واکنش پناهیان به مذاکرات ایران و آمریکا

 واکنش پناهیان به مذاکرات ایران و آمریکا

  اقتصادنیوز: حجت‌الاسلام‌والمسلمین علیرضا پناهیان طی سخنانی به طرح موضوعاتی متفاوت درباره مذاکرات جاری ایران و آمریکا و نیز مظلومیت رزمندگان در دفاع مقدس پرداخت.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، این سخنران مذهبی در آیین یادواره ۶۴ شهید طلبه مدرسه علمیه قدیری در قم با بیان اینکه، ایران با اقتدار در مذاکرات جاری حضور دارد گفت: ایران در مذاکرات فعلی خود با آمریکا نسبت به زمان برجام اقتدار بیشتری دارد در حالی که آمریکا بیش از هر زمان دیگری دچار استیصال شده، و به مذاکره با ایران محتاج است.

وی افزود: گفت‌وگوی جاری میان ایران و آمریکا را بسیار متفاوت از گفت‌وگوی یک دهه پیش توصیف کرد و اظهار کرد: جا به جایی قدرت در جهان، آمریکا را گدای ارتباط با ایران قرار داده است، ایران نیز از این فرصت استفاده می‌کند.

وی همچنین از برخی اظهارنظرهای نادرست درباره مذاکره با آمریکا انتقاد کرد و گفت: اصلا این گونه نیست که چون دچار ضعف شده‌ایم، به مذاکره بازگشته‌ایم، چرا بعضی ها این جوری نگاه می‌کنند. در یک زمانی مذاکره کردن، ممکن بود علامت ضعف باشد ولی وضعیت الان فرق می‌کند.

پناهیان گفت: برخی توقع دارند الان همه جزییات و شرایط را بیاییم توضیح دهیم خوب وقتی توضیح دهیم دشمن هم آن را می شنود، اگر تو بصیرت داشته باشی دیگر نیاز نیست خیلی از جزییات و توضیحات ارائه شود و علنی بیان شود، اگر قرار بود همه چیز بی پرده بیان شود، دیگر بصیرت به چه کاری می آمد.

وی اضافه کرد: در خصوص علت عدم تحقق عملیات وعده صادق ۳ و یا عملیاتی که حزب الله لبنان هنوز انجام نداده نیز همینطور است. نمی‌توانیم خیلی چیزها را بگوییم و اگر فرد بصیرت داشته باشد، از این توضیح ندادن ها، ناامید و سرخورده نمی شود.

پناهیان در بخش دیگری از سخنان با مقایسه اقتدار امروز ایران و جمهوری اسلامی نسبت به چند دهه قبل گفت: برخی سر سفره آماده نشسته‌اند، حرف هایی می‌زنند که واقعا غیرمحترمانه است و علت این است که وضعیت گذشته را نمی دانند و قدر دستاوردها را نمی دانند.

وی بیان کرد: اگر از رسانه‌ای شدن مسائل نمی‌ترسیدیم خیلی حرف ها را می‌زدم تا ببینید الان در چه شرایطی هستیم و چرا می گوید باید به آینده امیدوار باشیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در دوران جنگ تحمیلی، شرایط به گونه ای سخت بود که به هیچ وجه آینده‌ای را برای ایران متصور نبودیم، اما با این حال آن همه فداکاری صورت گرفت.

پناهیان در ادامه افزود: امروز برخی ها این همه امید به آینده دارند، ولی حرکتی برای انقلاب انجام نمی‌دهند.

وی گفت: شهیدان در اوج غربت و مظلومیت در جبهه ها حضور پیدا می‌کردند و به شهادت می‌رسیدند، ولی امروز ۲ میلیون نفر در تشییع جنازه شهید حججی شرکت می‌کنند.

پناهیان ادامه داد: چنین تشییع جنازه ها و یادواره هایی که امروزه با این مقدار جمعیت برگزار می شود، برای هیچ یک از شهیدان دوران دفاع مقدس برگزار نمی‌شد.

وی همچنین بیان کرد: در ابتدای تشکیل حزب الله لبنان، هیچکس تصور نمی‌کرد، حزب الله لبنان به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل شود یا حتی ایران، به قدرتی که امروز دارد، برسد. یا یمن از ابتدای جنگ در این کشور به پیشرفتی دست پیدا کرده که حتی از پیشرفت های ایران از دوران دفاع مقدس تاکنون نیز بیشتر است.

