تحولات اوکراین| آیا باید منتظر مذاکرات صلح مسکو و کییف بود؟

رضایت ترامپ از دیدارهای اخیر با روسیه و اوکراین، تاکید پوتین بر ناکامی غرب در تحمیل شکست بر روسیه، نشست بعدی مقامات اوکراین، آمریکا، فرانسه و انگلیس در لندن و پیشنهاد همکاری واشنگتن به مسکو در صورت حل مناقشه، از مهمترین رویدادهای جنگ هستند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته، دوشنبه، یادآور شد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه بارها آمادگی خود برای مذاکره با اوکراین را اعلام کرده و پیشنهاد اخیر او نیز در همین راستاست.
وی با اشاره به اینکه اظهارات پوتین درباره آمادگی برای گفتوگو پیرامون عدم هدف قرار دادن تأسیسات غیرنظامی، مشخصاً خطاب به کییف بوده، تأکید کرد: «رئیسجمهور پیشتر نیز بارها از آمادگی برای مذاکره با طرف اوکراینی سخن گفته و این حرف جدیدی نیست.»
پیشتر در همان روز، پوتین اعلام کرده که روسیه آماده است پیشنهاد دریافتشده در مسکو در خصوص توقف حملات به تأسیسات غیرنظامی را مورد بررسی قرار دهد. رئیسجمهور روسیه تاکید کرد که لازم است شرایط با دقت ارزیابی شده و تصمیم مناسبی اتخاذ شود.
سخنگوی کرملین همچنین افزود که تلاشها برای دستیابی به حلوفصل مسالمتآمیز مناقشه همچنان ادامه دارد، اما این روند بهصورت محرمانه در حال انجام است. پسکوف ادامه داد، روسیه و ایالات متحده در زمینه اوکراین در حال همکاری هستند و مسکو امیدوار است این همکاری به نتایج ملموسی منجر شود.
در این رابطه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا نیز شب گذشته، دوشنبه، در جمع خبرنگاران در مراسمی در کاخ سفید اعلام کرد که تماسهای اخیر واشنگتن با روسیه و اوکراین «بسیار خوب» بودهاند. ترامپ گفت: «من طی سه روز آینده تمام جزئیات [مربوط به مذاکرات درباره اوکراین] را به شما اطلاع خواهم داد. فعلاً میتوانم بگویم که ما دیدارهای بسیار خوبی درباره اوکراین و روسیه داشتیم.»
رئیسجمهور آمریکا پیشتر نیز ابراز امیدواری کرده بود که طی این هفته از سوی روسیه پاسخ مشخصی در خصوص امکان برقراری آتشبس در اوکراین دریافت کند. وی همچنین احتمال اعمال تدابیر اقتصادی در صورت عدم واکنش مثبت مسکو به ابتکار عمل وی را رد نکرد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و صد و پنجاه و چهارمین (1154) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
پوتین: تلاش غرب برای تحمیل شکست راهبردی به روسیه با شکست مواجه شد
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه تاکید کرد که تلاشهای غرب برای وارد کردن شکست راهبردی بر این کشور در میدان نبرد ناکام مانده است.
وی عصر روز دوشنبه در دیدار با رؤسای شهرداریها، با اشاره به این موضوع، یادآور شد که پس از شکست این تلاشها، همانند دورههای پیشین تاریخی، نمایندگان کشورهای غربی به این درک میرسند که رمز بقای روسیه در شجاعت مردم آن نهفته است.
پوتین گفت: «شجاعت، قهرمانی و پایداری مردم ما، چه در گذشته، مانند زمانی که بهزودی هشتادمین سالگرد پیروزی در جنگ بزرگ میهنی را گرامی خواهیم داشت، و چه امروز همواره ضامن بقای خود روسیه بودهاند. این موضوع را معدود افرادی در میان کسانی که قصد تعرض به استقلال، حاکمیت، آزادی و تمامیت ارضی ما را دارند، درک میکنند. بهنظر من، اکنون و همزمان با شکست تلاشها برای وارد کردن شکست راهبردی به روسیه در میدان نبرد، این درک در حال گسترش است.»
