دولتها به جای یاد دادن ماهیگیری به مردم ماهی میدهند/ برخی به دنبال کشاندن مردم به کف خیابان هستند!

یک فعال کارگری ضمن انتقاد از برخی سیاستها در حوزه کارگری که منجر به تحریک مردم میشود، خواستار حفظ مالکیت بانک رفاه برای کارگران شد.

هفته کارگر امسال در حالی فرامیرسد که فعالین کارگری همچنان مطالبات بر زمین مانده قشر کارگر را فریاد میزنند به امید آنکه روزی شاهد تحقق آن باشند.
برای جویا شدن برخی از این مطالبات به سراغ اکبر شوکت، عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی و رییس انجمن های صنفی کارگران ساختمانی و دبیر اجرایی خانه کارگر قم رفتیم .
شوکت در گفتگو با خبرفوری در خصوص شکاف موجود بین میزان دستمزد کارگران و سطح معیشت آنها ، اظهار داشت: برخی اقایان که تحصیل کرده های حوزه اقتصاد هستند، تئوریهایی مخالف اقتصاد مردم محور را مطرح میکنند، مبنی بر اینکه چرخه افزایش دستمزد منجر به افزایش تورم هم خواهد شد .
وی با اشاره به میزان افزایش حداقل دستمزد در سالهای 1398 ، 1402 و ، و1403 و دستمزد هایی کمتر از تورم ، اظهار داشت : در تمام این سالها این تفکر جاری شد و حقوق ها، کمتر از تورم بسته شد . در برهه ای حتی سبد معیشت را دستکاری کردند تا کارنامه ای موفق از خود ارائه دهند. در سال 1401 درصد دستمزدها بالاتر از تورم یعنی حدود 57 درصد بسته شد، ما نزدیک 50 درصد تورم داشتیم همین اقتصاد دان ها به صراحت گفتند کل 57 در صد افزایش نهایت 3 درصد در تورم تاثیرگذار است.
عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: سالیان سال می گفتیم اگر دستمزد را کمتر از تورم ببندیم باعث میشود نیروی کار رغبتی برای کار کردن در محیط کار تولیدی و صنعتی ما پیدا نکند ، ولی آقایان توجه نمیکردند. این کار عواقب جبران ناپذیری داشت و شاهد بودیم سال 98 با اتفاقات بدی در جامعه بازنشستگی مواجه شدیم . چون تنها عاملی که بر روی روی حقوق بازنشستگان تاثیر گذار اصلی هست حداقل حقوق است . سال 98 وقتی حقوق ها را نسبت به تورم پایین بستند و باعث اعتراضات خیابانی بازنشستگان شد و دولت مجبور به اجرای طرح همسان سازی شد .اگر همان سال حقوق ها را درست اعمال کرده بودیم نیازی به همسان سازی نبود بالاخره بازنشستگان افزایش حقوق را میخواستند که باید در پایه حقوق اعمال میشد .
باید با ذره بین دنبال نیروی کار بگردیم
وی ادامه داد: علیرغم آن تجربه بد سال 1402 و 1403 همان کار را کردیم و اینقدر حقوق ها پایین بسته شد که نیروی کار فراری شد و تذکر دادیم که باید با ذره بین دنبال نیروی کار بگردیم، همان اتفاق هم افتاد. از آن طرف آنقدر آن پایه حقوق پایین بود که باعث فقر گسترده بین جامعه بازنشستگی می شد از سوی دیگر دولت مجدد محبور شدند که بحث همسان سازی را دنبال کند .
