کدام کالاها قرار است از سفره مردم حذف شود؟/ سردرگمی در تهیه کالاهای اساسی، آغاز شد

افزایش غیرمنطقی قیمت کالاهای اساسی به گونهای پیش میرود که قیمتها کالاهای ضروری روز به روز تغییر میکند این درحالی است که وزارت جهاد کشاورزی برنامهای برای تامین منابع کالاهای اساسی ارائه نداده است و سوال اینجاست که این بار قصد دارید کدام کالای اساسی را از سفره مردم حذف کنید؟

رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی از ابتدا سال تا امروز نشان میدهد برخی اقلام، امسال به تدریج در چند نوبت افزایش قیمت را تجربه کردند که این کالاها شامل گروه های مختلف ازجمله مواد پروئینی، برنج، انواع حبوبات و فرآوردههای لبنی می شوند. این درحالی است که به نظر می رسد وزارت جهاد کشاورزی هم هیچ برنامه ای برای تامین این کالاها به جز سبد معیشتی رایگان که به مثابه دارویی موقتی است برای ارائه ندارد.
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، اسحاق بندانی، عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، در خصوص سیاستهای نادرست وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با تابناک گفت: جمعیت ۷۰ میلیونی به خاطر سیاستهای اقتصادی اشتباه وزارت جهاد کشاورزی درحال سقوط از طبقه متوسط به زیر خط فقر هستند.
بندانی با اشاره به میزان ارز تخصیص یافته به کالاهای اساسی گفت: سال گذشته حدود ۱۵ میلیارد دلار ارز ترجیهی با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به کالاهای اساسی اختصاص یافت؛ در حالی که امسال به ۱۱ میلیارد دلار تقلیل پیدا کرد. این به این معناست که وزارت جهاد کشاورزی امسال ۴ میلیارد دلار برای تهیه کالاهای اساسی با مشکل مواجه است و پیش بینی میشود بعد از تعطیلات عید، سردرگمی در تهیه کالاهای اساسی نمود بیشتری داشته باشد.
به گفته این عضو اتاق بازرگانی ایران، علاوه بر کاهش چشمگیر ارز تخصیص یافته به کالاهای اساسی، به تازگی باخبر شدیم که ۵ میلیارد دلار هم از سال گذشته بدهی دولت باقی مانده است. بنابراین سوال اینجاست که با این شرایط، وزارت جهاد کشاورزی قصد دارد این بار کدام کالای اساسی را از سفره مردم حذف کند؟
تامین پروتئین مردم در مخاطره؟
بندانی نسبت به تکانه های اقتصادی درسال جدید هشدار داد و افزود: با این دست فرمانی که وزارت جهاد پیش میرود بعید نیست که تامین پروتئین مردم را به مخاطره بیفتد؛ بنابراین یا باید به مردم هشدار داد که منتظر تکانههای جدید در سال آینده باشند یا باید این فاصله ارزی به روشی دیگر ترمیم شود.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اظهار داشت: سوال مهم این است که وزارت جهاد قرار است نقدینگی زنجیرههای ارزش را با چه روشی تامین کند تا نظام عرضه و تقاضا در بازار به هم نخورد؟ بنابراین آنچه تاکنون مشخص است این است که این وزارتخانه تاکنون برنامهای ارائه نداده است.
وی به آثار تورمی حذف ارز ترجیهی پرداخت و تصریح کرد: تجربه حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و حذف کالاهای ترجیحی که مشمول ارز ترجیهی بود تورمی شدید به جامعه تحمیل کرد؛ ازسوی دیگر تامین ارزی که برای صیانت از سفره مستضعفین باید انجام شود خصوصا دهکهای ۱ تا ۵ بسیار ضروری است.
مطالب مرتبط
- هیجان منفی بازار سهام تخلیه میشود / فرصت طلایی برای سرمایه گذاری در بورس
- پیشبینی خاموشی سه روزه شهرکهای صنعتی/ وضعیت تولید بحرانی میشود
- هواپیماهای آبپاش روسی به بندرعباس رسیدند
- ارز واردات خودرو به ۳ میلیارد دلار افزایش یافت
- عکس/ تیتر روزنامههای ورزشی دوشنبه ۸ اردیبهشت
- احساس خطر آمریکاییها نسبت به سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال
- انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس/ ۲۸۱ نفر مصدوم شدند
- با پایان دوره چهارساله، زاکانی برای شهردار ماندن، باید دوباره رای اعتماد بگیرد؟ / چمران: داریم شرایط را بررسی میکنیم / اگر ادامه مدیریت شهردار تهران مورد تردید باشد، از مجلس استفسار میکنیم