رفتار الاکلنگی بازار ارز و طلا در آستانه دور جدید مذاکرات / سردرگمی جای تحلیل را گرفت

در حالیکه پس از دور چهارم مذاکرات، بازارها با تصور تداوم گفتوگوها روندی نزولی در پیش گرفته بودند، اما در نخستین روز معاملاتی این هفته، ورق برگشت؛ دلار با توقف در مسیر کاهش، تعادل بازار را بر هم زد و در مقابل، طلا و سکه بهدلیل ریزش ۱۰۰ دلاری انس جهانی، افت بیشتری را تجربه کردند. این واگرایی قیمتی، سردرگمی تازهای را در فضای تحلیلی بازارها رقم زده است.

به گزارش برنا، در حالی که بازارهای مالی روز دوشنبه را با روندی متفاوت نسبت به هفتههای گذشته آغاز کردند، معاملهگران از شباهت فضای بازار به شرایط پس از دور سوم مذاکرات سخن گفتند؛ فضایی که سردرگمی در آن موج میزند و نشانههای آن را میتوان در واگرایی رفتار بازار ارز با بازار طلا و سکه مشاهده کرد.
پس از پایان دور چهارم مذاکرات که با خبر تداوم گفتوگوها همراه بود، قیمتها از سقفهای خود عقبنشینی کردند. با این حال، روز دوشنبه ورق برگشت: روند نزولی دلار متوقف شد، اما سکه و طلا به کاهش ادامه دادند. قیمت سکه به کف کانال ۷۴ میلیون تومان نزدیک شد و طلای آبشده نیز تا مرز حمایت در کانال ۲۸ میلیون تومان عقبنشینی کرد.
بررسی تحلیلها نشان میدهد دلیل این واگرایی، ریزش ۱۰۰ دلاری انس جهانی طلا تا محدوده ۳۲۰۰ دلار است. این کاهش تحتتأثیر اعلام آغاز مذاکرات تعرفهای میان آمریکا و چین رخ داد؛ مذاکراتی که فشار روانی بازار فلزات گرانبها را کاهش داد و قیمت انس جهانی طلا را با شتاب به پایین کشاند.
با این حال، دلار داخلی برخلاف انس طلا، روند بازگشتی داشت. برخی تحلیلگران این بازگشت را واکنش بازار به افت انس جهانی میدانند و معتقدند رابطهای الاکلنگی بین قیمت دلار داخلی و طلای جهانی شکل گرفته تا قیمت طلا و سکه در تعادل بماند. از سوی دیگر، برخی دیگر از کارشناسان این بازگشت دلار را صرفاً یک پولبک ارزیابی میکنند و هشدار میدهند که اگر حمایت ۸۲ هزار و ۸۰۰ تومان شکسته شود، دلار میتواند دوباره وارد مسیر نزولی شود.
در این میان، بازار ارز نیز از فضای پرشایعه بینصیب نماند. خبرهای ضد و نقیضی از زمان و مکان دور بعدی مذاکرات منتشر شد و برخی شایعات درباره نقش بازارساز در خرید فروشهای خانگی یا حتی فروش درهم به مردم دستبهدست شد. معاملهگران با لحن طنزآمیز از بازارساز بهعنوان «سوداگر قهار» یاد کردند. در عین حال، اظهارات دونالد ترامپ درباره ایران که از «رفتار معقول» تهران گفته بود، و نیز اخبار جدید از تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا، فضای بازار را متأثر کرد.
تحلیلگران میگویند در شرایطی که بازار در برزخ انتظار برای نتایج قطعی مذاکرات قرار دارد، تحلیل قیمتی بسیار دشوار شده است. در همین راستا، برخی فعالان اعتقاد دارند تنها عامل مؤثر بر شکستن کف قیمتی طلای آبشده میتواند ریزش انس طلا تا محدوده ۳۰۰۰ دلار باشد؛ اتفاقی که در صورت وقوع، حمایت ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را تهدید خواهد کرد.
در بازار روز دوشنبه، قیمت دلار هرات در ۸۳ هزار و ۲۰۰ تومان باز شد و با نوسان رنج در نیمه اول کانال ۸۳ هزار تومان، در همان عدد بسته شد. حمایت این بازار در مرز ۸۲ هزار و ۸۰۰ تومان تثبیت شده است. دلار تهران نیز با قیمت ۸۳ هزار و ۱۰۰ تومان آغاز به کار کرد و تا ۸۳ هزار و ۸۰۰ تومان پیش رفت و در نهایت با نوسان ۵۵۰ تومانی، روی عدد ۸۳ هزار و ۶۵۰ تومان ایستاد.
قیمت تتر نیز در کانال ۸۲ هزار تومان بازگشایی شد و اگرچه تا میانه ۸۳ هزار تومان بالا رفت، اما در ادامه کاهش یافت. درهم امارات نیز با گپ منفی ۷۰۰ تومانی در ۲۲ هزار و ۷۰۰ تومان آغاز شد و در پایان در ۲۲ هزار و ۸۵۰ تومان بسته شد. بر اساس برآوردها، شکاف بین نرخ دلار تهران و نرخ دلار محاسباتی درهم به ۲۶۶ تومان رسیده است.
در بازار طلا، سکه امامی با قیمت ۷۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معاملات را آغاز کرد، تا محدوده ۷۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رشد داشت، اما در ادامه تا ۷۴ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان عقبنشینی کرد. حباب سکه با کاهش یک درصدی به ۱۶ درصد رسید، به این معنا که قیمت بازاری سکه حدود ۱۰ میلیون و ۶۳۶ هزار تومان بیش از ارزش ذاتی آن است.
طلای آبشده نیز معاملات را از کف ۲۸ میلیون تومان آغاز کرد و تا میانه کانال ۲۸ میلیون بالا رفت، اما در پایان در پله چهارم این کانال بسته شد. حباب طلای آبشده ۱۶۸ هزار تومان برآورد میشود.
با تداوم ابهامها و نبود خبر قطعی از روند مذاکرات، بازارها همچنان در وضعیتی بیثبات قرار دارند و معاملهگران، چشمانتظار نشانهای روشن برای جهتگیری آینده قیمتها هستند.





مطالب مرتبط
- دستور فوری بانک مرکزی درباره واریز تسهیلات + سند
- مبلغ دیه افراد فوت شده در انفجار بندرعباس اعلام شد
- سرنوشت مسوت اوزیل در انتظار امید عالیشاه
- معرفی دو altcoin جدید توسط Binance و احتمال کاهش قیمتها
- مبلغ دیه افراد فوت شده در انفجار بندرعباس اعلام شد
- دیدار معاون سیاسی وزیرخارجه ژاپن با «عراقچی»
- آخرین خبرها از وضعیت مذاکرات ایران و آمریکا
- ترامپ: عربستان و آمریکا دوست یکدیگر هستند