به گزارش تجارت نیوز، سرحدی، کارشناس مسکن می گوید بدهیهای دولت آنقدر زیاد است که به افزایش وام مسکن نمیرسند. وامها نیز ادعای ورشکستگی دارند و زیر بار این وام نمیروند. اگر بانکها سرمایه داشته باشند هم چنین وامهایی نمیدهند. از نظر بانکها چنین ارقام پذیرفته نیست.
سرحدی دربارهی افزایش وام مسکن به «انتخاب» گفت: دولت چنین پولی را ندارد که به مردم بدهد. دولت حقوق بازنشسته را هم ندارد. برای افزایش حقوقها هم دست دولت بسته است. بدهیهای دولت آنقدر زیاد است که به افزایش وام نمیرسند. وامها نیز ادعای ورشکستگی دارند و زیر بار این وام نمیروند. اگر بانکها سرمایه داشته باشند هم چنین وامهایی نمیدهند. از نظر بانکها چنین ارقام پذیرفته نیست. تجربه نشان داده که هروقت صحبت از وام مسکن و ازدواج و فرزندآوری شده، بیشتر روی آن تبلیغات کردهاند؛ بنابراین وام مسکن بیشتر جنبهی تبلیغاتی دارد و مشکلی را حل نمیکند. کسی که ماهانه ۲۰ میلیون درآمد دارد، چگونه ماهی ۳۰ میلیون تومان قسط بدهد؟
وی دربارهی سود بالای وام مسکن بیان کرد: ۸۰۰ میلیون تومان وام مسکن چه مشکلی را حل میکند؟ اگر برای کلانشهری مثل تهران که قیمت خانهی نوساز بالای ۱۰۰ میلیون است، چه کمکی به مردم میکند؟ اگر وام را بیشتر کنند هم سود بالایی به آن تعلق میگیرد و مردم نمیتوانند بازپرداخت کنند. وامهایی که برای این موارد داده میشود سودهای بالایی دارند. مردم از کجا میخواهند سود این وامها را بدهند؟ وام مسکن در ایران بیشتر برای سرگرم کردن مردم است. حتی اگر وامها واقعی باشد هم گرفتن و پس دادنشان باعث گرفتاری است. وام مسکن به شکل فعلی، راه مناسبی برای خانه دار کردن مردم نیست.
این کارشناس مسکن دربارهی راهکار عبور از بحران مسکن اظهار داشت: دولت باید مردم را توانمند کند که بتوانند با درآمدشان و وامهای متعدد منطقی و سرمایهگذاریهای نسبی، بتوانند وارد روند خرید خانه شوند. حقوق و درآمد مردم به گونهای است که نمیتوانند چنین وامهایی را پس دهند. راه دیگر دولت برای خانه دار کردن مردم، مسکنسازی برای حداقل بگیر هاست. باید خانههای حمایتی ساخته شود که مردم ناتوان بتوانند از آنها استفاده کنند. اختصاص زمین هم نتیجه نمیدهد، چون افراد که توانایی ساخت ندارند و در این بین مافیا شکل میگیرد. دولت باید به شکل انبوه خانههایی بسازد که مردم بتوانند با قیمت کم از آنها بهرهمند شوند.
سرحدی دربارهی وضعیت مسکن در سال ۱۴۰۴ گفت: سالی که نکوست از بهارش پیداست. سال ۱۴۰۴ از اول با ناترازی شروع شده است. ناترازی در مسکن و معیشت مردم هم مسلماً وجود دارد. امیدواری به توافق و گشایشهای اقتصادی وجود دارد، اما در حال حاضر بازار مسکن درگیر رکود شدید است و کسی توانایی ورود به این بازار را ندارد. تا زمانیکه آمایش سرزمینی نداشته باشیم، هرگز نمیتوانیم برای مردم مسکن لازم و کافی تولید کنیم. باید امکانات را به طور دقیق در کشور توزیع کنیم.
منبع: انتخاب