تدابیرپلیس فرودگاه‌ها برای عملیات حج/آگاه‌سازی پیامکی زائران

 تدابیرپلیس فرودگاه‌ها برای عملیات حج/آگاه‌سازی پیامکی زائران

  رئیس پلیس فرودگاه‌های کشور تدابیر امینی و انتظامی پلیس فرودگاه برای ماموریت حج تمتع ۱۴۰۴ را بیان کرد و گفت: امسال به صورت پیامکی موارد لازم را برای اطلاع زائران به شماره تلفن همراه آنها ارسال کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با نزدیک‌شدن به ایام اعزام حجاج بیت‌الله الحرام، فعالیت فرودگاه‌های کشور برای میزبانی از زائران افزایش یافته و پلیس نیز همانند سال‌های گذشته، نقش مهمی در تأمین نظم، امنیت و تسهیل فرآیند اعزام ایفا می‌کند. در این میان، پلیس فرودگاه‌های کشور مسئولیت مستقیم مدیریت این فرآیند حساس را برعهده دارد؛ از نظارت بر روند ورود زائران به فرودگاه گرفته تا کنترل بارها، اشیای ممنوعه و تسهیل عبور و مرور افراد سالخورده.

برای بررسی آخرین تدابیر و برنامه‌ریزی‌های پلیس در ایام حج 1404، گفت‌وگویی با سردار عقیلی، فرمانده پلیس فرودگاه‌های کشور انجام داده است. وی در این مصاحبه به تشریح اقدامات انجام‌شده، هشدارها به زائران درباره حمل اشیای ممنوعه، نحوه تعامل با کاروان‌ها و تمهیدات خاص برای تسهیل تردد سالمندان و بانوان پرداخته است.

سردار محسن عقیلی، رئیس پلیس فرودگاه‌های کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره تمهیدات ویژه امنیتی پلیس فرودگاه‌ها برای اعزام زائران حج اظهار کرد: عملیات حج یک عملیات بسیار تخصصی و مهم است و پلیس فرودگاه‌ها از ماه‌ها قبل از آغاز اعزام‌ها، برنامه‌ریزی‌های خود را شروع می‌کند.

وی افزود: این برنامه‌ریزی‌ها باید به صورت همه‌جانبه و جامع انجام شود که خوشبختانه از مدت‌ها پیش اقدامات آن آغاز شده است.یکی از بخش‌های مهم برنامه، آموزش و آگاه‌سازی زائران نسبت به مسائل امنیتی، شأن فردی و ملی و صیانت از چهره ایرانی است.

رئیس پلیس فرودگاه‌های کشور ادامه داد: این آموزش‌ها با هماهنگی سازمان حج و زیارت و نمایندگی ولی‌فقیه در امور حج صورت می‌گیرد و ما از مدت‌ها قبل در جلسات مدیران کاروان‌ها حضور پیدا می‌کنیم تا این آموزش‌ها را ارائه دهیم. هر چه به ایام اعزام نزدیک‌تر می‌شویم، این آموزش‌ها هم تقویت و کیفی‌تر می‌شوند.

آگاه سازی پیامکی به زائران 

سردار عقیلی تصریح کرد: با نزدیک شدن به ایام اعزام، با هماهنگی سازمان حج و زیارت، پیامک‌هایی به صورت مستقیم برای تک‌تک زائران ارسال می‌شود.  در حال حاضر به تمام 87 هزار زائر پیامک‌هایی حاوی نکات آموزشی و هشدارهای امنیتی ارسال کرده‌ایم تا سفر بدون دغدغه‌ای داشته باشند. 

وی تأکید کرد: این اقدامات جنبه پیشگیرانه و آموزشی دارد و در سه مرحله اصلی انجام می‌شود؛ یکی قبل از اعزام، دیگری حین اعزام و سوم برای بازگشت زائران. تمرکز ما بیشتر بر مرحله پیش از اعزام است تا بتوانیم از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنیم.

