تخم‌گذاری لاک‌پشت زیتونی در سواحل نای‌بند عسلویه+عکس

 تخم‌گذاری لاک‌پشت زیتونی در سواحل نای‌بند عسلویه+عکس

  مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از ثبت تخم‌گذاری لاک‌پشت زیتونی در سواحل پارک ملی دریایی نای‌بند شهرستان عسلویه پس از ۱۲ سال خبر داد.

عبدالرحمن مرادزاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر ویژگی‌های پارک ملی دریایی نایبند را برشمرد و اظهار داشت: نایبند در شورای عالی محیط زیست به عنوان نخستین پارک ملی دریایی کشور ثبت شد که دارای ویژگی‌های منحصربه‌فرد و زیستگاه انواع پرندگان و جانوران دریایی است.

وی پارک ملی دریایی نایبند را یکی از مهم‌ترین زیستگاه لاک‌پشت دریایی دانست و بیان کرد: لاک‌پشت‌ها هر ساله در اواخر اسفند تا پایان فصل تابستان برای تخم‌گذاری و زادوولد به پارک ملی دریایی نایبند مهاجرت می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر سواحل نایبند، جزایر نخیلو و اُم‌الگرم، سواحل شهر بوشهر، دیر، خارک و خارکو را از مهم‌ترین زیستگاه‌های تخم‌گذاری لاک‌پشت‌های دریایی در کشور دانست و بیان کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر طی 20 سال گذشته، با اجرا طرح‌های مستمر پایش، شناسایی و حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی، توانسته است اطلاعات ارزشمندی در خصوص الگوهای زیستی و تهدیدات این گونه‌ها جمع‌آوری کند. این داده‌ها نقش مهمی در تقویت سیاست‌های حفاظتی و بازسازی جمعیت‌های آسیب‌دیده ایفا کرده‌اند.

مرادزاده تخم‌گذاری لاک‌پشت زیتونی در سواحل پارک ملی دریایی نای‌بند شهرستان عسلویه استان بوشهر پس از 12 سال را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: دومین مورد تخم‌گذاری لاک‌پشت زیتونی (Olive Ridley) در منطقه نایبند عسلویه پس از گذشت 12 سال، با حضور مستمر و تلاش‌های شبانه‌روزی محیط‌بانان، جوامع محلی و تیم‌های تحقیقاتی حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی ثبت شد.

وی افزود: لاک‌پشت زیتونی به دلیل چرخه زیستی پیچیده، مهاجرت‌های طولانی، و آسیب‌پذیری در برابر تهدیدات چون آلودگی‌های نفتی، صید بی‌رویه، تخریب زیستگاه‌های ساحلی و تغییرات اقلیمی، نیازمند برنامه‌های دقیق و مشارکت همه‌جانبه ملی و منطقه‌ای برای بقا و پایداری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اضافه کرد: تخم‌گذاری این گونه لاک‌پشت، حاصل بیش از دو دهه پایش مداوم، حفاظت و همکاری با جوامع محلی و حامیان محیط زیست در راستای حفاظت از گونه‌های در معرض خطر انقراض است.

مرادزاده بیان کرد: لاک‌پشت زیتونی که یکی از گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض در فهرست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) به شمار می‌رود، بسیار حساس به تغییرات محیطی بوده و حضور دوباره آن در این منطقه نشان از شرایط بهبود یافته زیستگاه‌های دریایی ما دارد.

وی همکاری صنایع پیرامونی پارس جنوبی در حمایت از طرح‌های زیست محیطی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: شرکت مبین انرژی خلیج فارس در راستای مسئولیت‌های اجتماعی خود، بیش از 15 سال است در پروژه‌های حفاظت از لاک‌پشت دریایی خلیج فارس مشارکت دارد که نمونه‌ای از همکاری موفق صنعت و محیط زیست است.

انتهای پیام/190

 
 

 منبع خبر