اندیکاتور مکدی چیست و چگونه از سیگنال‌ های آن استفاده کنیم؟

اندیکاتور مکدی چیست و چگونه از سیگنال‌ های آن استفاده کنیم؟

 اندیکاتور مکدی چیست و چگونه از سیگنال‌ های آن استفاده کنیم؟

اندیکاتور MACD یا شاخص «واگرایی، همگرایی میانگین متحرک»، یکی از معدود اندیکاتورهایی است که علاوه بر تریدرهای مبتدی، بسیاری از معامله‌گران حرفه‌ای نیز از آن برای تحلیل و تشخیص روند قیمت در چارت‌های مختلف استفاده می‌کنند.

خالق اندیکاتور مکدی کیست؟

اندیکاتور MACD مخفف عبارت Moving Average Convergence Divergence است که به شاخص «واگرایی، همگرایی میانگین متحرک» شهرت دارد و بسیاری نیز نام آن را «ام ای سی دی» (MACD) تلفظ می‌کنند. مکدی یک اندیکاتور بسیار محبوب در بین معامله‌گران بازارهای مختلف مالی در سراسر جهان است که از آن بیشتر برای شناسایی جهت یک روند و معکوس شدن آن استفاده می‌کنند.

اندیکاتور مکدی

اندیکاتور مکدی در حدود سال 1977 توسط جرالد اپل (Gerald Appel) ابداع شد که به دنبال پیدا کردن یک اندیکاتور برای نمایش «شاخص کیفیت» بود تا بتواند بلافاصله جهت روند را تشخیص دهد، استفاده از آن آسان باشد و هنگام قراردادن آن بر روی نمودار، دارای اجزای زیادی نباشد و سردرگمی ایجاد نکند. این اسیلاتور در ابتدا هیستوگرام نداشت که بعدا از سوی یک تحلیل‌گر دیگر به نام توماس آسپری (Thomas Aspray) به این ابزار افزوده شد.

مکدی یک اندیکاتور است یا یک اسیلاتور؟

اندیکاتورها و اسیلاتورها از مهم‌ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی هستند. ابزارهایی که در هنگام استفاده روی کندل‌های چارت قرار می‌گیرند مانند انواع مووینگ اوریج‌ (Moving Average)، باندهای بولینگر (Bollinger Bands)، پارابولیک سار (Parabolic SAR) و… «اندیکاتور» (Indicator) نامیده می‌شوند و به ابزاری که در پایین چارت قرار می‌گیرند: مانند اندیکاتور مکدی (MACD)، استوکاستیک (Stochastic)، مومنتوم (Momentum)، آراس‌آی (RSI) و… «اسیلاتور» (Oscillator) می‌گویند. با این حال، با توجه به این که اکثر تریدرهای مبتدی و حتی در بسیاری از منابع خارجی خیلی این تفکیک را به آن صورت در نظر نمی‌گیرند و به اکثر اسیلاتورها نیز اندیکاتور می‌گویند، در ادامه مطلب نیز «اسیلاتور مکدی» را «اندیکاتور مکدی» می‌نامیم.

اندیکاتور مکدی بیشتر برای کدام بازارها مناسب است؟

خالق اندیکاتور مکدی قصد داشت از این ابزار برای تحلیل بازار اوراق بهادار استفاده کند، لذا از این اندیکاتور در اوایل فقط در بازار سهام استفاده می‌شد، اما با گذشت زمان و افزایش کارایی و محبوبیت آن در میان معامله گران، وارد سایر بازارهای مالی از جمله بازار فارکس شد.

استفاده از مکدی در تمام تایم‌فریم‌ها امکان‌پذیر است اما پیشنهاد شده که در تایم‌فریم‌های کمتر از یک ساعت استفاده نشود زیرا در بازه‌های زمانی کوتاه مدت میزان نوسان و همچنین هیجانات بازار زیاد است و تحلیل رفتار قیمت بسیار دشوار می‌شود.

