و همکاری‌های حقوقی و قضایی کشورهای عضو این سازمان مهم، پیشنهاد خواهد کرد.

سازمان همکاری شانگهای با دارا بودن بیش از ۴۰ درصد جمعیت جهان، بزرگترین سازمان منطقه‌ای دنیا از لحاظ محدوده جغرافیایی و جمعیت است. کشورهای عضو این سازمان در مسیر توسعه و تقویت اقدامات مشترک در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی، دفاعی و حقوقی – قضایی، قرار دارند و سازمان مزبور در حال تبدیل به یک مجمع مهم برای همگرایی است.

پیش از این، محسنی‌اژه‌ای در حاشیه بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای با عالی‌رتبه‌ترین مقامات قضایی تاجیکستان و قزاقستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

 منبع خبر