به عقیده او، مردم ساکن مناطق مرزی روسیه با اوکراین در حال حاضر نمونه بارز شجاعت، قهرمانی و پایداری هستند.
اشاره پوتین به ظهور تسلیحات غربی ارسالی به اوکراین در بازار سیاه
رئیسجمهور روسیه همچنین اعلام کرد که تسلیحات غربی ارسالشده برای اوکراین بهطور مداوم در بازارهای سیاه بینالمللی ظاهر میشوند. ولادیمیر پوتین گفت: «حتی تسلیحاتی که از کشورهای غربی ارسال میشوند، در بازارهای سیاه بینالمللی سر درمیآورند.»
وی با اشاره به اینکه این تسلیحات در آفریقا، خاورمیانه و مناطق دیگر یافت میشوند، تأکید کرد که مقامات اوکراینی برای منافع ملی کشور خود نمیجنگند، بلکه برای سرمایههایی مبارزه میکنند که «از مردم اوکراین دزدیده و به خارج منتقل کردهاند.»
پوتین همچنین یادآور شد که سطح فساد در اوکراین شناختهشده است، اما در این زمینه باید به وظایف خود توجه کرد.
پیشتر در اوایل فوریه، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در گفتوگو با خبرگزاری "آسوشیتدپرس" اعتراف کرده بود که هیچ اطلاعی از سرنوشت 200 میلیارد دلار کمک نظامی اختصاصیافته از سوی ایالات متحده ندارد. به گفته وی، حتی نیمی از این کمکها نیز به کییف نرسیده است.
پوتین: کییف از تأسیسات غیرنظامی برای اهداف نظامی استفاده میکند
رئیسجمهور روسیه یادآور شد که مقامات کییف از تأسیسات غیرنظامی برای مقاصد نظامی بهرهبرداری میکنند.
ولادیمیر پوتین اشاره کرد که حمله نیروهای مسلح روسیه به شهر سومی، تأسیسات غیرنظامی را هدف قرار داد، اما در آن محل افرادی حضور داشتند که وی از آنها با عنوان «جنایتکار» یاد کرده و گفت که این افراد «مجازات قانونی» دریافت کردند. به گفته او، نیروهای مسلح اوکراین در شهر سومی در حال برگزاری مراسم اعطای جوایز به آن دسته از نیروهایی بودند که در منطقه کورسک مرتکب جنایت شدهاند.
رئیسجمهور روسیه همچنین اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور تأسیسات تولید یک سامانه موشکی جدید را در منطقه اودسا هدف قرار دادهاند. به گفته وی، چند روز پیش نیروهای مسلح این کشور به یک هدف در حدود 82 کیلومتری شهر اودسا حمله کردهاند و توضیح داد: «خب، این چه هدفی بوده؟ تأسیسات کشاورزی، انبارها، شرکتهای کشاورزی. واقعیت این است که مقامات کییف به همراه ناظران خارجی قصد داشتند در این محل تولید و آزمایش سامانه موشکی جدیدی را راهاندازی کنند و دقیقاً به همین دلیل، این تأسیسات هدف حمله قرار گرفته است.
رئیسجمهور روسیه در پاسخ به پرسش خبرنگاران گفت: «پس آیا این یک تأسیسات غیرنظامی بوده یا نه؟ بله، غیرنظامی بوده، اما برای اهداف نظامی استفاده میشد.»
پوتین تاکید کرد که روسیه آماده است پیشنهاد دریافتشده درباره توقف حملات به تأسیسات غیرنظامی را مورد بررسی قرار دهد. وی افزود: «در خصوص پیشنهاد عدم هدف قرار دادن زیرساختهای غیرنظامی، باید این موضوع مورد بررسی قرار گیرد... ما همه این مسائل را تحلیل کرده و تصمیم مناسب اتخاذ خواهیم کرد.»