اندیکاتور مکدی چه کاربردهایی دارد؟

اجزای MACD یک نمایش بصری بسیار ساده و قابل فهم از فراز و نشیب‌های قیمت را ارائه می‌دهند که تحت تأثیر نوسانات بازار شکل می‌گیرند. برخی از مهم‌ترین استفاده‌های اندیکاتور مکدی برای تریدرها در موارد زیر است:

  • اطلاع از شروع  یا پایان روند (نزولی یا صعودی): کراس خطوط مکدی و سیگنال در زیر خط صفر یا روی آن به معامله‌گر کمک می‌کند تا شروع روند جدید و پایان روند فعلی را با احتمال بیشتری تشخیص دهد.
  • تاییده ورود یا خروج از پوزیشن: کراس خطوط مکدی و سیگنال همچنین می‌تواند به عنوان یک تاییدیه مهم در ورود به پوزیشن یا خروج از آن مورد استفاده قرار گیرد.
  • اطلاع از نواحی اشباع خرید یا فروش: افزایش فاصله خط مکدی و خط سیگنال اندیکاتور مکدی از خط صفر به معامله‌گران کمک می‌کند تا نواحی اشباع خرید و فروش را به سادگی پیدا کرده و برای ورود به پوزیشن تصمیم‌گیری کنند.
  • استفاده از واگرایی مکدی و قیمت: بسیاری از تریدرهای حرفه‌ای نیز از سیگنال‌های واگرایی و همگرایی مکدی سودهای چشمگیری به دست می‌آورند. هنگامی که خطوط مکدی و قیمت که معمولا به صورت موازی حرکت می‌کنند از یکدیگر دور شوند یا به سمت یکدیگر حرکت کنند، واگرایی رخ می‌دهد.
  • طراحی استراتژی‌های شخصی: معامله‌گران می‌توانند با استفاده از داده‌هایی که مکدی در دسترس آن‌ها قرار می‌دهد، استراتژی‌های شخصی بسیاری را طراحی و اجرا کنند. ضمن این که تاکنون استراتژی‌های معاملاتی بسیاری از سوی معامله‌گران برمبنای داده‌های ارائه شده از اجزای این اندیکاتور طراحی شده‌ به طور رایگان در دسترس تریدها قرار دارد. این اندیکاتور در بازارهای مختلف مالی مانند فارکس، ارزهای دیجیتال، بورس‌های کشورهای صنعتی یا حتی بورس داخلی نیز قابل استفاده است.

چگونه اندیکاتور مکدی را در متاتریدر به چارت اضافه کنیم؟

هنگامی که می‌خواهید اندیکاتور مکدی را در متاتریدر روی چارت قیمت بیندازید، از ۲ روش می‌توانید اقدام کنید:

روش اول: اضافه کردن مکدی به چارت از بخش Insert:

  • روی Insert در سربرگ متاتریدر کلیک کنید؛
  • در پنجره‌ای که باز می‌شود، اولین گزینه یعنی Indicators را انتخاب کنید،
  • در پنجره جدیدی که باز می‌شود، ماوس را روی عبارت Oscillators نگه دارید تا پنجره اسیلاتورها برای شما باز شود؛
  • در این پنجره روی نام اسیلاتور MACD دو بار کلیک کنید؛
اندیکاتور مکدی
  • با دابل کلیک روی نام آن، مکدی پنجره تنظیمات آن باز می‌شود(تصویر زیر):
اضافه کردن مکدی به چارت
  • درصورت تمایل، می‌توانید تنظیمات مکدی را مطابق دلخواه تغییر دهید، هرچند که تنظیمات پیش‌فرض توصیه می‌شود.
  • با کلیک روی کادر OK مکدی در زیر چارت نمایان می‌شود:
اضافه شدن مکدی زیر چارت قیمت

روش دوم اضافه کردن مکدی به چارت از بخش Navigator:

  • مطابق تصویر زیر، ابتدا پنجره Navigator را باز کنید:
اضافه کردن مکدی به چارت از بخش Navigator
  • از بخش اسیلاتورها روی عبارت MACD دابل کلیک کنید تا پنجره تنظیمات مکدی روی چارت ظاهر شود:
اضافه کردن مکدی به چارت از بخش Navigator
  • درصورت تمایل می‌توانید تنظیمات پیش‌فرض را تغییر دهید؛
  • روی کادر OK کلیک کنید تا مکدی در زیر چارت اضافه شود:
اضافه کردن مکدی به نمودار در متاتریدر

