توصیههایی برای بهرهمندی از سفر حج/پرهیز از بحثهای بیهوده

کمتر مسلمانی را میتوان یافت که آرزوی سفر به سرزمین وحی را نداشته باشد پس وقتی زائران به این سفر میروند به دنبال آن هستند که چگونه میشود از این سفر معنوی بهترین بهره را برد.

به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، هر سال صدها هزار زائر خانه خدا از ایران و سایر کشورهای اسلامی برای انجام مناسک حج تمتع راهی سرزمین وحی میشوند و کمتر مسلمانی را میتوان یافت که آرزوی سفر به سرزمین وحی را نداشته باشد و یک سئوال بزرگ در ذهنش شکل نگرفته باشد که چطور باید از این سفر معنوی بیشترین بهره و استفاده را داشته باشد؟
حالا اگر شما جزو زائران امسال خانه خدا هستید، این رهنمودهای مفید و کاربردی را در نظر داشته باشید.
پرهیز از بحثهای اختلاف برانگیز
مضرات بحثهای اختلافبرانگیز: بحثها و گفتوگوهای عمدتاً وقتگیر و بیثمر، بهویژه زمانی که بین افراد با دیدگاههای متفاوت صورت میگیرد، تنها وقت، فرصت و عمر گرانبهای زائران را در این سفر و لحظات مهم تلف میکند و فایده چندانی در پی ندارند.
بینتیجهبودن تلاش برای قانعکردن دیگران: حتی اگر فردی بتواند همسفر خود را در مورد یک موضوع سیاسی یا اجتماعی مورد اختلاف قانع کند، این امر بهره ارزشمندی برای او در این سفر معنوی نخواهد داشت.
گذرا بودن مسائل اختلافبرانگیز: موضوعات مورد اختلاف، ممکن است در آینده نزدیک اهمیت خود را از دست بدهند، درحالیکه فرصت ویژه سفر حج از دست رفته است.
راهکار مواجهه با اختلاف سلایق: پیشنهاد میشود در صورت مشاهده اختلافسلیقه، در همان ابتدای سفر، قاطع، محکم و روشن موضوع جمعبندی شود و گفته شود که هر کسی دیدگاه و نظری محترم دارد، اما تلاش خواهد شد گفتگوها بیشتر حول موضوعات مشترک و مورد اتفاق باشد.
بهرهگیری مثبت و مفید از اوقات استراحت جمعی
پیشنهاد برای اوقات فراغت: زمانی که برای رفع خستگی دور هم مینشینید، برای اعمال بعدی (مانند نماز ظهر در حرم نبوی یا بیتالله) آماده شوید و برنامهریزی کنید.
مشارکت در پذیرایی: پیشنهاد میشود کسانی که میوه یا تنقلاتی همراه دارند، آن را در محل مشخصی در دسترس دیگران قرار دهند تا همه بتوانند از آن استفاده کنند و به این ترتیب نوعی مشارکت در پذیرایی صورت بگیرد.
اشتراکگذاری تجربیات روزانه: توصیه میشود در این جمعها، افراد به اشتراکگذاری تجربیات خود در آن روز بپردازند.
نمونههایی از تجربیات: دیدن فردی با رفتار یا توجه جالب از کشور دیگر، توفیق خاصی که یکی از همکاروانیها پیدا کرده است و ... .
اهداف این گفتگوها: هدف از این گفتگوها، ایجاد گپوگفت برای رفع خستگی، ایجاد طراوت و انرژی برای ادامه سفر، و تشویق به استفاده بهتر از فرصتهاست. همچنین میتواند موجب آشنایی با شیوهها و روشهای مختلف بهرهمندی از این سفر شود.
برخی از بحثها بسیار مضر، کاهنده انرژی، و برهمزننده اعصاب افراد هستند، بهویژه برای کسانی که نسبت به یک فرد، جناح، ایده، یا مذهب با تعصب و غیرت زیاد بحث میکنند. در مقابل، برخی دیگر از بحثها در حد کم، میتوانند بهعنوان فرصتی برای گذراندن دقایقی با همسفران (بهویژه در طول یک سفر طولانی) مفید باشند، به شرطی که افراد نه خواب باشند، نه مشغول کار خاصی باشند و نه بتوانند در آن لحظه به زیارت مشرف شوند.
ویژگیهای گفتگوهای مفید: این گفتگوها باید کوتاه، بهروز (نه مربوط به گذشتههای دور و نه آیندههای خیلی دور)، و درباره تجربیات روزانه یا اتفاقات شیرین همان چند روز و مرتبط با سفر باشند تا بتوانند انرژیبخش و شادیآفرین باشند.
پرهیز از درخواستهای غیرضروری از هماتاقیها و همسفران
توصیه به عدم درخواستهای متعدد: تلاش برای عدم درخواست چیزی از هماتاقیها و همسفران، تا جایی که ممکن است.
احتمال بروز کدورت: ممکن است در ابتدای سفر صمیمیت بین هماتاقیها وجود داشته باشد، اما درخواستکردن مکرر و غیر ضروری از یکدیگر، در سفرهای طولانی، میتواند زمینهساز سوءتفاهم، دلخوری و کدورت شود.
پیامدهای درخواستهای ساده: گاهی اوقات یک درخواست ساده از نظر فرد مطرحکننده، ممکن است بهدلیل دلتنگی یا ناراحتی هماتاقی از مسائل دیگر (مانند دوری از فرزندان یا والدین) با پاسخ آزردهخاطرانهای مواجه شود و این آغازگر کدورت و سختی در سفر گردد.
پیشگیری از تنش: بهتر است از ابتدای سفر از بروز چنین تنشهایی پیشگیری شود.
موارد استثناء: البته، در موقعیتهای ویژه مانند زمانی که فردی دچار آسیبدیدگی شده یا نیاز به کمک فوری دارد، یا در مواردی که نیاز به راهنمایی خاص (مثلاً برای یافتن محل پاسخگویی به سؤالات شرعی یا دفتر نمایندگان مراجع تقلید) وجود دارد، درخواست کمک از همسفران و هماتاقیها قابل قبول است و انتظار میرود افراد در چنین شرایطی یکدیگر را درک کنند.
پیامدهای درخواستهای غیرضروری: اینگونه درخواستها و گلایهها میتواند سفر را برای فرد و همسفران تلخ کند و هرچند ممکن است با بزرگواری همسفران مواجه شود، اما آزردهشدن آنان برازنده زائر و این سفر معنوی نیست.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- آتشسوزی گسترده در یک منطقه کوهستانی در اسرائیل/ ویدئو
- دومین باشگاه هم صاحب VAR اختصاصی شد
- راز کاهش وزن با گوجه فرنگی: چگونه وزن خود را کنترل کنیم؟
- افزایش نظارت بر بازار طلا؛ ۵۲۰۰ بازرسی در یک سال انجام شد
- تعرفه واردات لاستیک ۲۰ درصد شد
- جزئیات آتشسوزی سرویس دانشآموزان ارومیهای
- پاشنه آشیل اینتر: بارسا اینجا برنده میشود
- امام جمعه سمنان: دستگاههای نظارتی حامی گزارشگران فساد باشند