کییف طی یک ماه بیش از 140 حمله به تأسیسات انرژی روسیه انجام داد
رودیون میروشینک، نماینده ویژه و تام الاختیار وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که از زمان اجرایی شدن توافق مربوط به توقف حملات به تأسیسات انرژی، نیروهای مسلح اوکراین بیش از 140 بار به این زیرساختها در مناطق مختلف روسیه حمله کردهاند.
وی در گفتوگو با خبرگزاری "تاس" گفت: «از تاریخ 18 مارس، یعنی روز اجرای توافقات، نیروهای کییف 144 حمله به تأسیسات انرژی روسیه انجام دادهاند.»
میروشینک یادآور شد که طی هفته گذشته، از 14 تا 20 آوریل، نیروهای مسلح اوکراین روزانه تا 10 بار به تأسیسات انرژی در مناطق روسیه حمله کردهاند. به گفته وی، در مجموع، طی این بازه زمانی 36 حمله به تأسیسات انرژی روسیه ثبت شده است.
به گفته این مقام وزارت خارجه روسیه، در نتیجه این حملات، بیش از 80 غیرنظامی در چندین منطقه روسیه مجروح شدهاند و 15 نفر از جمله دو کودک جان خود را از دست دادهاند. وی افزود که علیرغم برقراری آتشبس عید پاک، دشمن در روز یکشنبه با استفاده از پهپادها و توپخانه، حملات شدیدی را علیه خاک روسیه انجام داده است.
گفتوگوی پوتین با رئیسجمهور آفریقای جنوبی درباره اوکراین
دفتر مطبوعاتی کرملین اعلام کرده است که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز دوشنیه در تماس تلفنی با سیریل رامافوسا، رئیسجمهور آفریقای جنوبی گفتوگو کرد و طی آن، درخصوص روند اوضاع پیرامون اوکراین و همچنین مسائل مربوط به توسعه همکاریهای دوجانبه سودمند، از جمله در حوزههای تجاری، اقتصادی و سرمایهگذاری مورد بررسی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، پوتین مواضع روسیه در خصوص دستیابی به حلوفصل مسالمتآمیز در اوکراین و رفع علل اصلی بروز درگیری را برای رئیسجمهور آفریقای جنوبی تشریح کرده است. همچنین تأکید شده که طرف آفریقای جنوبی بار دیگر تمایل خود برای کمک به حلوفصل صلحآمیز این مناقشه را ابراز داشت.
کرملین موضع آمریکا درباره عدم عضویت اوکراین در ناتو را مثبت ارزیابی کرد
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز دوشنبه اعلام کرد که مواضع ایالات متحده مبنی بر عدم امکان پیوستن اوکراین به ناتو از دیدگاه مسکو «مثبت» ارزیابی میشود.
وی توضیح داد: «اینکه عضویت اوکراین در ناتو کاملاً منتفی است، ما این را از واشنگتن در سطوح مختلف شنیدهایم. بدون تردید، این موضوع موجب رضایت ماست و با موضعگیری ما که اوکراین نباید عضو ناتو شود و نباید چشماندازی برای پیوستن به ائتلاف آتلانتیک شمالی داشته باشد، همخوانی دارد.»
پسکوف تاکید کرد که تمایل کییف برای پیوستن به ناتو یکی از عوامل اصلی بروز درگیری در اوکراین بوده است. به گفته وی، عضویت اوکراین در این بلوک نظامی، تهدیدی برای منافع ملی روسیه به شمار میرود.
زلنسکی تاریخ برگزاری نشست لندن درباره اوکراین را اعلام کرد
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین روز دوشنبه در کانال تلگرام خود اعلام کرد که مذاکرات مربوط به حلوفصل بحران این کشور با حضور نمایندگانی از سوی کییف، ایالات متحده، فرانسه و انگلیس روز چهارشنبه در لندن برگزار خواهد شد.