در پایان، می‌توانید برای جمع کردن پنجره Navigator روی علامت ضربدر گوشه بالا سمت راست کلیک کنید:

اضافه شدن مکدی به نمودار قیمت

اجزای اندیکاتور مکدی

اندیکاتور مکدی در دو طرح قدیم و جدید در دسترس قرار دارد. در طرح قدیم، میله‌ها کوتاه هستند و دو خط مکدی و خط سیگنال در کنار یکدیگر نوسان می‌کنند اما در طرح جدید، میله‌های مکدی بلند هستند و خط سیگنال به داخل میله‌ها نفوذ کرده و سپس از آن‌ها خارج می‌شود و اگر نوک میله‌ها را با یک خط به یکدیگر متصل کنید، درواقع خط مکدی شکل می‌گیرد. در تصویر زیر، مکدی طرح جدید در پایین و مکدی طرح قدیم در بالای آن قرار دارد:

اجزای اندیکاتور مکدی

اندیکاتور مکدی از ۳ جزء مهم تشکیل شده است:

  • خط مکدی (خط مکدی (MACD Line))

در تنظیمات پیش‌فرض اندیکاتور مکدی، خط مکدی که به رنگ آبی است (تصویر زیر)، از اختلاف (منها کردن) دو مووینگ اوریج نمایی با دوره‌های ۱۲ و ۲۶ به دست می‌آید. یعنی میانگین قیمت ۱۲ کندل (یا دوره) قبل محاسبه می‌شود و سپس از میانگین قیمت ۲۶ کندل (دوره قبل) قبل کسر می‌شود.

خط مکدی
  • خط سیگنال

مؤلفه دوم خط سیگنال در اندیکاتور مکدی است (در چارت بالا به رنگ قرمز) که برای تنظیمات پیش فرض، با گرفتن میانگین متحرک نمایی 9 دوره‌ای خود خط MACD محاسبه می‌شود. این باعث می‌شود که خط سیگنال کمی کندتر و یکنواخت‌تر از خط MACD باشد.

کراس خط سیگنال با خط مکدی می‌تواند تایید یک سیگنال باشد. کراس رو به بالا، می‌تواند سیگنال خرید و کراس رو به پایین می‌تواند سیگنال فروش باشد. با این حال توجه داشته باشید که سیگنال‌های کراس این دو خط زمانی دارای اهمیت و اطمینان بیشتر هستند که قیمت در نواحی عرضه یا تقاضا قرار داشته باشد.

  • هیستوگرام

سومین جزء اندیکاتور مکدی را هیستوگرام (میله‌های مشکی رنگ) تشکیل می‌دهد که حول خط صفر نوسان می‌کنند و براساس میزان فاصله دو میانگین متحرک سریع‌تر و کندتر از یکدیگر شکل می‌گیرند.

برای این که سطح صفر مکدی را نیز داشته باشید از بخش Levels در تنظیمات مکدی عدد 0 را اضافه کنید تا آسان‌تر بتوانید دو ناحیه منفی (زیر سطح صفر) و ناحیه مثبت (بالای سطح صفر) را مشاهده کنید. بخش هیستوگرام مکدی قدرت حرکت قیمت را به شما نشان می‌دهد و می‌تواند به عنوان یک هشدار اولیه یا نشانه برای برای ورود به پوزیشن یا خروج از آن باشد. هرچه خطوط عمیق‌تر یا بلند‌تر باشند، حرکت قیمت قوی‌تر است.

برای درک بهتر اندیکاتور مکدی، بهتر است دو مووینگ اوریج نمایی (EMA) با دوره‌های ۱۲ و ۲۶ روی چارت قیمت بیندازید و در نقاط کراس این دو مووینگ اوریج خطوط عمودی بیندازید و سپس ببینید که این خطوط عمودی چه نقاطی از مکدی (جدید) را قطع می‌کنند. 

  • زمانی که خطوط مکدی و سیگنال بالای خط افقی صفر باشند، می‌توان گفت بازار صعودی است و زمانی که در زیر قرار دارند، بازار در حالت نزولی قرار دارد.
  • هنگامی که خط سیگنال از خط MACD عبور می‌کند، گفته می‌شود که یک نشانه برای خرید بالقوه (بالای خط سیگنال) یا فروش (زیر خط سیگنال) ایجاد می‌شود.

