به گزارش گروه علمی ایرنا، نخستین المپیک فناوری که از اول آبان به میزبانی منطقه بینالمللی نوآوری ایران آغاز شده بود، عصر امروز (دوشنبه، ۷ آبان) با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، استاندار تهران و سایر مسئولان کشوری در منطقه بین المللی نوآوری ایران به کار خود پایان داد. در این رویداد فناورانه گروههای مختلف دانشجویی و دانشآموزی در 6 رشته لیگهای پهپادی، رباتهای جنگجو، رباتیک، هوش مصنوعی، برنامهنویسی و امنیت سایبری ۷ روز با یکدیگر رقابت کردند تا بتوانند بر سکوی برترینهای این المپیک قرار گیرند.
این رویداد میزبان ۶ هزار و ۳۲۰ نفر بود که ابتدا در آن نامنویسی کرده بودند، هزار و ۶۱۴ نفر به مرحله نهایی راه یافتند. همچنین در لیگ رباتهای جنگجو ۵۰ تیم، در لیگ امنیت سایبری ۸۱۰ نفر، در لیگ پهپاد ۱۳۶ نفر و در لیگ روباتیک ۶۲۷ نفر حضور داشتند.
المپیک فناوری؛ آغاز راه دانشجوها
معاون علمی؛ فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در این مراسم المپیک فناوری را آغاز راه دانشجوها دانست و گفت: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از همه تلاشهای نخبگان حمایت میکند
حسین افشین افزود: برای تشکیل زیستبوم نیاز به ایجاد نوآوری است و باید با این المپیک بتوانیم تعریفی در حوزه فناوریهای نوظهور ایجاد کنیم. برخلاف المپیادهای ورزشی، وقتی دانشجو به این مقام میرسد کار او تازه آغاز میشود تا طرح را بتواند به کار و فناوری تبدیل کند.
رئیس منطقه بین المللی نوآوری ایران نیز از مشارکت چند هزار نفر از نخبگان، استعدادهای برتر و جوانان در اولین دوره المپیک فناوری تشکر کرد و گفت: اکنون پارک پردیس ۱۵۰ هکتار مساحت دارد و امسال حدود ۲۰۰ هکتار جدید اضافه میشود. همچنین به تازگی شاهد ارتقای پارک پردیس به منطقه بین المللی نوآوری ایران بودیم.
به گفته مدیر ترویج و توسعه پارک فناوری منطقه نوآوری بینالمللی ایران در هماهنگی که با بنیاد ملی نخبگان داشتیم قرار است برگزیدگان المپیک به عضویت این بنیاد درآیند.
سجاد عباسی افزود: از اول آبان اولین دوره این رویداد در ۵ حوزه امنیت سایبری، رباتیک، پهپاد، هوش مصنوعی و برنامه نویسی برگزار شد. در هر یک از این حوزهها، لیگهای مختلفی با یکدیگر رقابت کردند. هدف اصلی برگزاری این المپیک کشف استعدادها و بهکارگیری مناسب آنهاست.
برترینها
لیگ رباتهای انباردار المپیک فناوری ۱۴۰۳، با معرفی تیمهای برتر به کار خود خاتمه داد. در این دوره از رقابتها ۲۱ تیم در سه دور به رقابت پرداختند.
در این لیگ دانشآموزی، تیمها اقدام به ساخت رباتهایی باقابلیت شبیهسازی عملیات انبار در دنیای واقعی بپردازند. برایناساس شرکتکنندگان باید رباتهای خود را از طریق یک دوره از پیش تعریف شده، راهنمایی کنند و در محیط مسابقه اشیا را شناسایی و به مکانهای تعیین شده منتقل کنند.
تیمها بر اساس توانایی ربات خود در انجام کارها به طور مؤثر و دقیق قضاوت خواهند شد. این مسابقه حل مسئله، مهارتهای مهندسی عملی و کار تیمی را ترویج میکند و به دانشآموزان مقدمهای پویا و جذاب با رباتیک و لجستیک ارائه میدهد.
ادامه دارد...