به گزارش خبرگزاری مهر، آئین افتتاح سامانه مشاوره تلفنی حامیشهر ویژه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران برگزار شد.
سید محمد نقیب، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در این مراسم با اشاره به اهمیت بهکارگیری روشهای نوین برای رفع مشکلات شهروندان بیان کرد: برای رفع مشکلات شهروندان باید راههای جدید را تجربه کنیم. با استفاده از روشهای قدیمی نمیتوان مسائل شهروندان را به طور مؤثر رفع کرد.
وی با تاکید بر اینکه مرکز سامانه مشاوره تلفنی حامیشهر ویژه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با خون و دل راهاندازی شده است، افزود: مطمئنم اگر تلاش کنیم تا این مرکز را به شهروندان معرفی کنیم، به یکی از افتخارات شهرداری تهران تبدیل خواهد شد. تمام شهروندان باید بدانند که برای رفع مشکلات خود میتوانند با شماره مشخص «۴۳۷۹» تماس گیرند. باید شهروندان را مطلع کنیم که این مرکز در حوزههای مختلف میتواند کمککننده باشد.
وی در ادامه تاکید کرد: به افرادی که میخواهند در این مرکز کار کنند، آموزشهای لازم داده شده است. در این راستا تلاش شد که از اساتید متخصص کشور استفاده شود.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران همچنین از راهاندازی دو مرکز «حمایت از کودکان کار نخبه شهر تهران» و «مدیریت مورد با محوریت صیانت پس از خروج» خبر داد و گفت: اولینبار است که کانون حمایت از کودکان کار نخبه شهر تهان راهاندازی میشود. علت راهاندازی این مرکز این است که در سال ۱۴۰۲ چندین مورد کودک کار معرفی شدند که نایب قهرمان جهان شدند. این مرکز قابلیت دارد که این امر را بسط و گسترش دهد و از کودکان کار نخبه حمایت کند تا به موفقیتهای بیشتر دست پیدا کنند.
نقیب اعلام کرد: مرکز راهاندازیشده با محوریت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی فعالیت خود را آغاز کرده و در مرحله نخست تمرکز اصلی آن بر پیشگیری است. در ادامه، موضوع ارجاع و پیگیری نیز به این مرکز افزوده خواهد شد.
وی با اشاره به دو بخش جدیدی که به ساختار سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران اضافه شدهاند، گفت: یکی از بخشها، کانون حمایت از کودکان کار نخبه است. این کانون به شناسایی و حمایت از کودکانی میپردازد که با وجود شرایط دشوار زندگی، دارای استعدادهای درخشان در زمینههای تحصیلی، هنری، فرهنگی و ورزشی هستند. این حمایتها بر اساس پروتکلهای طراحیشده صورت میگیرد و شامل کودکان کاری است که در مراکز ما حضور دارند و یا در صورت معرفی رسمی، در سایر نقاط شهر شناسایی میشوند.
نقیب در ادامه افزود: هدف اصلی این حمایتها آن است که مشکلات مالی یا اجتماعی مانعی برای شکوفایی استعداد این کودکان نباشد. در همین راستا، اقدامات آموزشی، توانمندسازی و حمایتهای مالی و غیرمالی برای آنها تدارک دیده شده است.
وی همچنین به موضوع مهم مدیریت مورد برای آسیبدیدگان اجتماعی، به ویژه معتادان متجاهر پس از طی دوره درمان ششماهه در مراکز ماده ۱۶ اشاره کرد و گفت: یکی از خلاءهای جدی در کشور، نبود برنامه حمایتی پس از پایان دوره درمان است. در حالی که در این طرح جدید، مدیریت مورد به شکل پشتیبانی مستمر از بهبودیافتگان ادامه مییابد تا از بازگشت آنها به شرایط قبلی و حضور دوباره در پاتوقها جلوگیری شود.
نقیب تصریح کرد: در گام اول، از هزار نفر از بهبودیافتگان مراکز ماده ۱۶، پس از دوره درمان، به مدت دو سال به طور کامل حمایت خواهد شد. این عدد برای سال ۱۴۰۴ هدفگذاری شده و امیدواریم در سال ۱۴۰۵ این میزان به دو هزار نفر برسد.
رئیس سازمان در پایان گفت: این سه مرکز از آرزوهای دیرینه سازمان بودهاند که امروز به ثمر نشستهاند. بهویژه مرکز حمایت از کودکان نخبه شهر تهران، که به شناسایی استعدادهای تحصیلی، هنری و ورزشی کودکان در حال تحصیل در مراکز ما میپردازد. در سال اول، ظرفیت حمایتی ما برای ۵۰۰ کودک برنامهریزی شده و بودجه لازم اخذ شده است. هدفگذاری ما برای سال آینده، افزایش حداقل ۵۰ درصدی این ظرفیت است.