زلنسکی نوشت: «روز چهارشنبه نمایندگان ما در لندن مشغول به کار خواهند بود. اوکراین، بریتانیا، فرانسه و ایالات متحده. ما آمادهایم که بهصورت کاملاً سازنده به مسیر خود ادامه دهیم تا به توقف بیقید و شرط درگیری و در پی آن، برقراری صلحی واقعی و پایدار دست یابیم.»
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، هفته گذشته ابراز امیدواری کرده بود که در نشست آتی با نمایندگان کشورهای اروپایی و کییف، پاسخهای «روشنتری» در زمینه حلوفصل درگیری اوکراین حاصل شود.
آمریکا همچنان در حال بررسی امکان دستیابی به توافق درباره اوکراین است
روزنامه "واشنگتن پست" به نقل از یک مقام آگاه در کییف گزارش داد که ایالات متحده همچنان در حال ارزیابی امکان دستیابی به توافقی برای حلوفصل مسالمتآمیز درگیری در اوکراین است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز یکشنبه ابراز امیدواری کرده بود که توافقی میان روسیه و اوکراین در هفته جاری حاصل شود.
در این گزارش آمده است: «یک مقام ارشد اوکراینی اعلام کرده که واشنگتن هنوز در تلاش است تا مشخص کند که آیا دستیابی به هرگونه توافقی امکانپذیر است یا خیر.»
با این حال، روزنامه یادآور شد که در صورت حصول توافق، پذیرش امتیازات ارضی به نفع روسیه - که ظاهراً از سوی طرف آمریکایی پیشنهاد شده بود- برای کییف «بهویژه دشوار» خواهد بود.
احتمال پیشنهاد سرمایهگذاری از سوی آمریکا به روسیه در ازای همکاری درباره اوکراین
به گزارش پایگاه خبری "Responsible Statecraft"، ایالات متحده ممکن است در ازای همکاری روسیه در موضوع حلوفصل درگیری اوکراین، پیشنهاد سرمایهگذاری یا لغو برخی تحریمها را به مسکو ارائه دهد.
در این گزارش آمده است: «آمریکا میتواند لغو تحریمها از پروژههای منطقه قطب شمال یا تضمین سرمایهگذاریهای غربی را در صورتی پیشنهاد دهد که روسیه در موضوع اوکراین همکاری کند.»
بر اساس اطلاعات منتشر شده، واشنگتن به توسعه روابط با مسکو در منطقه قطب شمال علاقهمند است. در این مقاله تأکید شده که روسیه دارای بزرگترین ناوگان یخشکن در جهان است که از نظر تعداد، از کل ناوگان ایالات متحده و متحدان آن پیشی میگیرد. همچنین یادآور شده که روسیه دارای هفت یخشکن هستهای است که ایالات متحده و متحدانش فاقد آن هستند.
در این گزارش همچنین اشاره شده که روسیه میتواند از این همکاری نیز منتفع شود، چراکه منطقه قطب شمال حدود 20 درصد از صادرات روسیه و 10 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میدهد. همچنین توسعه این منطقه برای بهرهبرداری بیشتر از ظرفیتهای سیبری اهمیت فراوانی دارد.
کییف با بهرسمیتشناختن کریمه بهعنوان خاک روسیه موافقت نکرده است
سرگئی لیشچنکو، مشاور دفتر ولودیمیر زلنسکی روز دوشنبه تاکید کرد که اوکراین با بهرسمیتشناختن شبه جزیره کریمه بهعنوان بخشی از خاک روسیه موافقت نکرده است.
این مقام با این ادعا که مذاکرهکنندگان اوکراینی این مسئله را نه در نشستهای برگزار شده در عربستان سعودی و نه در فرانسه مطرح نکردهاند، گفت: «هیچگونه موافقتی از سوی تیم مذاکرهکننده اوکراینی در این خصوص وجود ندارد و مواضع کییف در این خصوص مشخص است.»
