ویدیو/ 10 قرن هنر ایرانی در نمایشگاه فرش «باغ، دروازه بهشت»/ جلوه‌گری هنر، تاریخ و فرهنگ ایرانی در سرزمینی از رنگ‌

  ویدیو/ 10 قرن هنر ایرانی در نمایشگاه فرش «باغ، دروازه بهشت»/ جلوه‌گری هنر، تاریخ و فرهنگ ایرانی در سرزمینی از رنگ‌

 سوفیانیوز: تقریبا تمام محققان اعتقاد دارند هنر فرش بافی در آسیا متولد شده است. قدیمی‌ترین فرش دستباف جهان با قدمت بیش از 2400 سال در سیبری کشف شد. این فرش ایرانی که پازیریک نام دارد با گره ترکی بافته شده است و ترکیبی از رنگ‌های آبی، زرد و نارنجی در آن دیده می‌شود. ویدیویی از نمایشگاه فرش باغ، دروازه بهشتت را ببینید.

به گزارش سرویس هنر پایگاه خبری سوفیانیوز، فرش بافی در قرن 14 و 15 در ایران بسیار رایج بود. این صنعت در طول حکومت شاه عباس در قرن 16 به اوج خود رسید و اصفهان به مرکز صنعت فرش ایران تبدیل شد. فرش‌های این دوره با الگوهای ظریف و نخ‌های پررنگ بافته می‌شدند و معمولا در هر 2.5 سانتی متر 1000 گره داشتند.

صنعت فرش بافی در هند در اواخر قرن شانزدهم میلادی شروع شد. هندی ها مهارت زیادی در نساجی و بافندگی داشتند، ولی آشنا شدن با فرش های ایرانی طرح‌ها و الگوهای مورد استفاده آن‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار داد. فرش‌های هندی ترکیبی از طرح‌های فرش ایرانی، چینی، ترکمنی و مصری هستند. در حال حاضر، چین نیز یکی از تولیدکنندگان عمده فرش دستباف است.

زمان شروع صنعت فرش بافی در چین معلوم نیست، ولی شواهد نشان می‌دهد قدمت آن به قرن دوازدهم میلادی می‌رسد. در فرش‌های چینی علاوه بر طرح‌های سنتی ، طرح های فرش های ایرانی ، ترکی و پاکستانی نیز به کار می‌رود.

فرش

 برچسب
 

 منبع خبر