فرنی شیره انگور؛ افطاری گرم و مقوی

 فرنی شیره انگور؛ افطاری گرم و مقوی

  فرنی شیره انگور نوعی فرنی بسیار خوشمزه و مقوی است که برای پخت آن به جای شکر از شیره انگور استفاده می‌شود.

همانطور که می‌دانیم در ماه مبارک رمضان تغذیه اهمیت بسیاری دارد. توصیه پزشکان و مشاوران تغذیه به روزه داران این است که در وعده افطار بیشتر غذا‌های کم حجم، مقوی و سبک‌تر را مصرف کنند. دسر‌هایی مثل فرنی که پایه شیر دارند، برای این وعده بسیار مناسب هستند؛ ولی ممکن است برخی از افراد منع مصرف شکر داشته باشند و یا به دلیل داشتن رژیم‌های غذایی ناگزیرند شکر کم‌تری را مصرف کنند. فرنی با شیره انگور نوعی روش طبخ فرنی است که در آن به جای شکر از شیره انگور استفاده می‌شود و به همین دلیل یک غذای سالم و بسیار مقوی به خصوص برای روزه داران است. اگر دوست دارید این فرنی خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه فرنی شیره انگور همراه ما باشید.

مواد لازم

آرد گندم: نصف لیوان
شیره انگور: نصف لیوان
شیر: نصف لیوان
آب: ۱ لیوان
پودر هل: نصف قاشق چای‌خوری
کره: ۲۰ گرم
پودر پسته برای تزیین: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این فرنی خوشمزه ابتدا آرد را داخل یک ماهی تابه گود بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز حدود ۱۰ دقیقه تفت بدهید. سپس آرد را الک کنید و دوباره به داخل ماهی تابه برگردانید. حالا شیره انگور را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد و شیره انگور کاملا با هم مخلوط شوند. پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید و بعد آب و شیره انگور را هم داخل ماهی تابه بریزید و با حرارت ملایم مواد را هم بزنید تا کم کم فرنی یکدست شود و به غلظت برسد. حالا کره را اضافه کنید و هم بزنید تا آب شود. در این مرحله اگر دوست دارید فرنی شما شیرین‌تر باشد، یکی دو قاشق شیره خرما یا همان شیره انگور را اضافه کنید و هم بزنید. حالا فرنی آماده را داخل ظرف سرو بریزید و بعد از اینکه خنک شد، روی فرنی را با پودر پسته تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ شیره انگور یا دوشاب یک ماده شیرین و غلیظ است که معمولا از انگور‌های شیرین تهیه می‌شود. شیره انگور طبع گرمی دارد و مصرف آن در پاییز و زمستان بسیار توصیه می‌شود. این ماده مغذی سرشار از ویتامین‌های گروه C، B، A و مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم، آهن و منیزیم است. شیره انگور همچنین برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.
شیره انگور مرغوب باید طعم شیرین انگور را داشته باشد و شیرینی غیر طبیعی نشان دهنده نامرغوب بودن شیره است. همچنین شیره انگور مرغوب باید غلیظ باشد. شیره انگور‌های سنتی معمولا تیره رنگ هستند؛ زیرا با حرارت مستقیم تهیه می‌شوند. در مقابل بعضی از شیره‌ها مثل شیره انگور ملایر قهوه‌ای روشن هستند؛ بنابراین رنگ شیره انگور برای تشخیص مرغوب بودن آن ملاک مناسبی نیست. شیره انگور مرغوب نباید طعم پوسیدگی انگور یا ترشیدگی داشته باشند. سعی کنید شیره انگور را از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید.
ـ برای تهیه شیرینی و دسر حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیش‌تری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسب‌تر است.

 برچسب
افطاری شیره انگور فرنی
 

 منبع خبر