نحوه استفاده از MACD برای انجام معامله

استراتژی معاملاتی اندیکاتور مکدی، در ابتدایی‌ترین شکل خود شامل استفاده از کراس خط مکدی و خط سیگنال به عنوان نقطه ورود یا خروج برای یک معامله است.

اگرچه این رویکرد در بسیاری از موارد می‌تواند نتایج سودآوری ارائه دهد اما همیشه سودآور نیست و در بسیاری از معاملات ممکن است، شکست بخورد. به عنوان مثال، زمانی که خط MACD و خط سیگنال چندین بار در فواصل زمانی کوتاه از روی یکدیگر عبور می‌کنند، اگر در تمام کراس‌ها معامله انجام دهید، مسلما دچار زیان می‌شوید. به همین دلیل است که بسیاری از معامله‌گران ترجیح می‌دهند از سیگنال‌های MACD در کنار استفاده از دیگر ابزارها و تحلیل شخصی استفاده کنند.

با ترسیم مناطق حمایت و مقاومت، واضح است که وقتی قیمت به یک منطقه حمایت قوی می‌رسد، می‌توانید با اطمینان بیشتر از سیگنال خرید مکدی استفاده کنید یا در مناطق مقاومت وقتی مکدی سیگنال فروش صادر می‌کند، دارای اعتبار بیشتری است.

نحوه استفاده از MACD برای انجام معامله

هنگام استفاده از MACD باید به سه نکته توجه داشت

قبل از ورود به معاملات با سیگنال‌های اندیکاتور مکدی بهتر است این موارد را به خاطر داشته باشید تا از ورود به برخی معاملات که احتمالا حد ضرر شما را لمس خواهند کرد، جلوگیری به عمل آید:

بازه های زمانی مختلف و سیگنال های جعلی.

اندیکاتور مکدی گاهی اوقات در تایم‌فریم‌های پایین می‌تواند یک سیگنال معاملاتی در نمودار 15 دقیقه‌ای ارائه دهد که در بهترین حالت در نمودار 4 ساعته مشکوک به نظر می‌رسد. با شناسایی مناطق حمایت و مقاومت قبل از ورود به معامله با چنین سیگنال‌هایی، بهتر است مطمئن شوید که آیا این سیگنال قابل اعتماد است یا خیر. همچنین، می‌توانید یک یا دو میانگین‌ متحرک را در استراتژی خود بگنجانید تا با اطمینان بیشتر به معامله ورود کنید و وضعیت قیمت در تایم‌فریم‌های بالاتر را نیز بررسی کنید.

دو قله و دو کف

الگوهای کندلی «دو قله» و «دو کف» معمولاً در پایان یک روند قوی در بازار شکل می‌گیرند. بنابراین، اگر قیمت با سرعت به یک ناحیه مقاومتی برسد، اما سپس با کندی برگشت کند و حتی دوباره برود به ناحیه برخورد کرده و با کندی برگردد و الگوی دو قله شکل بگیرد، قصد ریزش ندارد بلکه هدف قیمت تست کردن ناحیه بوده و به احتمال زیاد بار دیگر با قدرت از ناحیه مقاومتی عبور می‌کند، بنابراین این در چنین مواقعی بدون توجه به تشکیل «الگوی دو قله» و ارائه سیگنال‌های Sell از سوی اندیکاتور مکدی، وارد پوزیشن نشوید. 

برای روند نزولی نیز عکس این موضوع را در نظر بگیرید و با تشکیل در دو کف یا دو دره وارد معامله Buy نشوید زیرا هرچه قدرت روند بیشتر باشد، سیگنال‌هایی که مکدی برای برگشت صادر می‌کند، دارای اعتبار کم‌تری است.

