گلستان در تاریکی‌/ زخم خاموشی‌‌ بر پیکر اقتصاد و زندگی مردم‌

 گلستان در تاریکی‌/ زخم خاموشی‌‌ بر پیکر اقتصاد و زندگی مردم‌

  با اینکه اواخر سال گذشته استاندار گلستان خبر پایان ناترازی و قطعی برق را به مردم این استان داده بود اما در کمتر از یکماه سروکله خاموشی‌ها پیدا شد تا اقتصاد و زندگی مردم این استان را به شدت دچار مشکل کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، در حالی که مسئولان از رشد و توسعه اقتصادی سخن می‌گویند، سایه سنگین خاموشی‌های مکرر برق، زندگی روزمره مردم و چرخ دنده‌های اقتصاد استان گلستان را مختل کرده است. وعده‌های مکرر مسئولان، به ویژه رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، برای رفع یا کاهش قطعی برق، در عمل به سرابی برای مردم خسته از خاموشی تبدیل شده است.

مردم گلستان این روزها نه تنها با گرمای طاقت‌فرسای هوا دست و پنجه نرم می‌کنند، بلکه قطعی‌های روزانه و بی‌برنامه برق، تحمل این شرایط را دوچندان سخت کرده است. گویی تابستان زودتر از موعد فرا رسیده و مسئولان با خاموشی‌های 4 ساعته روزانه، به استقبال آن شتافته‌اند!

این قطعی‌های مکرر نه تنها آسایش را از مردم سلب کرده، بلکه خسارات جبران‌ناپذیری به وسایل برقی خانگی وارد آورده و در شرایطی که تورم کمر مردم را شکسته، خرید یا حتی تعمیر لوازم سوخته، خود بار سنگینی بر دوش خانواده‌هاست، یکی از پرسش‌ها این است آیا مسئولان به این موضوع ساده اما حیاتی توجه دارند؟

تأثیرات این خاموشی‌ها فراتر از زندگی روزمره مردم است و پیکر نحیف اقتصاد استان را نیز زخمی کرده است. کمبود انرژی، سرمایه‌گذاران را از ورود به گلستان منصرف می‌کند و این استان مستعد را در همان وضعیت فعلی در جا نگه می‌دارد. جذب سرمایه‌گذاری برای توسعه اقتصادی استان حیاتی است اما با این اوصاف، چگونه می‌توان انتظار توسعه و پیشرفت داشت؟

بخش کشاورزی که قطب اصلی اقتصاد گلستان محسوب می‌شود نیز از این خاموشی‌ها در امان نمانده است. کشاورزان با گلایه از قطع شدن برق چاه‌های آب، آینده امنیت غذایی کشور را در خطر می‌بینند. آیا رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان که در زمستان گذشته شعار پیگیری برای رفع قطعی برق در بهار و تابستان را می‌داد، از تأثیر این خاموشی‌ها بر امنیت غذایی استان و کشور آگاه است؟

صنایع استان نیز قربانی دیگر این خاموشی‌ها هستند. رشد تولید که مسئولان از آن دم می‌زنند، با قطع برق صنایع و افت ولتاژ، بیشتر شبیه به یک شوخی تلخ به نظر می‌رسد. بسیاری از کارگران در اثر توقف فعالیت صنایع، بیکار شده‌اند و تبعات اجتماعی این بیکاری در آینده‌ای نزدیک، گریبان‌گیر جامعه خواهد شد.

به نظر می‌رسد زمان آن رسیده که مسئولان، به ویژه استاندار و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، به جای شعار دادن و وعده‌های بی‌عمل، با جدیت بیشتری به درد مردم گلستان توجه کنند. مردم خسته و گلایه‌مند هستند. مسئولان باید به جای شعار، اقدام عملی انجام دهند و مشکل کمبود برق را حل کنند. 

استاندار گلستان هم در چندماه اخیر صرفا از مشکلات سخن می‌گوید و برنامه‌ای عملی که مشکلات مردم را حل کند یا انجام نشده یا اینکه اقدامات تأثیری بر زندگی مردم نداشته است.

علی اصغر طهماسبی در جلسه کارگروه مدیریت بهینه مصرف انرژی که به ریاست وزیر کشور  برگزار شده از خاموشی‌های اخیر ابراز تأسف کرده و گفته است این خاموشی‌ها مشکلات متعددی را برای مردم و بخش‌های مختلف اقتصادی گلستان ایجاد کرده است. با توجه به شروع فصل برداشت محصولات کشاورزی، قطع برق باعث اختلال در عملکرد مراکز خرید و تشکیل صف‌های طولانی از کامیون‌های حامل محصولات شده است.

استاندار گلستان با هشدار درباره وضعیت منابع آبی استان تصریح کرد: بیش از 95 درصد منابع آب استان از چاه‌های زیرزمینی تأمین می‌شود که متأسفانه قطع برق موجب از مدار خارج شدن این چاه‌ها و ایجاد مشکل در تأمین آب شرب می‌شود. در بخش گمرکات نیز قطعی برق، خدمات‌دهی به خودروهای باری را با اختلال مواجه می‌کند و صف‌های طولانی تا یک کیلومتر تشکیل می‌شود. همچنین برخی ادارات کل استان فاقد ژنراتور هستند که این موضوع خدمات‌رسانی به مردم را با مشکل روبرو کرده است.

همه اینها در حالی است که سال گذشته  و امسال مسئولان از ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی خبر دادند و حتی استاندار گلستان در اواخر بهمن ماه پارسال به مردم استان گفته بود که ناترازی و قطعی برق در استان به پایان رسیده و الان باید به دنبال رفع ناترازی آب باشند! این در حالی است که وعده استاندار تنها یک ماه دوام آورد و پس از آن قطعی‌های با برنامه و خارج از برنامه گریبان گیر مردم شده است.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر