رازهای تهیه کباب کوبیده حرفه ای در خانه

آموزش کامل و ترفندهای پخت کباب کوبیده نرم، آبدار و خوش طعم به سبک رستورانی در منزل

کباب کوبیده از اصیل ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در وعده های خانگی، مراسم ها و سفره های مهمانی، جایگاه ویژه ای دارد. هرچند بسیاری از افراد ترجیح می دهند که این غذا را از رستوران ها و کبابی ها تهیه کنند، اما آماده کردن آن در منزل نیز اگر با رعایت اصول و نکات فنی همراه باشد، می تواند نتیجه ای کاملا حرفه ای و رضایت بخش به همراه داشته باشد. در این مقاله به بررسی مهم ترین نکات و رازهای تهیه کباب کوبیده حرفه ای در خانه می پردازیم؛ نکاتی که رعایت آن ها تضمین کننده طعم، بافت و ظاهر مطلوب این غذای محبوب خواهد بود.
چگونه کباب کوبیده نرم و آبدار در خانه درست کنیم؟
طرز تهیه کباب کوبیده خانگی ساده به سبک رستورانی با بافتی نرم، آبدار و چرب، مستلزم آشنایی با مجموعه ای از ترفندها و ریزه کاری های دقیق در مراحل آماده سازی و پخت است؛ زیرا اگر این نکات رعایت نشوند، ممکن است که نتیجه کار چندان رضایت بخش نباشد.
برای اینکه با ترفندهای پخت کوبیده خوشمزه و حرفه ای آشنا شوید، باید بدانید که چرا کباب کوبیده سفت می شود؟ چرا کوبیده از سیخ می ریزد؟ یا چرا نرم و آبدار نیست؟ مطمئنا با اطلاع از پاسخ این پرسش ها با رازهای تهیه کباب کوبیده خوشمزه در خانه آشنا خواهید شد. بسیاری از افراد به دلیل ناآشنایی با جزئیات و نکات فنی تهیه کباب کوبیده ترجیح می دهند که آن را به صورت آماده از رستوران ها یا فروشگاه ها تهیه کنند. درواقع، تهیه و پخت کباب کوبیده در خانه ممکن است در نگاه اول دشوار به نظر برسد؛ اما در صورت آشنایی با اصول و ترفندهای لازم می توان در منزل نیز کبابی با کیفیت رستورانی، چرب، آبدار و خوش طعم آماده کرد. در ادامه به مهم ترین نکاتی خواهیم پرداخت که باید برای دست یابی به چنین نتیجه ای رعایت شوند.
رازهای حرفه ای شدن کباب کوبیده
کباب کوبیده علاوه بر اینکه غذایی محبوب است، نمادی از مهارت آشپزی در فرهنگ ایرانی هم به شمار می آید. تفاوت میان کباب کوبیده خانگی معمولی و نمونه حرفه ای، اغلب در رعایت جزئیاتی نهفته است که ممکن است در نگاه اول کم اهمیت به نظر برسند. از انتخاب نوع گوشت گرفته تا نحوه سیخ گرفتن و مدیریت حرارت، هر مرحله نیازمند دقت و تجربه است. حتی در برخی موارد، افزودن ادویه ای خاص و خوش عطر می تواند طعم کباب را دگرگون کند تا غذای شما به اثری بی نظیر تبدیل شود؛ نکته ای که باعث شده است تا بسیاری از آشپزها از طریق سفارش ادویه آنلاین، به تهیه ترکیبات تازه و دستچین شده روی بیاورند. برای اینکه بتوانید کباب کوبیده خود را از غذای ساده خانگی به سطحی حرفه ای و رستورانی ارتقاء دهید، نکات مهم زیر را رعایت کنید:
انتخاب بهترین گوشت برای کباب کوبیده
یکی از مهم ترین عوامل در تهیه کباب کوبیده خوش طعم، چرب و آبدار، انتخاب صحیح ترکیب گوشت است. استفاده از مخلوط گوشت چرخ کرده گوسفند و گوساله به نسبت دو به یک، بهترین نتیجه را به همراه دارد. توصیه می شود که گوشت گوساله از قسمت های سردست و ران انتخاب شود و در کنار آن، قلوه گاه گوسفندی که چرب تر است، مورد استفاده قرار گیرد تا تعادل مناسبی میان بافت و چربی ایجاد شود.
برای داشتن کبابی با بافت نرم و طعمی دلپذیر، افزودن مقدار کمی دنبه گوسفندی چرخ شده به گوشت ضروری است. این چربی طبیعی باعث می شود که کباب حین پخت آبدار باقی بماند و از خشک شدن یا ریختن آن از روی سیخ جلوگیری شود. به طور کلی، گوشت مورد استفاده برای کباب کوبیده باید دارای چربی متوسط باشد. توجه کنید که چربی بیش از حد باعث شل شدن کباب و چربی کم موجب خشکی و ترک خوردگی آن خواهد شد.