وی در پاسخ به کسانی که می‌گویند آینده جبهه مقاومت چه می‌شود گفت: این همه موشک و مهمات ساخته‌ایم و در انبار داریم، همچنین ده‌ها میلیون فدایی نیز در منطقه است، اما آن طرف ماجرا باید دید چه کسی حاضر است جان خود را برای ناتو بدهد.

وی یادآور شد: روزی همه دنیا در مقابل ما قرار داشتند، اسیرانی که در جبهه به اسارت رزمندگان اسلام در می‌آمدند، از همه کشورها بودند.

پناهیان یادآور شد: در سال های جنگ با عراق، یادم نمی‌آید درباره آینده امید بخش سخنی شنیده باشم، اگر کسی هم از آینده خوب حرفی می‌زد، بیشتر شعار تلقی می‌شد، رزمندگان با کمترین امکانات و در نهایت غربت و تنهایی حرکت می‌کردند.

وی گفت: الان با همه مشکلاتی که داریم، در بهشت انقلاب قرار داریم، برخی ها مشکلات مادی که امروز است را یادآوری می‌کنند، اما در دفاع مقدس گرفتاری های بیشتری وجود داشت.

پناهیان با یادآوری اینکه در زمان جنگ چون زیاد به جبهه می‌رفتیم، شهریه‌مان قطع می‌شد، کم مانده بود اسم‌مان نیز از طلبگی خط بخورد، بیان کرد: برخی از طلبه های رزمنده با بدن مجروح، درس طلبگی می‌خواندند تا از طلبگی اخراج نشود، خیلی وقت ها به کسی نمی‌توانستیم بگوییم که جبهه بودیم، به همین علت است که می‌گوییم عزت و احترامی که امروز شهیدان دارند با آن وقت قابل مقایسه نیست.

وی با اشاره به این که اکثریت مطلق مردم زندگی عادی خود را داشتند و تامین نیروی داوطلب جبهه ها فقط بدوش درصدی از جامعه بود، از جمعیت بالای شهدای روحانیت سخن گفت و افزود: شهیدان و جانبازان و آزادگانی که مربوط به قشر روحانیت هستند ۶ برابر سایر اقشار جامعه است و بعضی از گردان ها مشهور به گردان طلاب بودند.

وی در ادامه با ذکر آماری از شهیدان طلبه و عالمان دینی یادآور شد: روحانیت سه هزار و ۸۹۰ شهید، حدود سه هزار جانباز، ۳۰۰ آزاده و ۹۳ شهید گمنام تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

وی اضافه کرد: ۱۵۶ شهید ترور، ۳۰ شهید مجتهد مُسَلم، ۷۰ شهید غواص و ۵۶۷ شهید عملیات کربلای پنج نیز در میان شهیدان روحانی هستند.

پناهیان با اشاره به حوادث سال ۸۸ گفت: آن حوادث باعث شده بود برخی جوان های انقلابی ناامید شده بودند و می گفتند سرنوشت انقلاب چه خواهد شد، ما هم پاسخ می دادیم که اول انقلاب بنی‌صدر رئیس جمهور مملکت، روز عاشورا سخنرانی می‌کرد، عده‌ای نیز با سوت و کف با او همراه می‌شدند، و حزب اللهی ها را هم کتک می‌زدند و حتی وقتی حضرت امام(ره) در واکنش به حرمت شکنی عاشورا سخنرانی کردند، هیچ‌کس در حمایت از امام تظاهرات نکرد اما در سال ۸۸ وقتی به عاشورا بی‌احترامی شد و بدون اینکه رهبر معظم انقلاب سخنرانی کنند، در همه جای کشور در اعتراض به این بی‌حرمتی به خیابان ها آمدند و در ۹ دی یکی از پرشورترین تظاهرات های تهران رقم خورد.

وی با ذکر این نکته که در دفاع مقدس تنها یک درصد جمعیت جوان کشور به جبهه رفتند گفت: امروز اگر جنگی رخ دهد، در بدبینانه‌ترین شکل ممکن، ۲۰ تا ۳۰ درصد جمعیت در دفاع از کشور به جنگ خواهند رفت.

وی مدعی شد: در زمان جنگ معدودی از افراد می‌آمدند جبهه، اما خودشان را مجروح می‌کردند تا به پشت خط برگردند، الان هم، همین افراد از حضورشان در جنگ سوءاستفاده می‌کنند و در اداره ها از مردم رشوه می‌گیرند. سابقه جبهه برخی ها، فقط تا شب عملیات است، چون موقع عملیات، میدان را ترک کردند.


 

 منبع خبر