تنظیمات مکدی

بسیاری از معامله‌گران حرفه‌ای تنظیمات پیش‌فرض (12، 26 و 9) را برای اندیکاتور مکدی خیلی کند می‌دانند که باعث ورود و خروج دیرهنگام در معاملات می‌شود. بنابراین بهتر است با انجام تغییر اعداد مکدی، بهترین نتیجه را برای تایم‌فریم معاملاتی خود به‌دست آورید. به خاطر داشته باشید که استفاده از مکدی در تایم‌فریم‌های پایین‌تر از ۶۰ دقیقه توصیه نمی‌شود. با این حال، می‌توانید برخی از تنظیمات پیشنهادی زیر را در حساب دمو امتحان کنید تا پس از رسیدن به نتیجه مطلوب برای معاملات واقعی خود از آن استفاده کنید.

برخی از تنظیمات جایگزین برای امتحان عبارتند از:

  • 8, 21, 5
  • 3, 17, 5
  • 3, 10, 16

تنظیمات بالا را در تایم‌فریم‌های مختلف و در معاملات زیاد بر روی نمادهای معاملاتی مختلف خود امتحان کنید تا بهترین نتیجه حاصل شود. اکنون می‌توانید با اعتماد بیشتری به سیگنال‌های MACD در معاملات واقعی از این ابزار بهره ببرید.

استفاده از واگرایی مکدی و قیمت بازار

اندیکاتور مکدی یکی از معدود اندیکاتورهایی است که معامله‌گران حرفه‌ای نیز در تریدهایی که انجام می‌دهند، از داده‌های آن استفاده می‌کنند. این معامله‌گران، سیگنال‌های مکدی را که از تقاطع خط مکدی با خط سیگنال ایجاد می‌شود و بسیاری از تریدرهای مبتدی از آن‌ها برای انجام معاملات خود استفاده می‌کنند، نادیده می‌گیرند و درعوض از واگرایی این اندیکاتور با قیمت برای ورود به پوزیشن استفاده می‌کنند. واگرایی خط مکدی و خط سیگنال (مکدی قدیم) با قیمت و واگرایی هیستوگرام مکدی جدید با قیمت، از رایج‌ترین استراتژی‌های معامله‌گران حرفه‌ای است. بنابراین آنچه تریدرهای حرفه‌ای به آن توجه می‌کنند به این صورت است:

  • کاهش ارتفاع میله‌های مکدی با افزایش قیمت در روی چارت
  • افزایش ارتفاع میله‌های مکدی با کاهش قیمت در روی چارت

چگونه می‌توان واگرایی را تشخیص داد؟

همان‌طور که در بالا اشاره شد، هنگامی که قیمت با روند صعودی ادامه پیدا می‌کند، خط‌ مکدی و خط سیگنال نزولی می‌شوند یا در اندیکاتور مکدی جدید به تدریج از ارتفاع میله‌ها یا هیستوگرام کاسته می‌شود.  همچنین، در زمانی که روند قیمت در چارت سیر نزولی دارد، خط مکدی و خط سیگنال در مکدی قدیم و هیستوگرام در مکدی جدید، روند صعودی را نشان می‌دهند. این دو حالت را واگرایی قیمت در روی چارت با مکدی می‌گویند. در ادامه این موضوع را با یک مثال بررسی می‌کنیم.

 نمودار زیر پوند استرلینگ را در یک روند صعودی در برابر ین ژاپن نشان می‌دهد. در سمت چپ نمودار، یک دابل تاپ (دو قله) را در حال شکل‌گیری می‌بینید که سقف قله دوم بالاتر از اولی است. با این حال، اگر مستقیماً و در همان راستا به MACD در پایین نگاه کنید، خواهید دید که حرکت در حال ضعیف شدن است. بنابراین وقتی مشاهده می‌شود که قیمت در حال افزایش است اما خط‌های مکدی و سیگنال در روند نزولی قرار گرفته‌اند، یعنی بین روند صعودی قیمت و مکدی واگرایی (خلاف جهت یکدیگر رفتن) رخ می‌دهد. در چنین وضعیتی، می‌توان انتظار داشت که به احتمال زیاد، قیمت نیز به زودی نزولی شود. دقیقا اتفاقی که در چارت زیر رخ داده است.