رئیس پلیس فرودگاه‌های کشور اظهار داشت: در زمان اعزام، ما به تک‌تک زائران خدمات انتظامی و امنیتی ارائه می‌دهیم. این خدمات شامل تأمین امنیت عمومی در سالن‌ها و محوطه فرودگاه، هماهنگی با مدیران کاروان‌ها برای ارسال بارهای غیرهمراه و موارد مشابه دیگر است.

وی افزود: هدف اصلی تمام خدمات انتظامی، حفاظت از شأن و کرامت زائران در طول این سفر معنوی است. به عنوان نمونه، هر مسافری که قصد سفر از طریق فرودگاه دارد، باید مراحل پذیرش بار، بازرسی‌های بدنی و بار، چک گذرنامه و رعایت قوانین مرتبط با اقلام ممنوعه را طی کند.

سردار عقیلی خاطرنشان کرد: در جلسات پیش از اعزام، به زائران درباره اقلام ممنوعه هشدار داده شده و این موارد از طریق پیامک نیز به آن‌ها اطلاع‌رسانی شده است. هر زائر چندین پیامک حاوی مواردی که نباید همراه داشته باشند، دریافت کرده و آگاه‌سازی کاملی صورت گرفته است.

وی گفت: تمام تلاش ما این است که در بالاترین سطح ممکن، تکریم و خدمت‌رسانی به زائران حج را انجام دهیم، به‌ویژه زائرانی که از فرودگاه سلام در تهران اعزام می‌شوند.

رئیس پلیس فرودگاه‌های کشور در پایان گفت: از همه زائران عزیز تقاضا دارم که توصیه‌هایی را که در جلسات آموزشی و از طریق پیامک اعلام شده، جدی بگیرند.ما علاقه‌مند نیستیم که مانع سفر کسی شویم، اما اگر زائری اقلام ممنوعه را به همراه داشته باشد، ممکن است از این سفر معنوی بازبماند و فرصت گرانبهایی را از دست بدهد. بنابراین رعایت این توصیه‌ها بسیار ضروری است.

سردار عقیلی گفت: حالا دیگر هیچ چیزی هم از چشم پلیس مخفی نمی‌ماند، چون هم بالاخره دستگاه‌ها دقیقاً کارشان را انجام می‌دهند، هم تجهیزات به‌روز و هم نیروهای باتجربه‌ای داریم. ما اصلاً دوست نداریم که خدای‌نکرده ظاهری از این سفر باز بماند؛ بنابراین زائران باید دقت کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر وسایلی همراهشان باشد، پرونده قضایی هم برایشان تشکیل می‌شود یا نه، گفت: بله، اگر موارد ممنوعه باشد، پرونده تشکیل می‌شود.

رئیس پلیس فرودگاه‌های کشور افزود: همان‌طور که عرض کردم، پروازهای تهران و تعدادی از استان‌های همجوار تهران، مستقیم پرواز ندارند و اعزام از طریق فرودگاه حضرت امام (ترمینال سلام) انجام می‌شود. زائران فقط باید به آن‌جا مراجعه کنند.

سردار عقیلی در ادامه گفت: برخی روزها احتمالاً پیک عبور زائران خواهیم داشت. برای اینکه زائران در این روزها، که اغلب‌شان هم از سنین بالا هستند، خیلی معطل نشوند و رفت‌وآمدشان بهتر انجام شود، تسهیلاتی در نظر گرفته‌ایم.

وی افزود: در حال حاضر 23 فرودگاه مشخص شده که عملیات حج را انجام دهند.ما در این فرودگاه‌ها تقویت نیروها را انجام دادیم، یعنی اگر نیرویی لازم بود که از جای دیگر اعزام شود تا به همکاران ما کمک کند، این کار انجام شده است. در خود فرودگاه‌ها نیز با هماهنگی مدیرکل فرودگاه‌ها، تسهیلات لازم برای حضور زائران و عبورشان فراهم شده است.

