دکتر علیرضا خوشدل ریاست دانشگاه علوم پزشکی آزاد در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی آزاد اظهار کرد: شرایط بیمارستانهای کشور بسیار خاص است و ناترازی جدی بین هزینهها و درآمدهای بیمارستانی وجود دارد. هزینهها بهشدت افزایش یافتهاند، در حالی که تعرفهها اصلاح جدی نشدهاند. این شرایط باعث شده است که علیرغم برنامهریزی برای ایجاد هزار تخت بیمارستانی، اجرای این برنامه با کندی مواجه شود. ما بر این باوریم که افزایش تعداد تختهای بیمارستانی، کمک قابل توجهی به ارائه خدمات به مردم خواهد کرد اما در شرایط کنونی، اولویت ما حفظ تختهای موجود و ادامه خدماترسانی است تا زمانی که مشکلات مالی برطرف شود.
بدهی سنگین بیمهها به بیمارستانهای دانشگاهی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد افزود: متأسفانه بیمهها که خریداران اصلی خدمات هستند، در پرداخت مطالبات خود بسیار کند عمل میکنند و بدهیهای سنگینی به بیمارستانهای ما دارند. درحالیکه ما هزینهها را نقدی پرداخت میکنیم، دریافت این مبالغ گاه بیش از ۹ تا ۱۲ ماه طول میکشد. این مسأله، ادامه توسعه را برای ما دشوار میکند. بااینحال، یکی از مهمترین برنامههای ما، پس از اجرای طرح هزار تخت بیمارستانی، افتتاح بیمارستان ۷۵۰ تختخوابی "فرهیختگان شماره ۲" در منطقه ۲۲ است. این پروژه آغاز شده و در حال ساخت است و امیدواریم طی ۳ تا ۴ سال آینده در خدمت مردم قرار گیرد.
پتانسیل جذب بیماران خارجی تا ۵ برابر ظرفیت فعلی
وی در خصوص گردشگری سلامت توضیح داد: استانداردهای بیمارستانی در این حوزه بسیار مهم هستند. برای ورود به این عرصه، بیمارستانها باید استانداردهای لازم را سپری کنند. خوشبختانه یکی از بیمارستانهای ما به لحاظ اعتباربخشی وزارت بهداشت، درجه یک برتر را دریافت کرده است و بیمارستان فرهیختگان نیز در این زمینه فعال است و پذیرای بیماران خارجی است. اما این ظرفیت تنها ۲۰ درصد از توان واقعی ما را شامل میشود. درصورتیکه شرایط عمومی بهداشت و درمان کشور بهبود یابد، ارتباطات بینالمللی توسعه پیدا کند و مشکلات تردد و انتقال پول حل شود، ما میتوانیم تا ۵ برابر این تعداد بیمار خارجی جذب کنیم.