بازدید ۶ میلیون نفر از نوروزگاه‌ها و اماکن فرهنگی و تاریخی در ایام نوروز

 بازدید ۶ میلیون نفر از نوروزگاه‌ها و اماکن فرهنگی و تاریخی در ایام نوروز

 برنا - گروه اجتماعی؛ معاون میراث فرهنگی گفت: در ایام نوروز، سامانه بلیت‌فروشی فعال بود و بر اساس آمار ثبت‌شده، بیش از ۶ میلیون نفر از نوروزگاه‌ها و اماکن فرهنگی و تاریخی بازدید کردند.

در این نشست علی دارابی معاون میراث فرهنگی اظهار کرد:یکی از اقدامات شاخص ما برگزاری هزار نوروزگاه در سراسر کشور بود که با استقبال گسترده مردم مواجه شد. امسال با تقارن ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، برنامه‌ریزی منسجمی صورت گرفت تا شرایط به‌گونه‌ای فراهم شود که زائران و گردشگران از فرصت سفر بهره‌مند شوند. همچنین با فعال‌سازی روز ۲۱ ماه مبارک رمضان به‌عنوان روز کاری در تقویم رسمی، امکان بازدید بیشتری برای مسافران نوروزی فراهم شد.

وی ادامه داد:در ایام نوروز، سامانه بلیت‌فروشی فعال بود و بر اساس آمار ثبت‌شده، بیش از ۶ میلیون نفر از نوروزگاه‌ها و اماکن فرهنگی و تاریخی بازدید کردند.

دارابی در ادامه با اشاره به برنامه‌های تخصصی حوزه میراث فرهنگی عنوان کرد: به مناسبت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی، از پیشکسوتان حوزه مرمت تقدیر به‌عمل آمد و مانورهای مدیریت بحران نیز برگزار شد تا آمادگی لازم در برابر حوادث احتمالی ارتقا یابد.

وی همچنین درباره برنامه‌ریزی‌های کلان وزارت میراث فرهنگی گفت: برنامه پنج‌ساله وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تدوین شده و در مرحله تدوین در استان‌هاست. البته در این مسیر با چالش‌هایی چون کمبود اعتبار، محدودیت نیروی انسانی و کمبود زمان مواجه هستیم

معاون میراث فرهنگی تصریح کرد: در مجموع برای تحقق کامل برنامه‌های پنج‌ساله، برآورد ما نیاز به ۵۷ هزار میلیارد تومان اعتبار است؛ رقمی که با شرایط موجود به‌سختی قابل تحقق است. همچنین با نیروی انسانی فعلی، فرایند ثبت آثار و پیشبرد برنامه‌ها زمان‌بر خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه میراث فرهنگی برنامه‌های متنوعی پیش‌بینی شده است که از جمله آن می‌توان به برگزاری آیین تجلیل از مدیران و دست‌اندرکاران نوروز ۱۴۰۴ و برگزاری چهارمین دوره معرفی چهره‌های ماندگار میراث فرهنگی اشاره کرد. در این زمینه مرکز برنامه‌ریزی وزارتخانه آمادگی دارد تا اطلاعات کامل‌تری را در اختیار رسانه‌ها قرار دهد.

دارابی در ادامه از اجرای پروژه‌های متعدد در حوزه مرمت خبر داد و گفت: انجمن‌های میراث فرهنگی در تمامی استان‌ها راه‌اندازی شده‌اند و پروژه‌های شاخصی در استان‌های بوشهر، سیستان و بلوچستان و اصفهان در حال اجراست.

وی با اشاره به نقش خیرین در حفظ میراث فرهنگی گفت: خیرین میراث فرهنگی با خیرین مدرسه‌ساز تفاوت جدی دارند. ما در ابتدای مسیر نهادسازی و شبکه‌سازی برای جلب مشارکت خیرین هستیم. همچنین پیگیر تعیین وضعیت حقوقی و واگذاری برخی از بناها به صورت هیئت امنایی هستیم.

معاون میراث فرهنگی در پایان از تحولات منابع انسانی خبر داد و گفت: در آینده نزدیک، ۴ هزار نیرو استخدام خواهند شد که بخشی از آن‌ها در حوزه میراث فرهنگی فعالیت خواهند کرد. همچنین دو پرونده مهم در غارها و منطقه خرم‌آباد در مسیر ثبت جهانی قرار دارند که امیدواریم با همکاری نهادهای ذی‌ربط، فرآیند آن‌ها تسریع شود.

دارابی افزود: برگزاری کنسرت و فیلم سینمایی در شورای وزارت خانه برگزار می شودو براساس مجوزها نظارت صورت می گیرد ، این نکته ای است که چیز جدیدی هم نیست و هم اکنون آقای عزیزی در حال بازنگری است. حجم زیاد مسافران و کمک رسانه باید فرهنگ و سواد میراث فرهنگی ارتقا پیدا کند . موضوع شوشتر توسط استاندار پیگیری شود. یک بانک اطلاعاتی را آره اندازی کردیم و ۱۴ استان و ۳۲ مسجد در کاندید های ما قرار دارند و در حال بررسی است تا ثبت جهانی شود.