شوکت به بیان اینکه در چنین شرایطی مالیات بر ارزش افزوده را از 9 درصد به 10 درصد رساندند که هم به خریدار و هم به فروشنده فشار وارد آورد ، تصریح کرد: دلیل این فشارها هم اشتباه وزیر کاری بود که حقوق ها را کمتر از تورم اعمال کرد. از سوی دیگر همین سال 1404حدود 200 هزار میلیارد تومان بار مالی همسان سازی است. اگر دو سال گذشته دستمزدها درست بسته میشد نیازی به همسان سازی نبود و سازمان تامین اجتماعی که ماهیانه حدود 15 تا 20 هزار میلیارد تومان کسری مالی دارد مجبور می شود طلبی را که از دولت دارد صرف همسان سازی کند در حالی که عقلانی ترین کار این است که دستمزدها به خط فقر نزدیک شود، یعنی کارگر حداقل ها امکانات را داشته باشد .
دولت به جای اینکه ماهیگیری به مردم یاد بدهد ماهی به آنها می دهد
رییس انجمن های صنفی کارگران ساختمانی تصریح کرد: هرچقدر حقوق کارگر از خط فقر پایین تر می آید کارگر مجبور میشود از امکانات رفاهی و درمانی خود بزند، که در نهایت منجر به فقر و آسیب های اجتماعی می شود و دولت باید هزینه کند تا آسیب های اجتماعی را کنترل کند به جای اینکه ماهیگیری به مردم یاد بدهد ماهی به آنها می دهد .
شوکت با انتقاد از اقدامات دولت برای تغییر مالکیت بانک رفاه گفت: تا امروز جامعه کارگری کم مشکل داشته است که این ماجرای بانک رفاه هم اضافه شده است. مجلس و دولت که مشکلات سازمان تامین اجتماعی را میدانند، چظور به دنبال این هستند که مالکیت بانک رفاه را از کارگران بگیرند.
اموال بانک رفاه حق الناس است
وی ادامه داد: وقتی سازمان تامین اجتماعی در برخی ماه ها کسری می آورد و نمی تواند بدهی های بیمارستانها را پرداخت کند، مجبور میشود رو به استقراض بیاورد، در چنین شرایطی چطور آقایان بخود اجازه میدهند بانکی رفاهی که در1339 با سرمایه کارگران تشکیل شده است و اموال آن حق الناس است را بخواهند مصادره کنند . مجلس و دولت چطور به خود اجازه میدهد به موضوع حق الناس کارگران ورود پیدا کند حتی اگر ایراداتی هم باشد باید برطرف شود . حتما باید مردم برای حل مشکلات خود کف خیابان بیایند ؟
برخی به دنبال کشاندن مردم به کف خیابان هستند
شوکت با بیان این اعتقاد که برخی سیاستها تحریک آمیز است برای این است که مردم را به کف خیابان بکشاند ، تصریح کرد: کسانی که با بی فکری برخی کارها را انجام میدهند انگار عواملی برای تحریک مردم هستند. ما هم به عنوان فعالین کارگری وقتی فریادی میزنیم به خاطر کشور است. ما می گوییم این سیاستها هم به کشور و هم برای مردم آسیب زا است و باعث سوء استفاده رسانه های بیگانه میشود .
وقت با بیان این اعتقاد که بانک های خصوصی بلا سر مردم آوردند و باعث خلق پول بدون پشتوانه میشوند ، ولی بانک رفاه اینگونه نیست ، گفت: ما میگوییم اموال بانک رفاه متعلق به کارگران است و باید در اختیار آنها باشد.
صوت کامل این گفت و گو را در ادامه بشنوید.





مطالب مرتبط
- فرشاد پیوس: به تراکتور تبریک میگویم
- گامی مهم برای پایان وابستگی کشور به بذر خارجی
- کارت سوخت این خودروها از خردادماه غیرفعال میشود
- افشاگری درباره برج سازی نمایندگان/ وقتی به مجلس آمدند پا برهنه بودند اما الان 50 ملک دارند
- عراقچی: مذاکرات به مسیر خودش ادامه خواهد داد/ هر مذاکرهای بر اساس اختلافات صورت میگیرد +فیلم
- فوری: رد شکایت پرسپولیس علیه بیرانوند
- سمانه پاکدل، همسر هادی کاظمی: خبر بارداری من دورع است/ ویدئو
- پوستاندازی رئال مادرید با سرمربی جدید