پیشتازی طلا و سکه در رشد هفتگی؛ دور شدن قیمتها از کفهای حمایتی/ بورس بازنده بزرگ هفته+ نمودار

اقتصادنیوز: بازارهای ارز و طلا همگی در این هفته رشد کردند و تنها بورس تهران بازدهی منفی داشت. طلای آبشده با رشد ۴.۸ درصدی، بیشترین بازدهی را در میان بازارها ثبت کرد.

عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، در هفته منتهی به ۱۸ اردیبهشت، بازار ارز و طلا سبزپوش بودند و در میان همه داراییها، تنها بورس تهران بود که با بازدهی منفی به کار خود پایان داد و طلا و سکه بیشترین رشد را ثبت کردند.
طلای آبشده با ثبت بازدهی ۴.۸ درصدی، صدرنشین بازارها بود. پس از آن، سکه امامی با رشد ۴.۲۳ درصدی در رتبه دوم قرار گرفت و وارد کانال ۷۴ میلیون تومان شد. این در حالی بود که هفته گذشته هر دو بازار طلا و سکه بازدهی منفی داشتند.
عامل اصلی این صعود، رشد دو متغیر تعیینکننده یعنی دلار آزاد و طلای جهانی بود. قیمت طلا در هفته گذشته نوسانی دنبال شد و در مجموع بیش از ۴ درصد افزایش یافت؛ تا جایی که تحت تأثیر تنشهای تجاری و سخنان دونالد ترامپ درباره تعرفهها، حتی سطح ۳۴۰۰ دلار را هم تجربه کرد. با این حال، پس از صحبتهای وزیر خزانهداری آمریکا درباره احتمال مذاکره با چین، طلا از سقف هفتگی عقبنشینی کرد. همچنین، جلسه چهارشنبه شب فدرالرزرو بدون تغییر در نرخ بهره برگزار شد، که از تلاطم بیشتر بازار جلوگیری کرد.
در بازار ارز هم نرخ دلار تهران، دلار هرات و درهم امارات حدود ۲ درصد رشد داشتند. درهم با رشد ۲.۰۱ درصدی، بالاتر از دلار تهران و هرات (هر دو با رشد ۱.۹ درصد) قرار گرفت.
چرا طلا و ارز رشد کردند؟
از زمان اعلام مذاکرات ایران و آمریکا، بازار ارز و طلا با خوشبینی شدیدی مواجه شد و در دو دور نخست مذاکرات، بیش از ۲۰ درصد ریزش را تجربه کرد. اما پس از دور سوم، با کاهش خوشبینی و ورود بازار به فاز احتیاط، قیمتها از کفهای حمایتی بازگشتند. در هفته منتهی به ۱۸ اردیبهشت، که خبری از برگزاری دور چهارم مذاکرات نبود، بازارها از کف فاصله گرفتند و وارد روند نوسانی صعودی شدند.
از نظر تحلیل تکنیکال هم پس از ریزشهای اخیر، بازار به محدودههای اشباع فروش رسیده بود که موجب شکلگیری حمایتهای قدرتمند و بازگشت قیمتها شد.
نمودار: اکوایران
با این همه، فعالان بازار اکنون به دو مسیر مذاکره چشم دوختهاند؛ مذاکرات ایران و آمریکا و مذاکرات اقتصادی ترامپ با چین و سایر کشورها. اگر سیگنال مثبتی از این مذاکرات تهران و واشنگتن به بازار مخابره شود، قیمتها احتمالاً به سمت سطوح حمایتی عقبنشینی میکنند. واکنش بازار در این سطوح بستگی به محتوای خبری دارد که منتشر میشود. اما در صورت انتشار خبر منفی، فضای بازار میتواند هیجانی و صعودی شود.
مذاکرات تجاری هم برای بازار جهانی طلا اهمیت زیادی دارد و میتواند بهطور مستقیم بر بازار داخلی طلا و سکه و بهطور غیرمستقیم بر بازار ارز تأثیر بگذارد. اگر مذاکرات تجاری به توافق ختم شود، قیمت طلا احتمالاً کاهش مییابد.





مطالب مرتبط
- موتورسواری الناز شاکردوست در خیابانهای تهران
- فرودگاه خرمآباد میزبان پرواز حجاج
- حمله شبانه هند به نزدیکی پایتخت پاکستان
- حضور غافلگیرکننده زینب سلیمانی، دختر سردار سلیمانی در جشنواره فیلم فجر برای اهدا جایزه +عکس/ بوسه های پر احساس دریافتکننده جایزه
- شکسته شدن چهار رکورد ملی در دوومیدانی قهرمانی زنان کشور
- رونمایی از جمشید هاشم پور رقیب تهرانی هادی چوپان با عضله های آهنین/ لقب پدر بدنسازی سینمای ایران برازندشه
- جنجال جدید در روابط خانوادگی دیوید بکام و ویکتوریا
- چگونه دستشویی رفتن را به کودک یاد بدهیم؟ / 20 ایده انگیزشی جذاب برای آموزش دستشویی رفتن کودکان