توسعه روابط با نیجر، بر اساس ارزشهای انقلاب اسلامی ایران است

برنا - گروه سیاسی؛ معاون اول رئیسجمهور در دیدار با صحابی اومارو - وزیر نفت نیجر- گفت: ایران در سه حوزه «کشاورزی»، «نفت» و «انرژی» آماده همکاری مشترک است و ما میتوانیم تجربیات خود را در این زمینهها و فناوری های نوین و هوش مصنوعی با کشور دوست و برادر به اشتراک بگذاریم.

به گزارش خبرگزاری برنا، معاون اول رئیسجمهور در دیدار وزیر نفت نیجر، با تشکر از ابراز همدردی دولت نیجر به خاطر رخداد تلخ انفجار در بندرشهید رجایی بندرعباس گفت: حضور مقامات ارشد از کشور نیجر در اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا و نیز «سومین کمیسیون مشترک» همکاری دو کشور، نویدبخش ارتقاء سطح همکاریها در همه بخشهاست.
عارف با بیان اینکه بازگشایی سفارت کشور دوست و برادر نیجر و تلاش سفرای دو کشور، میتواند بر ارتقاء روابط فیمابین مؤثر گفت: راهبرد جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط با قاره آفریقا، بر اساس ارزشهای انقلابی و بازگشت به ارزشهای دینی و اعتقادی ماست و دولت چهاردهم که دولت وفاق ملی است با جدیت از راهبرد توسعه روابط با کشورهای آفریقا با توجه به زمینههای همکاری و علایق مشترک استقبال میکند و در این زمینه طبیعی است که کشور نیجر با توجه به روابط خوب سیاسی، منطقهای و بینالمللی و دیدگاه مشترکمان درباره فلسطین و لبنان در اولویت همکاریهای ما قرار داشته باشد.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: روابط خوب سیاسی، پیشران توسعه روابط در سایر بخشها از جمله اقتصاد، خدمات فنی و مهندسی و کشاورزی میتواند باشد که امیدواریم در دوره جدید ریاست جمهوری «ژنرال عبدالرحمان» روابط سیاسی تقویت شده و استحکام یابد.
وی در پاسخ به درخواست وزیر نفت نیجر درباره ارتقاء همکاریها در سه بخش «کشاورزی»، «نفت» و «انرژی پایدار» گفت: این زمینهها میتواند در اولویت روابط ایران و نیجر باشد که با فعال شدن کمیسیون مشترک درباره آنها بررسیهای لازم صورت گرفته و بعد از جمعبندی برنامه های کارشناسی، به اجرا گذاشته شود.
عارف افزود: در چهار دهه گذشته به برکت انقلاب اسلامی با وجود تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه غرب، ما با اتکاء به ظرفیتهای داخلی، رشد خوبی داشتیم و اکنون میتوانیم براساس تجربیات شش برنامه بعد از انقلاب، پیشنهادهای توسعهای تاثیرگذاری به دولت نیجر داشته باشیم. در بخش انرژی و خدمات فنی و مهندسی، فناوریهای پیشرفته ودانشبنیانی که بحثی جدی در دنیا است و همچنین استفاده از هوش مصنوعی که باعث پیشرفت است نیز میتوانیم همکاری گستردهای داشته باشیم.
وی با بیان اینکه سطح روابط اقتصادی دو کشور در حال حرکت رو به جلو است، گفت: بخش خصوصی هر دو کشور باید فعال شود و در کمیسیون مشترک ایران و نیجر درباره سازوکار و تعامل بخش خصوصی در پروژههای مشترک و همچنین سرمایهگذاری مذاکره شود.
وی ادامه داد: واقعیت این است که هیچ مانعی بر سرراه توسعه روابط اقتصادی، علمی و فناوری دو کشور وجود ندارد و تنها مانع ، نظام بروکراتیک حاکم بر دو کشور است و این مسئولیت برعهده روسای کمیسیون مشترک و سفراست که تلاش کنند بر بروکراسی فائق آمده و برنامهای مشخص را پیشنهاد کنند تا مراودات بیشتر شود.
در این دیدار، وزیر نفت نیجر با عرض تسلیت به مناسبت حادثه تلخ در بندر شهید رجائی بندرعباس گفت: مایه افتخار و مباهات ما است که برای شرکت در سومین اجلاس ایران و آفریقا و اکسپو ۲۰۲۵ دعوت شدهایم و من حامل سلام گرم ملت نیجر و ژنرال عبدالرحمان هستم.
وی افزود: خوشحالم که روابط برادرانه و دوستانهای بین دو ملت و دولت برقرار است به تثبیت و ارتقای روابط خوشبین هستیم.
«صحابی اومارو» با تقدیر از برنامههای خیرخواهانه و کمکهای بشردوستانه ایران به ویژه فعالیت سه کلینیک هلالاحمر در سه شهر نیجریه که نقش بسیاری در ارتقاء بهداشت و سلامت این کشور داشته اند، گفت: روابط دو کشور در حال پیشرفت ملموس است و وسعت خوبی از لحاظ حجم همکاریها داریم.
وزیر نفت نیجر افزود: رئیسجمهور فعلی کشورمان، برنامه بلندپروازانهای برای توسعه نیجر دارد که از شما میخواهیم برای تحقق این برنامهها کمک کنید.
«صحابی اومارو» گفت: همکاریهای درخواستی ما در سه حوزه کشاورزی، نفت و انرژی است که در هر سه حوزه ایران تجربیات بسیار خوبی دارد.
وی همچنین از معاون اول رئیسجمهور برای سفر به این کشور از جانب دولت نیجر دعوت کرد.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- پیامک سازمان بازرسی به شهروندان: مانعتراشها را معرفی کنید
- یک نقره و سه برنز حاصل کار بوکسورهای نونهال ایران در آسیا
- حدود ۵۵ درصد سفرهای شهری با خودرو شخصی انجام میشود
- آژانس پناهندگان سازمان ملل چهار دفتر خود در مکزیک را تعطیل میکند
- هیئت عالی نظارت مجمع ۹ لایحه مصوب مجلس را مغایر سیاستهای کلی ندانست
- ترخیص روشن از بیمارستان؛ خطر رفع شد
- قلب اقتصاد ایران با انفجار هم میتپد
- بروجردی: همکاری های گروه دوستی پارلمانی مسیری درست در جهت تسریع مراودات فیمابین ایران وامارات است