اختلاف در اوپک پلاس بر سر افزایش تولید نفت

برنا - گروه اقتصادی؛ چندین عضو ائتلاف اوپک پلاس پیشنهاد تسریع افزایش تولید نفت را در ماه ژوئن همانند ماه مه ارائه دادهاند.

چندین عضو ائتلاف اوپک پلاس پیشنهاد تسریع افزایش تولید نفت گروه را در ماه ژوئن برای دومین ماه پیاپی ارائه دادهاند. درگیری بین اعضای این ائتلاف بر سر پایبندی به سهمیههای تولید تشدید شدهاست.
جنگ تجاری بین چین و آمریکا و تصمیم غیرمنتظره اوپک پلاس برای افزایش ۴۱۱ هزار بشکهای تولید در ماه مه قیمت نفت را در آوریل به پایینترین سطح طی ۴ سال گذشته رساند. این رقم ۳ برابر بیشتر از تصمیم ابتدایی اوپک پلاس برای افزایش تولید بود.
برخی منابع اوپک پلاس اعلام کردهاند تعدادی از کشورها خواستار تسریع روند افزایش تولید مشابه ماه مه هستند. ۸ عضو این ائتلاف در پنجم ماه مه گرد هم میآیند تا درمورد طرح تولید در ماه ژوئن تصمیمگیری کنند.
عربستان بهدنبال تولید بالاتر از سهمیه قزاقستان و عراق، خواستار افزایش تولید سریعتر در ماه مه شد. وزرای نفت اوپک پلاس در اجلاس خود در پنجم آوریل اعلام کردند پایبندی به سهمیههای تولید باید بهبود یابد.
اما قزاقستان اعلام کرد منافع ملی را به تصمیم اوپک پلاس در مورد سطح تولید ترجیح میدهد.
وزیر انرژی قزاقستان در روز چهارشنبه گفت قادر به مهار تولید شرکتهای نفت مستقل در قلمروی خود نیست و میادین نفتی خود را هم تعطیل نمیکند، چون به تولید این کشور در آینده آسیب میرساند.
تولید نفت این کشور ۳ درصد در دو هفته ابتدایی آوریل نسبتبه متوسط ماه مارس کاهش داشت، اما هنوز هم بالاتر از سهمیه تعیینشده توسط اوپک پلاس است.
عراق هم که بیشترین مازاد تولید را در این ائتلاف دارد، اعلام کرد تولید خود را پایین میآورد. اما طبق اطلاعات شرکت کپلر، صادرات این کشور در آوریل نسبتبه ماه قبلاز آن افزایش داشته است.
اما همه کشورها خواستار تسریع افزایش تولید نیستند و برخی دیگر از جمله روسیه ترجیح میدهند به همان ۱۳۵ هزار بشکه در روز افزایش تولید پایبند باشند.
افزایش تولید اوپک پلاس پساز آن صورت گرفت که رئیس جمهور آمریکا بارها از اوپک خواست قیمت نفت را کاهش دهد. ترامپ سیاست فشار حداکثری علیه ایران برای صفر کردن صادرات نفت این کشور را از سر گرفته است.
وی قرار است در ماه مه به عربستان که مهمترین متحد آمریکا در خاورمیانه است سفر کند.
افزایش تولید در ماه مه و احتمالا ژوئن بخشی از طرح روسیه، عربستان، امارات، کویت، عراق، الجزایر، قزاقستان و عمان برای کنار گذاشتن تدریجی ۲.۲ میلیون بشکه در روز کاهش تولید این ائتلاف است.





مطالب مرتبط
- فوری؛ سقوط آزاد قیمت تتر/ فردا شنبه ۶ اردیبهشت ریزش تاریخی قیمت دلار در راه است؟
- چهرههای سرشناس در مراسم ختم مادر کمال (عکس)
- ویدئو دیده نشده از تست بازیگری الناز ملک قبل از مشهور شدن
- استاندار: اصفهان قابلیت پایتخت کشتی کشور را دارد
- تجمع پرحاشیه چند نفر در بوشهر علیه فستیوال کوچه
- رئیس اتحادیه تجهیزات پزشکی: پرداخت سوبسید باید جایگزین ارز ترجیحی شود
- بازگشت بازیکن خارجی در روز تمرینات سخت پرسپولیس
- درمانهای خانگی و فوری برای تسکین فوری دندان درد