تاثیر فوق العاده قارچها در مقابله با آنفلونزا

نتایج یک تحقیق جدید، تاثیر فوقالعاده قارچ در مقابله با آنفلوآنزا را اثبات کرده است.


تحقیقات جدید دانشگاه مک گیل در کانادا نشان داد که بتا گلوکان ( یک واحد سازنده اصلی قارچ ) میتواند از سلامت ریه در طول آنفلوآنزا محافظت کند.
به نقل از نیویورک پست، نرگیس خان، نویسنده اول این مطالعه گفت: این نکته بسیار مهمی است که چگونه بتاگلوکان میتواند سلولهای ایمنی خاصی مانند نوتروفیلها را برای کنترل التهاب بیش از حد در ریه برنامهریزی مجدد کند.
در طول آنفلوآنزا، نوتروفیلها با مهاجرت به محل عفونت در دستگاه تنفسی به عنوان اولین خط دفاعی عمل میکنند. اما فعالیت بیش از حد نوتروفیلها میتواند باعث آسیب بافتی و التهاب شود و تنفس را دشوار کند. ذات الریه، که التهاب جدی ریه است، یکی از عوارض مکرر آنفلوآنزا است که میتواند منجر به مرگ شود.
مطالعه مک گیل نشان داد بتا گلوکان این توانایی را دارد که نقش نوتروفیلها را برای کاهش التهاب تغییر دهد. مازیار دیوانگاهی، استاد دانشکده پزشکی و علوم بهداشتی مک گیل در این باره گفت: بتا گلوکان در دیواره سلولی همه قارچها، از جمله برخی از قارچها که در داخل و روی بدن ما بهعنوان بخشی از میکروبیوم انسان زندگی میکنند، یافت میشود.
دیوانگاهی افزود: این فرضیه وسوسه انگیز است که سطح و ترکیب قارچها در یک فرد میتواند بر نحوه پاسخ سیستم ایمنی بدن به عفونتها تاثیر بگذارد که این موضوع تا حد زیادی به دلیل بتا گلوکان است. تیم دیوانگاهی ابتدا بتا گلوکان را قبل از بیماری به موشهای آزمایشگاهی داد و مشاهده کردند که در نتیجه این اقدام، آسیب ریه کاهش پیدا کرد، عملکرد ریه تقویت شد و خطر بیماری و مرگ پایینتر آمد.
مطالب مرتبط
- انتقاد رییس دانشگاه علوم پزشکی یزد از قطع برق مراکز درمانی
- روند افزایشی حیوان گزیدگی در گیلان؛ توصیهها جدی گرفته شود
- گردش مالی ۹ هزار میلیارد ریالی مبلمان منبت ملایر/ رشد ۴۰ درصدی فروش
- رشد ۱۲ هزار واحدی شاخص کل بورس
- تیم شهرداری اردبیل برای حضور قدرتمند در فصل آینده آماده میشود
- آمادگی آذربایجان شرقی برای برگزاری باشکوه نخستین سالگرد شهدای خدمت
- وجود ظرفیتهای جدید برای توسعه روابط اقتصادی ایران و کویت
- ثبتنام بیمه تکمیلی از وبگاه صندوق بازنشستگی کشوری انجام میشود