افتتاح قهوه‌خانه؛ اقدام فرمانداری بهاباد برای رسیدن به توسعه

 افتتاح قهوه‌خانه؛ اقدام فرمانداری بهاباد برای رسیدن به توسعه

  فرماندار بهاباد یک قهوه‌خانه‌ را با هدف حمایت از کسب‌وکارهای کوچک افتتاح کرد، اقدامی که به گفته روابط عمومی فرمانداری برای توسعه اقتصادی انجام شده است!

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، در حالی که شهرستان بهاباد همچنان در فهرست محروم‌ترین نقاط کشور جا خوش کرده و با بحران‌های اجتماعی همچون بیکاری، نبود زیرساخت‌های توسعه، کمبود خدمات درمانی و فقر گسترده دست‌وپنجه نرم می‌کند، فرماندار این شهرستان تصمیم گرفت تا افتتاح یک قهوه‌خانه را در اولویت کار خود قرار دهد! اقدامی که نه‌تنها هیچ ارتباطی با وظایف راهبردی یک مقام ارشد محلی ندارد، بلکه در قامت یک شوخی تلخ، عمق انحراف رویکردهای مدیریتی در این منطقه را فریاد می‌زند.

در سالی که به‌نام "سرمایه‌گذاری برای تولید" نام‌گذاری شده، فرمانداری یک شهرستان محروم، افتتاح یک قهوه‌خانه را به‌عنوان مصداق عمل به شعار سال معرفی کند که به نظر باید در کتاب طنز‌های سیاسی ثبت شود. سؤال این است که آیا حمایت از کسب‌وکارهای کوچک، به ویژه در شهری که جوانانش از بیکاری به مهاجرت روی می‌آورند با بریدن روبان یک قهوه‌خانه محقق می‌شود؟

این اقدام در حالی مضحک‌تر می‌شود که روابط عمومی فرمانداری بهاباد با انتشار بیانیه‌ای، از این اقدام به‌عنوان حمایت از معیشت مردم و توسعه اقتصادی یاد کرد.

واقعیت این است که این قبیل اقدامات، نه تنها دردی از مردم دوا نمی‌کند، بلکه زخم محرومیت را عمیق‌تر می‌سازد و این سؤال را در جامعه کوچک مطرح می‌کند که چه کسی پاسخگوی نبود زیرساخت‌های آموزشی، درمانی و اشتغال در بهاباد است؟ و چرا فرماندار که باید پیگیر جذب سرمایه و دعوت از سرمایه‌گذار باشد و ساخت کارخانه را مطالبه کند، یا اینکه توسعه درست معادن و شبکه آبرسانی را مد نظر قرار دهد، وقت خود را صرف قیچی کردن روبان قهوه‌خانه می‌کند؟

همچنین این سؤال از استاندار یزد باید پرسیده شود که؛ آیا برای فرماندار بهاباد برنامه عملیاتی تعریف نشده، یا عملکرد او با افتتاح قهوه‌خانه‌ سنجیده می‌شود که ظرفیت و انرژی فرمانداری صرف اینگوه کارهای نمایشی می‌شود؟ به نظر استانداری باید فرآیند و ملاک انتخاب مدیران محلی برای فرمانداری شهرستان‌ها را تبیین کند.

به گزارش تسنیم، محرومیت در شهرهای کوچک، بیشتر از موقعیت‌های جغرافیایی، به ذهنیت‌های مدیریتی بازمی‌گردد، ذهنیتی که به‌جای تغییر ساختار و امیدآفرینی، به اقدامات سطحی و تبلیغاتی پناه می‌برد.

این نوشتار نه در اعتراض به راه‌اندازی و فعالیت یک قهوه‌خانه، بلکه در اعتراض به یک دیدگاه خطرناک است؛ اینکه توسعه، در نگاه برخی مسئولان، به عکس گرفتن پشت میز کافه و قیچی کردن روبان  آن تقلیل یافته است.

انتهای پیام/781

 

 منبع خبر