چگونه می‌توان واگرایی را تشخیص داد؟

 در واقع، اندکی پس از کنترل مجدد خریداران، فروشندگان بازار را در دست می‌گیرند و خط سیگنال (خط قرمز) به زیر خط آبی (خط مکدی) می‌رود و سپس تا زیر خط افقی (ناحیه صفر مکدی) نزول می کند. اگر روی چارت قیمت دو اندیکاتور مووینگ اوریج EMA 12 (در چارت فوق به رنگ طلایی) و EMA 50 (به رنگ مشکی) داشته باشید، هنگامی که مووینگ 12 مووینگ 50 را به طرف پایین قطع می‌کند، می‌تواند یک نقطه ورود مناسب برای ورود به معامله Sell باشد.

MACD یک اندیکاتور پیشرو است یا پیرو؟

به طور معمول، اندیکاتورها را به سه دسته «پیشرو» (Leading)، «پیرو» (Lagging) یا «تاخیری» و «هم‌زمان» (Coincident) دسته‌بندی می‌کنند. «اندیکاتور پیشرو» با داده‌هایی که ارائه می‌دهند، بهتر می‌توانید روند آینده قیمت را حدس بزنید اما «اندیکاتور پیرو» دقیقا اطلاعاتی را به شما ارائه می‌دهند که تاکنون در بازار اتفاق افتاده است.

اندیکاتور مکدی اگرچه به عنوان یک اندیکاتور «تاخیری» یا «پیرو قیمت» شناخته می‌شود اما «پیشرو» یا «پیرو» بودن آن به نوع استفاده شما بستگی دارد. این ابزار با توجه به داده‌های مهمی همچون ارائه واگرایی، میزان قدرت روند فعلی، کراس خطوط مکدی و سیگنال به زیر یا بالای خط سفر و… که برمبنای محاسبات خود ارائه می‌دهد، باعث می‌شود تا بتوانید پیش‌بینی رفتار آتی قیمت را بهتر و آسان‌تر انجام دهید و آینده مسیر قیمت را بهتر و با اطمینان بیشتر حدس بزنید، بنابراین مکدی را از این نظر می‌توان یک اندیکاتور «پیشرو» بسیار مفید نامید.

آموزش مکدی با چند استراتژی معاملاتی

معامله‌گران زیادی با استفاده از سیگنال‌های اندیکاتور مکدی معاملات سودمندی را تجربه می‌کنند که در ادامه مهم‌ترین استراتژی‌های معاملاتی مکدی را شرح می‌دهیم و در قالب آموزش مکدی به شما ارائه می‌کنیم. اما توجه داشته باشید که هرکدام از این استراتژی‌ها را باید به مدت چند ماه یا حداقل ۱۰۰ معامله در حساب دمو و در لایو بازار امتحان کنید، سپس به هر ستاپ معاملاتی که بیشتر مسلط شدید، مشروط بر این که بیش از ۵۰٪ تعداد کل معاملات آن ستاپ، ریوارد به ریسک حداقل ۲:۱‌ را ارائه داده بود، می‌توانید در حساب واقعی، ابتدا با سرمایه و حجم اندک امتحان کنید.

استراتژی استفاده از کراس خط مکدی و سیگنال

کراس خط مکدی و خط سیگنال زیاد رخ می‌دهند اما سعی کنید برای معاملات Buy از کراس در پایین‌ترین نقطه در زیر خط صفر مکدی و برای معاملات Sell از کراس در بالاترین نقطه نسبت به خط صفر مکدی استفاده کنید. برای تاییدیه بیشتر نیز می‌توانید یک مووینگ اوریج نمایی EMA 20 نیز روی چارت قیمت بیندازید. پس از مشاهده کراس خط مکدی و خط سیگنال، منتظر بمانید تا کراس قیمت و مووینگ اوریج نیز رخ دهد و سپس وارد پوزیشن شوید. (مانند تصویر زیر):

استراتژی استفاده از کراس خط مکدی و سیگنال

استراتژی سیگنال مکدی با تایید RSI

اگر می‌خواهید با استفاده از اندیکاتور مکدی، سیگنال‌های کراس خط مکدی و خط سیگنال مکدی را با تاییدیه بیشتر و اطمینان بالاتر معامله کنید، می‌توانید یک اندیکاتور RSI با تنظیمات پیش فرض و لول‌های ۲۰ و ۳۰ در پایین و ۷۰ و ۸۰ در بالا (به عنوان دو ناحیه بیش‌خرید و بیش‌فروش)، نیز زیر مکدی بیندازید. حال زمانی که مکدی به شما سیگنال Buy یا  Sell صادر می‌کند، کافی است که نقاط برگشتی قیمت نیز در نزدیک یکی از دو ناحیه بیش‌خرید یا بیش‌فروش RSI قرار داشته باشند. مانند تصویر زیر:

