فناوری، عامل تعیین‌کننده و حیاتی در قدرت بازدارندگی کشور است

فناوری، عامل تعیین‌کننده و حیاتی در قدرت بازدارندگی کشور است

 رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، هوش مصنوعی را از اولویت‌های مهم این صندوق برشمرد و گفت: تلاش می‌کنیم دانش‌بنیان‌ها در این حوزه به سمت کاربردی‌سازی، تولید محصول و توسعه بازار حرکت کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، رویداد تبادل فناوری در حوزه «کاربرد هوش مصنوعی در تجهیزات بدون سرنشین دفاعی» با حضور دکتر محمدصادق خیاطیان و دکتر سیاوش ملکی‌فر رئیس و معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، سردار سرتیپ دکتر محمد مهدی‌نژاد نوری معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح، امیر سرتیپ دوم دکتر حمیدرضا زارعی مدیرعامل پارک فناوری و نوآوری گلستان ارتش جمهوری اسلامی ایران (آجا) و جمعی از شرکت‌های دانش‌بنیان، صبح امروز یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ در محل صندوق نوآوری برگزار شد.

فناوری، عامل تعیین‌کننده و حیاتی در قدرت بازدارندگی کشور است

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در این رویداد ضمن تبریک ۲۹ فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: عرصه فناوری را عرصه دانش‌بنیان می‌دانیم و معتقدیم علاوه بر سایر عواملی که در اقتدار و قدرت بازدارندگی کشور دخیل هستند، فناوری، یک عامل تعیین‌کننده و حیاتی در این زمینه محسوب می‌شود. در ادبیات حوزه فناوری، سیاست‌گذاری‌ها و مدیریت، نقش فناوری دفاعی در توسعه فناوری‌های مختلف از جمله فناوری‌های نوظهور، بسیار کلیدی است.

خیاطیان افزود: در ایران نیز شاهد هستیم که خاستگاه بسیاری از فناوری‌ها، حوزه فناوری‌های دفاعی بوده و توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور، مرهون توسعه فناوری در حوزه دفاعی کشور است. بعد از آنکه برنامه «هسته دانا- شبکه توانا» در وزارت دفاع شکل گرفت، ادبیات نوآوری باز در کشور توسعه پیدا کرد. همچنین در بُعد نهادسازی نیز با شکل‌گیری سمتا، شاهد شکل‌گیری و توسعه زنجیره تأمین و نوآوری باز در کشور بودیم. توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور، مرهون توسعه فناوری‌هایی است که جوانه‌های آن در نیروهای مسلح کشور شکل گرفته و رشد کرد.

وی تأکید کرد: امروز شاهد زیست‌بومی توسعه‌یافته و بالغ هستیم که ظرفیت‌های آن، به‌روز شده و طرف تقاضا نیز اعتماد خوبی به حوزه دانش‌بنیان پیدا کرده است و (بخشی از) نیازهای خود را از این حوزه تأمین می‌کند. درحالی که بسیاری از این فناوری‌ها، پیش از این در داخل مجموعه‌های نیروهای مسلح توسعه پیدا می‌کردند، امروز به شبکه دانش‌بنیان کشور، اعتماد و تعامل خوبی بین بخش‌های مختلف نیروهای مسلح و دانش‌بنیان‌ها ایجاد شده است. در ارتش نیز شاهد اتفاقات بسیار خوبی هستیم و این مجموعه تلاش کرده است تا زیست‌بوم خود را توسعه دهد و پارک فناوری و نوآوری گلستان ارتش جمهوری اسلامی ایران مشغول فعالیت است و دانشگاه شهید ستاری نیز به عنوان زمینه‌ساز توسعه فناوری، اقدامات بسیار مهمی انجام داده است.

خیاطیان با اشاره به رسالت اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی در تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها گفت: در صندوق تلاش می‌کنیم از طریق برگزاری رویدادهایی مانند «تبادل فناوری در حوزه کاربرد هوش مصنوعی در تجهیزات بدون سرنشین دفاعی»، توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود در شبکه دانش‌بنیان کشور را بیشتر معرفی کنیم. طرف تقاضا نیز از این طریق، بیشتر با ظرفیت‌های این حوزه آشنا می‌شود. در عین حال، علاوه بر تحریک تقاضا، تلاش می‌کنیم دانش‌بنیان‌ها نیز بیشتر با نیازهای طرف تقاضا آشنا شوند و در راستای رفع این نیازها، حرکت کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی از اولویت‌های مهم صندوق نوآوری و شکوفایی، کشور و دنیا محسوب می‌شود و تلاش می‌کنیم دانش‌بنیان‌ها در این حوزه به سمت کاربردی‌سازی، تولید محصول و توسعه بازار حرکت کنند. امیدواریم برگزاری این رویداد به استفاده بیشتر از ظرفیت‌های دانش‌بنیان‌ها و کاربردی‌شدن این فناوری‌ها در ارتش منجر شود.

