آلودگی هوا سهم شهرهای فقیر است؛ ثروتمندان در امان‌اند

 آلودگی هوا سهم شهرهای فقیر است؛ ثروتمندان در امان‌اند

  شهرهایی که در مناطق با درآمد بالا قرار دارند و از سیاست‌های سخت‌گیرانه محیط‌زیستی پیروی می‌کنند، کاهش هم‌زمان همه آلاینده‌ها را تجربه کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در یک مطالعه گسترده که بیش از 13 هزار منطقه شهری در سراسر جهان را در بر می‌گیرد، پژوهشگران برای نخستین‌بار سطح آلودگی هوا و میزان انتشار دی‌اکسیدکربن را با جزئیاتی بی‌سابقه بررسی کرده‌اند. این تحقیق جامع تصویری روشن از کیفیت محیط‌زیست شهری در سطح جهانی ارائه می‌دهد.

مطالعه با عنوان «ردیابی آلودگی هوا و انتشار CO₂ در 13٬189 منطقه شهری جهان با استفاده از داده‌های کلان جغرافیایی» توسط دانشگاه جورج واشنگتن، با همکاری دانشمندان دانشگاه واشنگتن در سنت‌لوئیس و دانشگاه کارولینای شمالی در چاپل‌هیل انجام و نتایج آن در مجله معتبر Communications Earth & Environment منتشر شده است.

این پژوهش از داده‌های ماهواره‌ای، اندازه‌گیری‌های زمینی و مدل‌های کامپیوتری بهره گرفته تا میزان آلودگی هوا در سطح شهر و میانگین دی‌اکسیدکربن منتشرشده به اتمسفر را طی بازه زمانی 2005 تا 2019 اندازه‌گیری کند.

سوزان آننبرگ، استاد بهداشت محیط و شغلی در مؤسسه میلن دانشگاه جورج واشنگتن و مدیر مؤسسه آب‌وهوا و سلامت این دانشگاه، در این‌باره گفت: این مطالعه نمایی پرقدرت از چگونگی تحول محیط‌زیست شهری در سراسر جهان ارائه می‌دهد. همچنین نشان می‌دهد که پیشرفت ممکن است، اما نابرابر؛ در حالی که برخی شهرها با هوای آلوده‌تری مواجه هستند، برخی دیگر به سمت هوایی پاک‌تر حرکت می‌کنند.

مهم‌ترین یافته‌های این تحقیق:

در بیش از نیمی از شهرها، میان همه آلاینده‌ها ارتباط معناداری وجود دارد؛ این یعنی منابع آلایندگی مشترکند و احتمال کاهش هم‌زمان آن‌ها وجود دارد.

شهرهای واقع در مناطق با درآمد بالا و دارای سیاست‌های محیط‌زیستی سختگیرانه، کاهش هم‌زمان در همه آلاینده‌ها را تجربه کرده‌اند. در مقابل، شهرهایی در حال توسعه مانند مناطق جنوب آسیا و بخش‌هایی از آفریقا، با رشد سریع جمعیت و اقتصاد، شاهد افزایش سطح آلودگی و انتشار گازهای گلخانه‌ای هستند.

تصویربرداری ماهواره‌ای، فرصت بی‌سابقه‌ای برای پایش وضعیت آلودگی در تمامی شهرهای جهان فراهم کرده است.

این مطالعه با نگاهی یکپارچه، ابزاری تازه در اختیار سیاست‌گذاران، پژوهشگران و فعالان اقلیمی قرار داده تا اثربخشی راهبردهای کاهش آلودگی را بهتر بسنجند. بررسی روندهای تاریخی آلودگی و تحلیل هم‌زمان داده‌های دی‌اکسیدکربن و دی‌اکسید نیتروژن، نگاهی راهبردی برای دستیابی به اهداف اقلیمی و بهداشتی شهری ارائه می‌دهد.

پژوهشگران همچنین یک نقشه تعاملی و داشبورد آنلاین طراحی کرده‌اند که امکان پایش وضعیت آلودگی هوا در شهرهای مختلف جهان را فراهم می‌سازد.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر