مستند «فتوایی برای بلاد» در بوشهر رونمایی شد

مستند «فتوایی برای بلاد» در بوشهر رونمایی شد

 بوشهر- ایرنا- به مناسبت هفته هنر انقلاب، دوشنبه شب فیلم مستند «فتوایی برای بلاد» با حضور جمعی از هنرمندان، شخصیت‌های فرهنگی و مسئولان در سالن اجتماعات حوزه هنری بوشهر رونمایی شد.

به گزارش ایرنا، پژوهشگر و مدرس دانشگاه در این آیین با بیان اهمیت مستندها در تبیین تاریخ و هویت ملی گفت: هنر در عرصه اجتماعی بویژه در بازپس‌گیری هویت ایرانی نقشی اساسی دارد.

احمد کرمی‌نژاد افزود: هویت ایرانی باید به گونه‌ای حفظ شود که نه تنها بازتاب‌دهنده‌ تاریخ پرافتخار بلکه تجلی‌گر مبارزات گذشته‌ فرودستان در برابر قدرت‌های استعماری نیز باشد.

وی ادامه داد: مستند فتوایی برای بلاد که به زندگی و مبارزات آیت‌الله بلادی، نماینده مردم بوشهر در دوران مهمی از تاریخ ایران و بررسی نقش او در مقاومت مردم بوشهر علیه استعمار بریتانیا می‌پردازد به خوبی این مضامین را به تصویر می‌کشد و به ما یادآوری می‌کند که هنرمندان باید همچنان به عنوان فعالان اجتماعی در این عرصه حضور داشته باشند.

این پژوهشگر همچنین به چالش‌هایی که هویت ایرانی در عصر حاضر با آن مواجه است اشاره کرد و افزود: امروز ما با هجمه‌های مختلفی به هویت خود روبه‌رو هستیم که هنرمندان باید با آثار خود این هویت را احیا و داستان‌های کمتر شنیده‌شده را روایت کنند.

کرمی نژاد با اشاره به نقش مستند فتوایی برای بلاد در پرداختن به تاریخ مقاومت مردم بوشهر گفت: این فیلم نه تنها با یک داستان تاریخی کهنسال بلکه با روایت هویت و مبارزات ملی ما در حال تعامل است.

وی اظهارکرد: آیت‌الله بلادی نماد یک شخصیت جامع است که سه بُعد هویتی ایرانی، اسلامی و مدرن را در خود جمع کرده و به نسل‌های آینده منتقل می‌کند.

مستند فتوایی برای بلاد با تأکید بر میراث فرهنگی و تاریخی ایران، به دنبال ایجاد ارتباطی عمیق‌تر بین نسل گذشته و حال از طریق هنر و روایت است.

این فیلم به طور خاص به تصویر کشیدن مقاومت و پایداری مردم در برابر استبداد، جایگاه شایسته‌ای در سینمای مستند ایران خواهد داشت.

فیلم فتوایی برای بلاد بزودی در سراسر کشور اکران خواهد شد.

سید عبدالله بلادی بوشهری (۱۲۹۱-۱۳۷۲ق)، از مجتهدان تأثیرگذار در مشروطه‌خواهی جنوب ایران (بوشهر) و از شاگردان آخوند خراسانی، سید کاظم یزدی و شریعت اصفهانی است.

آیت‌الله بلادی که از طرف‎داران نهضت مشروطیت بود، هنگامی‌که لیاخوف روسی فرمانده قزاق‌ها در ۱۳۲۷ق، مجلس شورای ملی را به توپ بست، رساله‌ای در وجوب جهاد علیه روس‎ها نوشت و کالاهای روسی را تحریم کرد.

با آغاز جنگ جهانی اول و ورود نیروهای انگلستان به ایران، به‌همراه رئیس‎علی دلواری (۱۳۰۳ـ۱۳۳۲ق)، پرچم مخالفت با نیروهای انگلستان را برافراشت و علیه انگلیس‎‌ها، فتوای جهاد صادر کرد.

 

 منبع خبر