فرمانده پلیس فرودگاه های کشور بیان کرد: تلاش ما این است که معطلی و ایستایی نداشته باشند. البته همکاری خود زائران خیلی مؤثر است، یعنی همین که به توصیه‌های قبل از اعزام ما توجه کنند، باعث می‌شود که کارها روان‌تر انجام شود و سایر افراد هم منتظر نمانند. تمام تلاش ما این است که کارها به خوبی پیش برود.

وی در ادامه درباره زمان‌بندی مأموریت پلیس فرودگاه‌ها برای حج گفت: مرحله قبل از اعزام را از مدت‌ها قبل شروع کرده‌ایم؛ یعنی از مدت‌ها قبل با تماس‌ها شروع کردیم. از پانزدهم اردیبهشت اعزام‌ها شروع می‌شود. ما ان‌شاءالله به‌سلامتی تا آخرین نفری که از سرزمین وحی برمی‌گردد، حضور خواهیم داشت. یعنی تا زمانی که آخرین کاروان از عربستان بازگردد، طرح ما ادامه خواهد داشت.

عقیلی افزود: اگر زائران، خدای‌نکرده، در داخل فرودگاه برای ترددشان مشکلی داشتند، باید حتماً با مدیر کاروانشان هماهنگ کنند، چون سفرها انفرادی نیست، سفرها کاروانی است و تمام مسائل از طریق مدیر کاروان و مسئول مربوطه در شهرشان انجام می‌شود. اگر ناهماهنگی خاصی هم بود، با مراجعه به مدیر کاروان و انتقال موضوع، آن مشکل پیگیری می‌شود. به‌طور کلی مشکل خاصی وجود ندارد و ما هم در مرکز به‌صورت شبانه‌روزی در خدمت زائران هستیم که کارها به خوبی انجام شود و بتوانیم خدمت خوبی ارائه دهیم.

این مقام انتظامی درباره اینکه آیا پلیس ایران در فرودگاه کشور عربستان هم حضور دارد یا خیر گفت: ما در کشور عربستان حضور نداریم، اما در رابطه با زائران، ترددشان، بار همراهشان و مسائل مربوط به خودشان، تمام هماهنگی‌ها با سازمان حج و زیارت، شرکت‌های هواپیمایی و سپاه انجام شده و مشکلی ایجاد نمی‌شود. بارها به موقع ارسال می‌شود و به موقع به دستشان می‌رسد.

وی تأکید کرد:  اگر هم خدای‌نکرده مشکلی ایجاد شد، باید حتماً با مدیر کاروان هماهنگ شود. ما در فرودگاه‌ها همواره فرماندهان خود را داریم و اگر موضوعی پیش آمد، می‌توانند به فرمانده فرودگاه یا مسئول وقت پلیس مراجعه کنند تا موضوع پیگیری شود. 

رئیس پلیس فرودگاه های کشور در ادامه افزود: آخرین توصیه‌ام این است که حتماً آموزش‌هایی را که معرفی کردیم، مدنظر قرار دهند. همچنین برای زمان بازگشت، تقاضا داریم که استقبال‌ها در خارج از فرودگاه‌ها و در محل‌هایی که کاروان‌ها مشخص می‌کنند، انجام شود، چون برخی فرودگاه‌ها گنجایش پارک خودرو را ندارند و این موضوع می‌تواند در رفت‌وآمد مدیران کاروان و سایر افراد تأخیر ایجاد کند. بنابراین از قبل با سازمان حج و زیارت و مدیران کاروان هماهنگی شده و قرار است به همین صورت اجرا شود.

وی در پایان گفت: برابر هماهنگی‌های صورت‌گرفته، نیازی نیست زائران با خودروی شخصی به فرودگاه مراجعه کنند، چون زائران از طریق کاروان‌ها، به‌صورت دسته‌جمعی از مساجد اعزام می‌شوند. بنابراین پارکینگ شخصی نیاز نخواهد بود. توصیه من این است که از اقدامات انفرادی پرهیز کنند و حتماً تابع کاروان خودشان باشند تا ان‌شاءالله مشکلی پیش نیاید.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر