خوزستان و بحران اطلاع‌رسانی در روزهای اضطرار!

 خوزستان و بحران اطلاع‌رسانی در روزهای اضطرار!

  خوزستان در یک سال گذشته بر اساس آنچه ناترازی خوانده می‌شود و یا بنا بر دلایلی دیگر همچون گردوخاک، آلودگی هوا، آب‌گرفتگی معابر و... به دفعات تعطیل شده است. تعطیلی که البته به آن دورکاری یا غیرحضوری هم می گویند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، خوزستان در یک سال گذشته بر اساس آنچه ناترازی خوانده می‌شود و یا بنا بر دلایلی دیگر همچون گردوخاک، آلودگی هوا، آب‌گرفتگی معابر و... به دفعات تعطیل شده است. تعطیلی که البته به آن دورکاری یا غیرحضوری هم می‌گویند.

مهم‌ترین موضوع البته محاسبه میزان خسارت این تعطیلی‌ها به تولید، صنایع، آموزش و دیگر بخش‌ها است؛ تعطیلی‌هایی که در برخی موارد کاملا غیرضروری نیز به‌نظر می‌رسد.اما آنچه در این یادداشت قصد داریم بدان بپردازیم، یک مسئله اتفاقا کاملا ساده است: اطلاع‌رسانی! یا بهتر بگویم: بحران اطلاع‌رسانی!

در عصری که انواع ابزارهای پایش و پیش‌بینی کیفیت هوا و وضعیت جوی در دسترس است و سکوهای مختلف اطلاع‌رسانی نیز به سهولت و سرعت در دسترس هستند، همچنان استان خوزستان درگیر بحران مدیریت در مواقع بحران، و بحران در تصمیم‌گیری است.

در بسیاری از مواقع اطلاع‌رسانی به شیوه ما قبل تکنولوژی انجام می‌شود و همین موضوعات هم علاوه بر سردرگم کردن شهروندان، باعث گلایه فراوان اهالی رسانه، و فعالان سیاسی و اجتماعی استان شده است.

همه ما با یک کارگروه تحت عنوان «کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان خوزستان» آشنا هستیم. کارگروهی که در شرایط اضطرار تشکیل می‌شود و پس از تصمیم‌گیری، اطلاع‌رسانی می‌کند!

اما امروز لزوم تشکیل یک کارگروه تحت عنوان «کارگروه نظارت بر کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان خوزستان» نیز احساس می‌شود.

مهم‌ترین موضوع در این زمینه، تصمیم‌گیری و اطلاع‌رسانی ناقص و دیرهنگام است. در ایام زمستان گذشته زمانی که بنا بود به علت بارش برف و باران و برودت هوا دیگر استان‌ها تعطیل شوند، نهایتاً تا بعدازظهر اعلام می‌شد.

ولی در خوزستان می‌بینیم که با توجه به آلودگی‌های شدیدی که گاها شاخص‌های سامانه پایش کیفی هوای کشور را بنفش و قهوه‌ای می‌کرد! باز هم تردید در تصمیم‌گیری وجود داشت و اطلاع‌رسانی دیرهنگام و در ساعات پایانی شب و بعضاً در ساعات بامدادی یا ابتدایی صبح صورت می‌گرفت.

آیا دانش‌آموزان، دانشجویان، والدین، کارمندان و تمام هم‌استانی‌هایمان باید یک بار هنگام خواب منتظر اعلام تصمیمات کارگروه از رسانه‌ها باشند و یک بار صبح زود قبل از عزیمت...؟

مورد دیگر اینکه اعلام اخبار تعطیلی به‌صورت قطره‌چکانی و آشفته صورت می‌گیرد: 1. شیفت صبح مدارس غیرحضوری شد. 2. ادارات هم دورکاری خواهند کرد. 3. دانشگاه‌ها هم تعطیل است و بانک‌ها خودشون تصمیم می‌گیرن! 4. خب حالا دو شهر دیگه هم اضافه شد اوناهم تعطیلن..! 5. با اینکه هوا خیلی آلوده‌س ولی شیفت عصر رو بعداً تصمیم می‌گیریم!

بهرحال الان که تقدیر بدین‌گونه رقم خورده که در خوزستان با انواع مسائل و بحران‌ها دست‌وپنجه نرم کنیم، لااقل امیدواریم تصمیم‌گیران در شرایط اضطرار، در نحوه عملکرد و اطلاع‌رسانی خود تجدید نظر کنند تا لااقل مردم استان به نحوی شایسته تکلیف خود را با وضعیت کاری خود در روزهای آلوده و... بدانند.

یادداشت از میلاد گلداری

انتهای پیام/

 

 منبع خبر