استراتژی سیگنال مکدی با تاییده RSI

استراتژی خط صفر مکدی

استراتژی خط صفر اندیکاتور مکدی یکی از استراتژی‌های بسیار معتبر این اندیکاتور است که بسیاری آن را به اشتباه اجرا می‌کنند و دچار زیان می‌شوند. درصورتی که نحوه درست اجرای آن را یاد بگیرید می‌توانید تریدهای موفقی داشته باشید.

در استراتژی خط صفر مکدی منتظر بمانید تا خط مکدی و خط سیگنال از بالا یا پایین به نزدیک خط صفر مکدی برسند. حال، اگر خط مکدی و سیگنال از بالا تا نقطه مماس با خط صفر مکدی برسند و ناگهان به طرف بالا کراس کنند، شاهد یک روند قدرتمند افزایشی خواهید بود.

استراتژی خط صفر مکدی

در تصویر بالا همان‌طور که مشاهده می‌کنید، خط مکدی و خط سیگنال، در نواحی که با رنگ صورتی مشخص شده‌اند،  از بالا به خط صفر نزدیک شده و قبل از قطع کردن آن دوباره به طرف بالا کراس کرده‌اند. پس از آن شاهد افزایش قدرتمند قیمت بر روی چارت هستید. در انتهای صعود قیمت، خط مکدی و خط سیگنال به حالت تخت یا افقی درمی‌ایند و قصد کراس به طرف پایین را نشان می‌دهید که زمان مناسبی برای خروج از معامله است.

استراتژی خط صفر مکدی

در تصویر بالا، خط مکدی و خط سیگنال، از پایین به نزدیک خط صفر می‌رسند اما دوباره به پایین کراس می‌کنند که در ناحیه‌ صورتی رنگ شاهد ریزش قدرتمند قیمت هستید.

نکته مهم:

بهتر است به این نکته مهم توجه کنید که بهترین حالت برای ورود به این پوزیشن زمانی است که خط مکدی خط صفر را قطع نکند و با مماس شدن با خط صفر برگردد یا اگر قطع کرد سریع برگردد.

استراتژی خط صفر مکدی

در تصویر بالا، در سمت چپ، همان طور که مشاهده می‌کنید خط مکدی و خط سیگنال از پایین به خط صفر مکدی نزدیک شده و سپس با کراس به پایین  یک موقعیت Sell قدرتمند شکل می‌گیرد. در سمت راست نیز دو خط مکدیی و سیگنال در ناحیه بالای خط صفر مکدی قرار دارند و پس از نزدیک شدن به خط صفر مکدی به طرف بالا کراس می‌کنند و یک موقعیت Buy قدرتمند به وجود می‌آید. در ۲ تصویر بالا از هر دو نوع مکدی جدید و قدیم استفاده شده تا هنگام استفاده از هرکدام از این اندیکاتورها با نحوه سیگنال گرفتن از آن‌ها آشنا شوید.

این استراتژی معاملاتی با تاییدیه اجزای اندیکاتور مکدی در هیچ وب‌سایت دیگری منتشر نشده و هدیه نوروزی «ایران بروکر» به کاربران فهیم و وفادار آن است. امید که از این استراتژی بتوانید سودهای چشمگیری کسب کنید.

استراتژی مکدی و RVI

به طور معمول، اکثر معامله‌گران وقتی می‌خواهند با سیگنال‌های مکدی به معامله ورود کنند، برای اطمینان بیشتر از موفقیت پوزیشن، در کنار سیگنال‌های اندیکاتور مکدی از اندیکاتورهای دیگر نیز برای تاییدیه کمک می‌گیرند که در بالا نحوه کمک گرفتن از RSI شرح داده شد اما اندیکاتور Relative Vigor Index که به اختصار RVI نامیده می‌شود نیز از دیگر ابزارهای مورد علاقه بسیاری از تریدرها است که آن را نیز می‌توانید در زیر اندیکاتور مکدی به چارت اضافه کنید.