پیشتر خبرگزاری "بلومبرگ" به نقل از منابع خود گزارش داده بود که ایالات متحده ممکن است در چارچوب توافق صلح درباره اوکراین، آماده بهرسمیتشناختن کریمه بهعنوان بخشی از خاک روسیه باشد. با این حال، این خبرگزاری یادآور شده که واشنگتن هنوز تصمیم نهایی خود درباره این موضوع را اتخاذ نکرده است.
مجارستان اجازه استفاده از خاکش برای اعزام نیروهای غربی به اوکراین را نخواهد داد
لاسلو تاروتسکای، رهبر حزب پارلمانی «میهن ما» و نماینده مجارستان در مجمع پارلمانی شورای اروپا در گفتوگو با روزنامه "ایزویستیا" اعلام کرد که مجارستان اجازه نخواهد داد از خاک این کشور برای اعزام نیروهای ناتو یا اتحادیه اروپا به اوکراین استفاده شود.
وی تاکید کرد: «ما قاطعانه ایده اعزام نیروهای ناتو یا اتحادیه اروپا به اوکراین و در نتیجه شعلهور شدن جنگ جهانی سوم را رد میکنیم. تحت هیچ شرایطی اجازه نخواهیم داد که از خاک مجارستان برای چنین اهدافی استفاده شود.»
پیشتر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده بود که مسکو هیچگونه گزینهای برای استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی در اوکراین را بررسی نمیکند. وی تأکید کرد که رویکرد تحمیلی اروپا، بهویژه از سوی فرانسه و انگلیس، در جهت تشدید بیشتر درگیری و جلوگیری از هرگونه تلاش برای آرامسازی اوضاع است.
اتحادیه اروپا بدون آمریکا قادر به حمایت نظامی از اوکراین نیست
کارین کنایسل، وزیر امور خارجه پیشین اتریش اعلام کرد که اتحادیه اروپا بدون مشارکت ایالات متحده توان حمایت نظامی از اوکراین را ندارد.
وی در مصاحبه با خبرگزاری نووستی گفت: «ما انتظار نداریم که آنها (اروپاییها) بتوانند این بار را به دوش بکشند، زیرا این مسئله به خرید تسلیحات، از جمله از ایالات متحده مربوط میشود. اروپا به صنعت نظامی آمریکا وابسته است.»
کنایسل همچنین افزود که کشورهای اروپایی دچار نوعی هیستری شدهاند و رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا بهطور دائم از لزوم آمادگی برای یک درگیری ظاهراً اجتنابناپذیر با روسیه سخن میگویند.
چند روز قبل، آندری ملنیک، نماینده دائم اوکراین در سازمان ملل متحد، از آلمان خواست تا 30 درصد از تجهیزات هوایی و زمینی بوندسور (نیروهای مسلح آلمان) و همچنین موشکهای کروز تائوروس را در اختیار ارتش اوکراین قرار دهد. کارشناسان نظامی یادآور شدهاند که انجام چنین اقدامی مستلزم خارج کردن تجهیزات رزمی از یگانهای عملیاتی ارتش آلمان خواهد بود.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- دولت خواهان کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی است
- بازگشت رونق به بازار مسکن از هفته های آینده/ کاهش زمان خانه دار شدن مردم به ۱۸ سال با «مسکن تدریجی»
- آیدین مهدیزاده مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی شد
- انیمیشن باب اسفنجی / این داستان: فیلم آموزشی رستوران خرچنگ + فیلم
- اصلاح خفیف بورس/ رشد ۳۷ درصدی نماد خودرو در یک روز
- تعیین پنج مسئله محیط زیستی و منابع طبیعی تهران/ بوی نامطبوع اطراف فرودگاه همچنان در دستور کار
- ادعای بازیکنان ذوبآهن: صفر درصد پرداختی!
- قیمت میوه و سبزیجات اردیبهشت ۱۴۰۴