متن بیانیه پایانی اجلاس بینالمللی «حقوق بشر در رهیافت شرقی» منتشر شد

برنا - گروه فرهنگ و هنر: در مراسم پایانی نخستین دوره اجلاس بینالمللی حقوق بشر در رهیافت شرقی»، متن بیانیه با امضا و حضور شرکت کنندگان داخلی و خارجی خوانده شد.

در متن این بیانیه که به تایید نمایندگان عالی مقام و صاحب نظران از کشورهای مختلف از جمله آفریقای جنوبی، ارمنستان، استرالیا، افغانستان، اندونزی، اوگاندا، پاکستان، تونس، ترکیه، چین، روسیه، عراق، فلسطین، قزاقستان، کره جنوبی، کنیا، لبنان، مالزی، نیجریه، هند و جمهوری اسلامی ایران رسیده، آمده است:
به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ ما شرکت کنندگان در این گردهمایی علمی، ضمن تشکر و قدردانی از برگزارکنندگان اجلاس، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه باقرالعلوم (ع)، بیانیه پایانی خود را به شرح زیر صادر مینماییم:
۱- این اجلاس با هدف تبیین و گسترش حقوق بشردر رهیافت شرق فرهنگی که مبتنی بر عدالت، کرامت انسانی، اخلاق و تنوع فرهنگی است، در راستای توسعه یک گفتمان حقوق بشری جهانی برگزار شد. شرق فرهنی در این اجلاس به عنوان فضای گستردهتر از یک معنای جغرافیایی که نه تنها شامل کشورهای شرقی، بلکه تمامی فرهنگها و تمدنهایی است که حقوق بشر را مطابق با آموزهها و تجربیاتشان در نظر میگیرند.
حقوق بشر در این بستر باید براساس انسان فرهنگی تعریف شود؛ انسانی که در تعامل با فرهنگها، به ویژه از منظر عدالت و کرامت انسانی رشد کرده و بر گفتوگو و تعامل میان فرهنگی تاکید میکند. شرکت کنندگان در این اجلاس، ضمن تاکید بر دیرینگی و تجربههای تاریخی شرق فرهنگی در حوزه حقوق بشر، بر این باورند که ظرفیتهای مشترک فرهنگ تمدنی در این حوزه، جایگزینی مناسبی برای گفتمان موجود است.
۲- چالشهای عمدهای باعث ناکارآمدی تحقق حقوق بشر در گفتمان غالب شده است:
یکجانبه گرایی، نقض برابری و استانداردهای دوگانه در حققو بشر؛
ناکافی بودن حمایتهای عملی.
نقض خیر جمعی، همبستگی فرهنگی و مسئولیت جهانی انسان؛
۳- شرکت کنندگان در این اجلاس، بر خیر جمعی و مسئولیت جهانی انسان به عنوان ارکان اساسی حقوق بشر تاکید دارند. حقوق بشر تنها با همبستگی فرهنگی و کنشگری انسانیتر در سطح جهانی و از طریق همکاریهای متقابل میان جوامع مختلف قابل تحقق است؛ بدین معنا که تعاون و همزیستی شرافتمندانه بین تمدنها و فرهنگها میتواند مسیر واقعی تحقق حقوق بشر جهانی را هموار سازد. شرکت کنندگان در این اجلاس، با توجه به شرایط حاکم بین المللی و نقض فاحش حقوق بشر در غزه، ضمن تاکید بر ضرورت اقدام فوری و همکاریهای گسترده، تمامی کشورهای عضو و نهادهای حقوق بشری را برای حمایت از توسعه حقوق بشر، دعوت به همکاری مینماید.
این اجلاس، علاوه بر تاکید در بازاندیشی در ساختارهای حقوق بشری، آیندهی روشن را در گروه همکاریهای گستردهتر میان فرهنگها و تمدنها دانسته و بر این باور است که از طریق گفتوگوهای مستمر و همبستگی فعال، میتوان جهانی عادلانهتر، آزادتر و انسانیتر ساخت.
۴- پیشنهادهای اجلاسیه نخست به شرح زیر است:
۱) راه اندزی یک دبیرخانه چندجانبه دائمی اجلاسیه «حقوق بشر در رهیافت شرق فرهنگی» در جهت هماهنگی و اجرایی سازی توافقات به عمل آمده؛
۲) راه اندازی «کرسی صلح و حقوق بشر در رهیافت شرق فرهنگی» در مراکز علمی و جهت توسعه و گسترش ادبیات حقوق بشر در رهیافت فوق و ترویج گفتمان صلح و همزیستی براساس تقویت همکاریهای علمی و فرهنگی؛
۳) تاسیس نهادهای گنشگر برای تامین و تبدیل مفاهیم به عرفهای نوظهور و تاسیس مکانیزمهای اجرایی برای حمایت از این مفاهیم در عرصه بین المللی؛
۴) برگزاری اجلاسهای دوسالانه، نشستهای تخصصی و تولید منشورات علمی برای پیگیری تصمیمات اجلاس و توسعه همبستگیها در این حوزه؛
۵) تشکیل کمیتههای تخصصی و بهرهگیری از سازمانهای منطقهای فرهنگی و با هدف تدوین چارچوبهای حقوقی و منشور جهانی حقوق بشر در رهیافت شرق فرهنگی.
نخستین اجلاس بینالمللی حقوق بشر در رهیافت شرقی به همت دانشگاه باقرالعلوم (ع) و با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با حضور ۴۰ میهمان بینالمللی از ۲۲ کشور از ۸ و ۱۲ اردیبهشت ماه سال جاری در تهران، قم و اصفهان برگزار میشود.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- زخمی شدن یک نظامی رژیم صهیونیستی در جنوب نابلس
- شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد
- آخرین وضعیت پرونده فساد پتروشیمی جم؛ سخنگوی قوه قضائیه: کل مبلغ فساد اقتصادی این پرونده بیش از ۱۲۳ میلیون دلار بوده / با توجه به فوت یکی از متهمین و تغییرات مرتبط با پرونده در دیوان عالی کشور در حال رسیدگی است
- یک اقتصاددان: حل معضلات اقتصادی نیازمند همفکری و تعامل همه بخش های کشور است
- استاندار همدان: شوراها پیشران تحقق مردمسالاری هستند
- شویگو:برخی کشورهای اروپایی از تروریستها برای اهدافشان استفاده میکنند
- سنایچ ساوه با کشاورزی استارت زد
- قمهکش خیابان ری دستگیر شد