انعقاد بیش از ۵ همت قرارداد در جریان برگزاری ۴۵ رویداد تبادل فناوری صندوق

دکتر سیاوش ملکی‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این رویداد با اشاره به هدف اصلی تأسیس این صندوق گفت: امروز تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان از ۱۰ هزار شرکت عبور کرده است و ۵۲۳ هزار نفر در این شرکت‌ها مشغول فعالیت هستند. همچنین فروش کل شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲ همت (۲ هزار میلیارد تومان) پیش‌بینی می‌شود.

معاون توسعه صندوق نوآوری با اعلام اینکه صندوق نوآوری تلاش می‌کند که فناوری‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلف در داخل و خارج از کشور به کار گرفته شود، بیان کرد: توسعه بازار شرکت‌های دانش بنیان از دیگر حوزه‌های اصلی صندوق نوآوری به شمار می‌رود که همه اهتمام خود را برای دستیابی به آن به کار گرفته است. صندوق، خدمات متنوعی در جهت رشد و توسعه دانش‌بنیان‌ها دارد و تنها به تسهیلات بسنده نمی‌شود.

وی در خصوص اهمیت برگزاری رویدادهایی مانند رویداد تبادل فناوری در حوزه «کاربرد هوش مصنوعی در تجهیزات بدون سرنشین دفاعی» گفت: یکی از ابزارهای حمایتی صندوق، برگزاری رویدادهایی از جنس رویداد تبادل فناوری است و در جریان برگزاری ۴۵ رویداد از این دست، تاکنون بیش از ۵ هزار میلیارد تومان قرارداد و تفاهم‌نامه منعقد شده است. در جریان این رویداد، ارتش (طرف تقاضا) نیازهای خود را در ۴ دسته ربات‌های جهانی، پهپادها، تجهیزات دریایی بدون سرنشین و خودروها به شرکت‌های دانش‌بنیان (طرف عرضه) ارائه می‌کند.

جهت‌گیری نیروهای مسلح، استفاده از شبکه‌های همکار از جمله دانش‌بنیان‌ها است

سردار سرتیپ دکتر محمد مهدی‌نژاد نوری، معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح نیز در این رویداد گفت: جهت‌گیری نیروهای مسلح، استفاده از شبکه‌های همکار است و درحال حاضر با بیش از ۱۷۰ دانشگاه و پارک علم و فناوری، قرارداد همکاری داریم.

وی تصریح کرد: دانش‌بنیان‌های کشور علاوه بر تأمین نیازهای نیروهای مسلح، نیازهای کشور و حتی دنیا را تأمین می‌کنند و توسعه فعالیت‌های آنها، به توانمندسازی کشور منجر خواهد شد. پیچیده‌ترین و جدی‌ترین پیشرفت‌های فناورانه را ابتدا در حوزه دفاعی و نظامی شاهد هستیم، زیرا در این حوزه، اولویت نخست، اقتدار کشور است و بحث اقتصادی در درجه دوم اهمیت قرار دارد. امروز بیش از همه به ابزارهای فناوری و انسان‌های فهمیده و توانمند برای طراحی، معماری، هدایت و راهبری این تجهیزات فناورانه نیاز داریم.

ایجاد زیست‌بوم نوآوری ارتش در قالب پارک فناوری و صندوق پژوهش و فناوری

دکتر حمیدرضا زارعی، مدیرعامل پارک فناوری و نوآوری گلستان ارتش جمهوری اسلامی ایران (آجا) نیز در این رویداد تأکید کرد: امیدواریم همراهی و تلاش‌های دکتر خیاطیان و مسئولان صندوق نوآوری در برگزاری شایسته این رویداد، ثمرات مفیدی برای حوزه امنیت کشور داشته باشد. سطح بالای مسئولین شرکت‌کننده در این رویداد نشان می‌دهد که ارتش، توجه و اهمیت ویژه‌ای برای حوزه دانش‌بنیان قائل است.

مدیرعامل پارک فناوری و نوآوری گلستان (آجا) افزود: امروزه هوش مصنوعی که حوزه‌ای اقتدارآفرین به شمار می‌آید، نشان داده که می‌تواند معادلات قدرت نظامی و دفاعی را دگرگون کند و توان رزمی کشورها را ارتقا دهد. حوزه تجهیزات بدون سرنشین نیز حوزه‌ای نوینی است که می‌تواند قدرت نظامی و دفاعی ما را تحت تأثیر قرار دهد.

وی تأکید کرد: توسعه زیست‌بوم نوآوری ارتش و تعامل بیشتر با دانش‌بنیان‌ها را در قالب توسعه پارک فناوری و نوآوری گلستان و صندوق پژوهش و فناوری دنبال می‌کنیم.

در حاشیه برگزاری این رویداد نیز نمایشگاهی از دستاوردها و توانمندی‌های ۴۰ شرکت دانش‌بنیان در راستای تأمین نیازهای ارتش جمهوری اسلامی ایران از جمله در حوزه «کاربرد هوش مصنوعی در تجهیزات بدون سرنشین دفاعی» برگزار شد.

 برچسب
دانش‌بنیان ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران دانشگاه شهید ستاری محمدصادق خیاطیان
 

 منبع خبر