بررسی دوباره طرح کاهش نرخ سود بانکی

  بررسی دوباره طرح کاهش نرخ سود بانکی

  پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخص‌های اقتصادی چه نگاهی داشته‌اند.

بررسی دوباره طرح کاهش نرخ سود بانکی
به گزارش فرتاک نیوز،

در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر می‌رسد که مشکلات و چالش‌های اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل می‌نمایند.

روی کار آمدن دولت‌ها با گرایش‌های مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشم‌انداز روشنی پیش روی خود ببینند.

در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامه‌های "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنون‌مان را از گذر این اخبار واکاوی می‌کنیم.

با ورود رئیس‌جمهوری ایران و ده‌ها شخصیت عالیرتبه سیاسی از بیش از 45 کشور جهان به مشهد لحظه‌های انتظار به پایان رسید و با صدا درآوردن سوت قطار در ایستگاه راه‌آهن مشهد، بامداد امروز نخستین رهگذاران جاده کهن ابریشم در آستانه قرن بیست و یکم بار دیگر بر این مسیر قدیمی پای نهادند.

با احیای جاده ابریشم، آسیای مرکزی، شرق آسیا، هند و چین و اروپا و به‌عبارتی شرق به غرب متصل می‌شود و این یعنی رهاورد مثبت اقتصادی برای یک مجموعه همجوار که در پرتو تشریک مساعی و وحدت نظر شکل گرفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی، رئیس‌جمهوری در مراسم گشایش راه‌آهن مشهد-سرخس-تجن گفت: تحولات سال‌های نخست دهه آخر قرن بیستم و ظهور شرایط جدید در منطقه جمهوری اسلامی ایران را بر آن داشت تا در این برهه حساس تاریخ، نقش خود را ایفا و با ایجاد شبکه مواصلاتی پل ارتباطی منطقه و جهان را به بهترین شکل فراهم سازد.

رئیس‌جمهوری اعلام کرد: موقعیت جغرافیایی ایران از عهد باستان به عنوان معبری امن و مطمئن برای دولت‌ها جهانگردان و بازرگانان و «راه ابریشم» به عنوان سمبل ارتباط شرق و غرب محسوب می‌شد.

هاشمی رفسنجانی بیان کرد: افتتاح خط آهن مشهد-سرخس-تجن که با همکاری و همیاری کشور دوست، ترکمنستان امروز آغاز به کار می‌کند، احیای راه تاریخی «ابریشم» بوده که شبکه راه‌آهن دنیا را از سواحل اقیانوس آرام به سواحل اقیانوس اطلس متصل می‌کند و نمودی آشکار از همکاری‌های منطقه‌ای ایران محسوب می شود.

قیمت انواع لوازم خانگی 20 درصد کاهش یافت

در پی افزایش بی‌رویه قیمت لوازم خانگی، فروشندگان و مصرف‌کنندگان تهرانی از تصمیمات اخیر ستاد پشتیبانی برنامه تنظیم بازار مبنی بر خارج شدن توزیع کنترل شده 15 قلم از این نوع کالاها استقبال کردند.

این افراد معتقدند، سیاست جدید دولت موجب افزایش تولید، کاهش قیمت‌ها، عدم احتکار و عرضه به موقع کالا به بازار و مصرف‌کنندگان خواهد شد. عرضه‌کنندگان کالا می‌گویند با وجود آنکه هنوز هیچ کالای تولید داخل با اجرای این مصوبه وارد بازار شده است، ولی بهای این اقلام حدود 15 تا 20 درصد و اقلام خارجی بین 5 تا 10 درصد کاهش یافته است.

24 اردیبهشت 1385؛ بررسی دوباره طرح کاهش نرخ سود بانکی

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از بررسی مجدد طرح منطقی کردن نرخ سود تسهیلات بانکی در این کمیسیون خبر داد.

محمد شاهی عربلو اعلام کرد: به درخواست عده‌ای از نمایندگان غیرعضو کمیسیون اقتصادی که جزو طراحان طرح منطقی کردن نرخ سود تسهیلات بانکی هستند و در جلسه یکشنبه هفته گذشته حضور نداشتند، این طرح با حضور این عده امروز مجددا در کمیسیون اقتصادی بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: اما از آنجا که عده‌ای از مبدعان این طرح در این جلسه حضور نداشتند کمیسیون اقتصادی تصمیم گرفته است به‌منظور شنیدن سخنان و نظرات این عده امروز مجددا جلسه‌ای به‌منظور بررسی این طرح برگزار کند.

براساس این طرح، نرخ سود تسهیلات بانکی تا پایان سال 88 باید تک‌رقمی شود. رئیس موسسه عالی بانکداری ایران با بیان اینکه کاهش دستوری نرخ سود تسهیلات بانکی در سیستم اعتبارات بانک‌های کشور اغتشاش ایجاد می‌کند، افزود: شورای نگهبان باید با کاهش دستوری این نرخ همچنان مخالفت کند.

 

 منبع خبر

از بین اخبار