انوشیروان محسنی بند پی معاون گردشگری در ادامه این نشست بیان کرد: در آستانه نوروز ۱۴۰۴، ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر آغاز به کار کرد. براساس نظرسنجی‌های انجام‌شده در سامانه‌های سفر، کیفیت خدمات ارائه‌شده نسبت به سال‌های گذشته به‌طور قابل توجهی ارتقاء یافته بود. پایگاه‌های هلال احمر و اورژانس‌های جاده‌ای افزایش یافت و با تنوع‌بخشی به خدمات امدادی، درمانی و حمایتی، آمادگی مراکز پیش‌بیمارستانی و بیمارستانی نیز تقویت شد.

وی افزود:با وجود بارندگی‌های شدید در روزهای پایانی سال، کمترین میزان مراجعه به مراکز درمانی ناشی از بیماری‌های واگیر را داشتیم که نتیجه نظارت دقیق بر مراکز تولید و توزیع مواد غذایی و عملکرد مؤثر دستگاه‌های مسئول بود. همچنین برخلاف سال‌های گذشته، شاهد صف‌های طولانی سوخت در جایگاه‌ها نبودیم. امسال ۱۴۶ میلیون لیتر بنزین در سراسر کشور مصرف شد.

محسنی بندپی به نقش رسانه ملی نیز اشاره کرد و گفت: رسانه ملی در ایام نوروز نقش بسزایی در مدیریت سفر داشت؛ به‌طوری‌که بیش از ۹۹ هزار دقیقه برنامه‌ در شبکه‌های ملی و استانی صداوسیما تولید شد که از جمله ابزارهای مؤثر حکمرانی رسانه‌ای به‌شمار می‌آید.

معاون گردشگری با اشاره به رشد گردشگری فرهنگی و صنایع‌دستی تصریح کرد: گردشگری فرهنگی کشور بر مدار رشد قرار گرفته و توزیع سفر در کشور متوازن‌تر شده است. در استان‌هایی مانند ایلام، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال‌وبختیاری نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیر پذیرش گردشگر را شاهد بودیم. همچنین بازارچه‌های صنایع‌دستی توسعه یافته و آمار فروش و بازدید در این حوزه افزایش داشته است.

وی در ادامه به فعالیت‌های بین‌المللی حوزه گردشگری پرداخت و گفت: در سی‌وهفتمین اجلاس کشورهای جنوب و شرق آسیا که در اندونزی برگزار شد، سه دستور کار مهم دنبال شد. نخست، تمدید عضویت ایران در شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری که مهم‌ترین نهاد تصمیم‌ساز در این حوزه است. این عضویت ضمن تقویت دیپلماسی نرم، جایگاه ایران را در عرصه جهانی تثبیت می‌کند و اقدامی مؤثر در مقابله با پروژه ایران‌هراسی است.

وی ادامه داد: دستور دوم، مشارکت فعال ایران در نمایشگاه‌ها و رویدادهای بین‌المللی گردشگری است. در همین راستا، شهر اصفهان برای میزبانی سی‌وهشتمین اجلاس گردشگری کشورهای جنوب و شرق آسیا در سال ۲۰۲۶ انتخاب شد. این انتخاب، اجماع کامل کشورهای عضو را به دنبال داشت و نشان از ظرفیت بالای اصفهان در میزبانی رویدادهای بین‌المللی دارد.

محسنی بندپی همچنین به سومین موضوع مهم اشاره کرد و گفت: شهر تهران و به‌طور مشخص منطقه عباس‌آباد به‌عنوان میزبان مجمع جهانی گردشگری شهری انتخاب شده است. این اجلاس قرار است در روزهای ۲۳ تا ۲۵ ژوئن ۲۰۲۵ با حمایت وزارتخانه و شرکت نوسازی عباس‌آباد برگزار شود. این فرصت، امکان معرفی ظرفیت‌های گردشگری شهری ایران را در سطح جهانی فراهم می‌کند.

وی در پایان با اشاره به تلاش برای جذب گردشگران مسلمان گفت: کشور اندونزی سالانه ۱۱ میلیون گردشگر تولید می‌کند که ۸ میلیون از آن‌ها به مقاصدی مانند ترکیه و عربستان سفر می‌کنند. ما در دیدار با وزیر گردشگری اندونزی، هماهنگی‌هایی برای جذب بخشی از این گردشگران به مقصد ایران انجام داده‌ایم. البته در این مسیر، چالش‌هایی مانند مدت زمان پرواز و محدودیت پروازهای مستقیم وجود دارد که در حال بررسی راهکارهای آن هستیم.همکاری که صورت گرفت بافت شیراز ثبت شد، در حین حفاری است و آیین نامه سازمان میراث دارند و تفاهم نامه ای در این موضوع منعقد شده است .

انتهای پیام/

 

 منبع خبر