با خطوط عمودی نقاط برگشت در هر دو مکدی قدیم و جدید و RVI کاملا مشخص شده‌اند.

استراتژی مکدی و RVI

استراتژی واگرایی مکدی و قیمت 

واگرایی مکدی و قیمت یکی از بهترین سیگنال‌هایی است که تریدرهای حرفه‌ای براساس آن معامله انجام می‌دهند. در این استراتژی، هنگامی که قیمت در صعودی قرار دارد، خط مکدی و خط سیگنال، (هیستوگرام در مکدی جدید)، نزولی می‌شود و بالعکس، زمانی که قیمت در یک روند نزولی قرار دارد، مکدی، صعودی می‌شود.

استراتژی واگرایی مکدی و قیمت

واگرایی‌ها معمولا در انتهای یک روند اتفاق می‌افتند و باز توجه داشته باشید که واگرایی‌هایی مهم‌تر هستند که ار انتهای روند‌های قدرتمند صعودی یا نزولی رخ می‌دهند. برای تاییدیه بیشتر نیز می‌توانید از سایر ابزارها مانند: ترسیم خط روند، نواحی حمایت و مقاومت، نواحی مهم عرضه و تقاضا، مووینگ اوریج‌ها ، الگوهای کندلی یا کندل‌های تایید مانند کندل پین بار، اینگالفینگ، ستاره‌های صبحگاهی و شامگاهی، سه سرباز، سه کلاغ و… هر نوع تاییدیه‌ای که بیشتر با آن آشنا هستید استفاده کنید.

سخن نهایی

 سود گرفتن از بازار فارکس به هیچ عنوان کار ساده‌ای نیست و فقط کسانی می‌توانند به سود مستمر برسند که دانش فنی مناسب را به‌دست آورده باشند. اندیکاتورها، ازجمله MACD، RSI، Stochastic، مووینگ اوریج‌ها و… ابزارهای مناسبی برای تحلیل چارت به شمار می‌روند که تریدرهای حرفه‌ای نیز از آن‌ها استفاده می‌کنند اما تنها با تکیه با سیگنال‌هایی که این ابزار ارائه می‌دهند هیچکس در بازار فارکس به سود مستمر نمی‌رسد.

اندیکاتور مکدی نیز یکی از بهتریین اندیکاتورهای تحلیل چارت است که داده‌های بسیاری در اختیار شما قرار می‌دهد که مهم‌ترین آن تشخیص ادامه یا اتمام روند است. علاوه بر این، سیگنال‌های معاملاتی آن نیز می‌تواند در کسب سود از بازارهای مالی شما را یاری کند. ما سعی کردیم با آموزش مکدی در این مقاله، نکات مهم آن را به شما بگوییم. اگر تجربه کار با این ابزار را دارید، می‌توانید تجربه خود را در بخش کامنت‌های پایین صفحه با دیگران به اشتراک بگذارید.

سوال‌های متداول

آیا با سیگنال‌های مکدی می‌توان معامله باز کرد؟

اندیکاتور مکدی از بهترین اندیکاتورهای تکنیکالی است که جهت و قدرت روند را نشان می‌دهد اما درصورتی که با اندیکاتورهای دیگر ترکیب کنید، می‌توانید معاملات موفقی تجربه کنید.

بهترین اندیکاتور دیگری که می‌توان در کنار مکدی استفاده کرد کدام است؛

اندیکاتور RSI می‌تواند در تایید سیگنال‌های اندیکاتور مکدی به شما کمک شایانی بکند.

مکدی در چه بازارها یا نمادهایی عملکرد بهتری را نشان می‌دهد؟

هر بازاری که دارای کندل استیک باشد، مانند: فارکس یا بورس کشورهای صنعتی، ارزهای دیجیتال یا شاخص‌ها، کالاها یا فلزات، مشتقات انرژی یا حتی بورس ایران، اندیکاتور مکدی می‌تواند داده‌های بسیار مفیدی را ارائه دهد.

برچسب
 

 منبع خبر

از بین اخبار