چرخ کردن ۳ باره گوشت
برای تهیه کباب کوبیده ای یک دست و منسجم، گوشت و دنبه را حداقل دو تا سه بار، هم زمان با هم چرخ کنید. خرد کردن و چرخ کردن هم زمان گوشت و چربی باعث ترکیب بهتر و بافت منسجم تر می شود. هرچه چرخ کردن بیشتر باشد، احتمال ریزش از سیخ کاهش می یابد و کبابی نرم تر و یکنواخت تر خواهید داشت.
نحوه استفاده از پیاز در کوبیده
پیاز باید رنده و آب آن کاملا گرفته شود. اگر آب پیاز زیاد باشد، گوشت شل می شود و کباب از سیخ می افتد. بنابراین، دقت کنید که مقدار پیاز متعادل باشد (حدود ۲۰درصد وزن گوشت) تا هم طعم خوبی بدهد، هم بافت را خراب نکند.
ورز دادن و استراحت مایه کباب
ورز دادن، راز انسجام کباب است. مایه کباب باید حداقل ۱۰ دقیقه به خوبی ورز داده شود تا حالت چسبندگی پیدا کند. بعد از آن، مایه را داخل ظرفی دربسته حداقل ۲ ساعت در یخچال استراحت دهید. این استراحت باعث می شود که مایه خودش را بگیرد و بهتر به سیخ بچسبد.
سیخ گرفتن اصولی
برای سیخ زدن موفق کباب کوبیده، از سیخ های پهن و استیل استفاده کنید. هنگام سیخ زدن نیز دست خود را با آب سرد یا آب پیاز مرطوب کنید. درنهایت ،گوشت را به صورت یکنواخت روی سیخ پهن کنید و کمی فشار دهید. وسط سیخ باید کمی ضخیم تر باشد تا کباب وا نرود.
پخت با حرارت یکنواخت و زغال گرفته شده
کباب باید روی زغال نیم سوز (بدون شعله) قرار گیرد. در ابتدای پخت، حرارت بالا باشد تا کباب خودش را بگیرد؛ سپس حرارت را ملایم تر کنید تا مغزپخت شود. برگرداندن مداوم سیخ ها باعث می شود که کباب نسوزد و یکنواخت بپزد.
نکات طرز تهیه کباب کوبیده حرفه ای در خانه
کباب کوبیده حرفه ای، ترکیبی متعادل از گوشت و چربی با بافتی منسجم، طعمی دل نشین و عطری وسوسه انگیز است. برای پختن چنین کبابی توصیه می شود که نکات زیر را رعایت کنید:
- دقت داشته باشید که وزن استاندارد هر سیخ کباب کوبیده بین ۷۵ تا ۱۲۵ گرم است تا کباب نه بسوزد و نه خمیر شود. به این ترتیب می توانید کبابی مغزپخت داشته باشید.
- هرچه گوشت بیشتر چرخ شود، بافت کباب منسجم تر خواهد شد و هنگام سیخ گیری و پخت، از هم نمی پاشد.
- برای داشتن کباب کوبیده ای منسجم و خوش طعم، پیاز را با رنده دستی آماده کنید و آب آن را بگیرید. استفاده از میکسر، بافت کباب را خراب می کند.
- برای حفظ طعم و رنگ کباب کوبیده، از افزودن زردچوبه خودداری کنید و نمک را در پایان ورز دادن داخل گوشت بریزید. در صورت تمایل، کمی زعفران دم کرده هم به مواد کباب اضافه کنید؛ چون به خوشمزه تر شدن آن کمک خواهد کرد.
طعم اصیل کوبیده، یک قدم تا سفره شما
کباب کوبیده حرفه ای حاصل انتخاب درست گوشت، رعایت ترفندهای چرخ کردن، آب گیری مناسب پیاز و استفاده دقیق از ادویه هاست. توجه به جزئیات، تفاوت غذای معمولی با کباب رستورانی را رقم می زند. اگر فرصت تهیه این کباب لذیذ را ندارید، می توانید همین حالا بهترین کباب کوبیده های شهر را از طریق اسنپ فود سفارش دهید.





مطالب مرتبط
- وزیر خارجه قطر: توصیه ما به ایران و امریکا این است که هر چه سریعتر توافق را نهایی کنید
- نشانگر روغن در خودروهای مدرن بیش از آنچه فکر میکنید دقیق است
- وقتی هوش مصنوعی اشتباه میکند / خطای سیستم خودران تسلا + فیلم
- عیادت علی دایی از اسطوره آبیها/ عکس
- ویدیو / انتقاد ابراهیم اصغرزاده از رادیکال ها: اینکه کره شمالی شویم، دستاورد است؟ چه کسی به شما اجازه داده که ایران را بخواهید منزوی کنید؟
- همایش روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی در مشهد برگزار شد
- هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال برای طرحهای راه روستایی چهارمحال و بختیاری اختصاص یافت
- پسر صلح طلب هندی فضای مجازی را تکان داد : پاکستان زنده باد! + فیلم