پرداخت ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای حمایت از هنر صنعت فرش در خراسان شمالی

فرش دستباف بهعنوان یکی از صنایع کهن، هنری و اشتغالزای خراسان شمالی، همچنان نیازمند حمایت و برنامهریزی هدفمند است. در سال گذشته، ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزانقیمت از محل مشاغل خانگی برای پشتیبانی از فرشبافان استان پرداخت شد، اما چالشهایی چون نبود بیمه، مشکلات زیرساختی و کمبود نقدینگی همچنان مسیر توسعه این صنعت را دشوار کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري برنا، ولیالله تازیکی مسئول اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی با اعلام این خبر گفت: این تسهیلات با سود چهار درصد به بافندگان اختصاص یافته و با هدف توانمندسازی فعالان حوزه فرش و تداوم تولیدات خانگی پرداخت شده است. وی با اشاره به اینکه حدود ۵۰ هزار نفر بهنوعی در صنعت فرش استان شاغلاند، افزود: ۶۰ درصد از این افراد در روستاها و ۴۰ درصد در شهرها ساکن هستند.
به گفته تازیکی، یکی از اصلیترین دغدغههای فرشبافان، عدم پوشش بیمهای است. او با ابراز نگرانی از وضعیت موجود گفت: تنها حدود دو هزار نفر از قالیبافان تحت پوشش بیمه قرار دارند که این رقم معادل تنها ۷ درصد از شاغلان این حوزه است. شهرستانهای بجنورد و راز و جرگلان با ۹۰۰ بیمهشده در صدر و مانه و سملقان با تنها ۳۰ نفر در انتهای فهرست قرار دارند.
مسئول اداره فرش استان با بیان اینکه بیش از ۲۴ هزار نفر هنوز از مزایای بیمه محروماند، افزود: در شرایط فعلی، پذیرش بیمهشدگان جدید تنها در صورت حذف افراد قبلی امکانپذیر است و سازمان تأمین اجتماعی نیز سهم جدیدی به استان اختصاص نداده است.
تازیکی از رشد فعالیتهای حمایتی در حوزه فرش نیز خبر داد و گفت: در سال گذشته سه تن از هنرمندان استان بهعنوان نامآوران ملی فرش دستباف معرفی شدند. همچنین اولین کارگزاری صدور شناسنامه فرش دستباف استان در محل اتاق بازرگانی راهاندازی و در جشنواره ملی قالی فاخر در اصفهان، فرش دو روی ابریشم خراسان شمالی موفق به کسب رتبه سوم کشور شد.
بر اساس اعلام اداره فرش، سالانه بیش از ۱۰۰ هزار متر مربع فرش در استان تولید میشود که ۴۰ درصد آن در داخل کشور به فروش میرسد و ۶۰ درصد راهی بازارهای بینالمللی میشود. ماهانه نیز در استان، بهطور میانگین ۲۰۰ متر مربع فرش تمام ابریشم، ۳۰۰ متر مربع فرش ظریف کرک و ابریشم، ۱۵۰۰ متر مربع فرش تجاری، ۲۰۰۰ متر مربع فرش درشتبافت، ۳۰۰ متر مربع گبه و ۱۰۰ متر مربع تابلوفرش تولید میشود.
در حال حاضر ۸۵ واحد تولیدی در صنعت فرش خراسان شمالی فعالاند که شامل ۶ واحد رنگرزی، ۱۰ واحد ابزار فرش، ۱۰ واحد مرمت و تکمیل، ۱۸ واحد فروش مواد اولیه، ۲ قالیشویی، ۴ واحد طراحی فرش، ۱۵ کارگاه متمرکز قالیبافی و ۲۰ فروشگاه فرش دستباف است. همچنین ۱۲۰ کارگاه غیرمتمرکز و بیش از ۲۶ هزار هنرمند در این صنعت مشغول فعالیت هستند.
در سال گذشته ۱۸۰ مجوز مشاغل خانگی مستقل و پشتیبان با اشتغال حدود ۳۱۰ نفر ثبت شد. همچنین ۲۰۵۰ مجوز مشاغل خانگی برای بافت فرش صادر شده و حدود ۱۸۵۰۰ نفر نیز دارای مجوز رسمی مشاغل خانگی هستند. در بخش آموزش نیز، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال اعتبار جذب شد و دورههایی چون فروشندگی فرش با مشارکت نهادهای مختلف برگزار شد.
فرش خراسان شمالی با سابقهای دیرینه، ظرفیت بالای اشتغال و کیفیت تولیدی ممتاز، یکی از ارکان هویت اقتصادی و فرهنگی این استان بهشمار میرود. با وجود اقدامات حمایتی اخیر، همچنان چالشهایی مانند عدم پوشش بیمهای، کمبود تسهیلات و نیاز به بهبود زیرساختها، رشد پایدار این صنعت را تهدید میکند. حمایت مؤثر، توسعه بازارهای صادراتی و حل مسائل بیمهای میتواند به شکوفایی بیشتر فرش خراسان شمالی بینجامد.
انتهای پیام
مطالب مرتبط
- پیشبینی کوینشرز: هشریت بیت کوین به ۱ زتاهش در ثانیه میرسد
- رد ادعای عرضه قطره چکانی برنج توسط واردکنندگان
- چراغ قرمز به درخواست ترامپ برای عبور رایگان کشتیهای آمریکایی از کانال پاناما
- چگونه خشکبار به مدیریت کلسترول کمک میکند؟
- آخرین اخبار صنعت را در ابرار صنعتی دنبال کنید
- هشدار اقتصاددان آمریکایی: تعرفههای ترامپ میتواند سقوط بازار دهه ۱۹۳۰ را تکرار کند
- آقای پیمان یوسفی! سوتیهای شما توی هیچ قاموسی نمیگنجد
- محمود احمدینژاد در لباسهایی که هیچکس فکرش رو نمیکرد!؛ این تصاویر رو از دست ندید!