موافقت دولت عراق با احداث راه‌آهن بغداد ـ خسروی

 موافقت دولت عراق با احداث راه‌آهن بغداد ـ خسروی

  در دیدار معاون اجرایی رئیس جمهور با مشاور نخست وزیر و معاون وزیر تجارت عراق، موافقت دولت عراق با با احداث راه آهن بغداد ـ خسروی اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، به نقل از روابط عمومی استانداری کرمانشاه، معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در دیدار با مشاور نخست وزیر و معاون وزیر تجارت عراق، بر تسریع در اجرای پروژه‌های حمل‌ونقل ریلی و زمینی، تشکیل منطقه آزاد تجاری مشترک و تقویت همکاری‌های اقتصادی در حوزه انرژی تأکید کرد.

محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس جمهور، در این دیدار با اشاره به اشتراکات فرهنگی، دینی و مرزی میان ایران و عراق، گسترش راه‌های مواصلاتی به ویژه اتصال شبکه‌های ریلی را لازمه تعمیق مناسبات اقتصادی و مردمی دو کشور دانست.

وی با اشاره به اهمیت پروژه کریدور ریلی شلمچه ـ بصره اظهار داشت: تعهدات طرف ایرانی در این پروژه به خوبی در حال اجراست و زیرساخت‌های ریلی در داخل خاک ایران طبق برنامه پیش می‌رود. انتظار داریم طرف عراقی نیز در اجرای تعهدات خود سرعت بیشتری به خرج دهد تا این مسیر مهم در کوتاه‌ترین زمان ممکن به بهره‌برداری برسد.

قائم‌پناه در ادامه با یادآوری تفاهم‌نامه تاریخی میان ایران و عراق درباره اتصال ریلی گفت: اتصال ریلی خسروی ـ بغداد از جمله پروژه‌های راهبردی است که با توجه به حجم بالای مبادلات تجاری از مرز خسروی، باید به طور جدی پیگیری شود. این طرح می‌تواند ضمن تسهیل مبادلات اقتصادی، مسیر جدیدی برای تردد زائران دو کشور نیز فراهم کند.

معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین با اشاره به تشکیل منطقه آزاد تجاری قصر شیرین در ایران، پیشنهاد ایجاد منطقه آزاد متناظر در استان مرزی عراق را مطرح کرد و افزود: ایجاد یک منطقه آزاد مشترک در مرز قصر شیرین و خانقین می‌تواند به رونق مبادلات اقتصادی و تحکیم پیوندهای مردمی دو کشور کمک کند.

در این دیدار، حازم خالدی، مشاور نخست وزیر عراق، با ابلاغ پیام تسلیت نخست وزیر این کشور به مناسبت حادثه اخیر بندرعباس، از پیشرفت پروژه مین‌روبی مسیر شلمچه ـ بصره خبر داد و اعلام کرد: شرکت اسپانیایی مسئول این پروژه به زودی عملیات اجرایی را آغاز خواهد کرد.

وی درباره اتصال خسروی به بغداد گفت: اگرچه در ابتدا مسیر جاده‌ای مدنظر بود، اما در ماه‌های اخیر دولت عراق با اجرای مسیر ریلی نیز موافقت کرده و در سفر نخست وزیر عراق به اسپانیا، قراردادی با یک شرکت اسپانیایی در این زمینه به امضا رسیده است.

ستار جابری، معاون وزیر تجارت عراق نیز در این نشست با اشاره به آمادگی عراق برای ایجاد شهرک‌های صنعتی مشترک در نزدیکی مرزهای ایران، بر ضرورت تسهیل روابط اقتصادی و رفع موانع موجود تأکید کرد و پیشنهاد سرمایه‌گذاری بخشی از منابع مالی ایران در پروژه‌های اقتصادی عراق را مطرح کرد.

از دیگر محورهای این دیدار، بررسی همکاری‌های دو کشور در حوزه انرژی بود. مقامات عراقی با اشاره به اهمیت استمرار صادرات گاز و برق از ایران، خواستار تداوم تأمین انرژی در فصل تابستان شدند.

قائم‌پناه ضمن تأکید بر اهمیت روابط اقتصادی و راهبردی دو کشور، بر ضرورت هماهنگی‌های فنی و مالی برای تداوم همکاری‌ها تأکید کرد و آمادگی ایران برای بررسی راهکارهای تقویت صادرات انرژی در چارچوب توافقات طرفین را اعلام نمود.

در این دیدار، مهندس ذاکری، مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشت و گزارشی از آخرین وضعیت پیشرفت پروژه ریلی شلمچه – بصره و برنامه‌های توسعه اتصال ریلی تا مرز خسروی ارائه کرد.

در پایان این نشست، طرفین بر تسریع در اجرای پروژه‌های مشترک، از جمله تکمیل کریدور ریلی شلمچه – بصره، اتصال ریلی خسروی – بغداد و ایجاد مناطق آزاد تجاری مشترک، تأکید کردند و مقرر شد موضوعات یادشده در چارچوب کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و عراق پیگیری شود.

پیگیری‌های استاندار کرمانشاه

موضوع اتصال خط ریلی کرمانشاه ـ خسروی به بغداد و همچنین ایجاد منطقه آزاد تجاری مشترک در مرز قصر شیرین ـ خانقین، از مهم‌ترین پروژه‌های راهبردی استان کرمانشاه است که به صورت ویژه از سوی دکتر منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه، در ماه‌های اخیر دنبال شده است.

در همین راستا، رایزنی‌ها و توافقاتی نیز با مقامات عراقی از جمله استاندار دیالی ـ به‌عنوان استان هم‌مرز با کرمانشاه ـ انجام شده تا روند پیگیری این پروژه‌ها با سرعت بیشتری دنبال شود. این تعاملات با هدف تسهیل تجارت مرزی، توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و گسترش پیوندهای اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور ایران و عراق صورت گرفته است.

در جریان سفر محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور و سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری، به استان کرمانشاه در فروردین‌ماه سال جاری، موضوعات مربوط به اتصال ریلی خسروی ـ بغداد و ایجاد منطقه آزاد مشترک نیز مطرح شد. 

قائم‌پناه در این سفر با تأکید بر اهمیت این پروژه‌ها، قول پیگیری ویژه و حمایت جدی دولت از اجرای آن‌ها را اعلام کرد.

با توجه به توافقات صورت‌گرفته و عزم دو طرف برای تقویت همکاری‌های مرزی، امید می‌رود اجرای این پروژه‌های مهم، زمینه‌ساز تحول اقتصادی در غرب کشور و گامی بلند در جهت ارتقای روابط راهبردی ایران و عراق باشد.

انتهای پیام/.

 

 منبع خبر