ماجرای دیزلی بودن اتوبوس های برقی چه بود؟

شرکت واحد اتوبوسرانی درباره انتشار خبری مبنی بر دیزلی بودن اتوبوس های برقی تهران که به تازگی رونمایی و وارد خطوط اتوبوسرانی شده اند، توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بعد از رونمایی بسته حمل و نقل عمومی برقی تهران در هفته گذشته که با حضور رئیس جمهور، شهردار تهران و جمعی از اعضای شورای شهر و مدیران شهری برگزار شد، اظهاراتی درباره دیزلی بودن اتوبوس های برقی در فضای مجازی و به نقل از یکی از اعضای شورای شهر تهران مطرح شد.
در این گفت وگوی خبری اعلام شد:« ما اتوبوسی میخریم که دو برابر یک اتوبوس دیزلی قیمت دارد، اما در فصل زمستان موتور دیزلی آن را روشن میکنیم! اگر این اطلاعات درست باشد، حتماً باید تحقیق بیشتری انجام دهیم و ببینیم که داستان این موتور دیزلی چیست».
شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با صدور اطلاعیه ای به این اظهارات پاسخ داد و اعلام کرد:
مردم تهران دیگر توان تحمل آلودگی هوا را ندارند. اینگونه اظهارات غیر مستند و خلاف کارشناسی خللی در حرکت پرشتاب برقیسازی حمل و نقل عمومی تهران وارد نخواهد کرد.
1. اتوبوسهای برقی تهران پس از تأیید متخصصین شهرداری تهران، کمیته فنی اتوبوسرانی تهران، بازرسان سازمان ملی استاندارد و وزارت صمت و ناظران گمرک به تهران وارد شدهاند. همچنین این اتوبوسها دارای استاندارد CCC چین و E-Mark اروپا بهعنوان اتوبوسهای برقی هستند. یعنی همهی آنها متوجه این موضوع نشدهاند که این اتوبوسها گازوئیلی است؟
2. اتوبوسهای تمام برقی تهران دوگانه سوز نیست! فقط یک موتور الکتریکی مجهز به باتری CATL LFP با ظرفیت 422.87 کیلووات ساعت دارد که امکان پیمایش بیش از ٢٨5 کیلومتر را تنها با استفاده از موتور الکتریکی برقی فراهم میکند؛ چه در تابستان و چه در زمستان!
3. سیستم گرمایش این اتوبوسها طبق مدلهای جهانی و جهت افزایش بهرهوری موتور الکتریکی آن، هم از طریق برق کار میکند و هم از طریق سوخت دیزل؛ مجدداً دقت کنید: تنها سیستم گرمایشی آن، نه موتور اتوبوس برقی! آب از طریق یک مشعل گرم شده و در فضای داخلی اتوبوس به چرخش در میآید. این سیستم گرمایش صرفاً یک آپشن برای دماهای زیر صفر بوده و جهت افزایش میزان پیمایش اتوبوسها در شرایط خاص پیشبینی شده و در اکثر اوقات در شرایط دمایی شهر تهران کاربردی ندارد.
4. ظرفیت باک سیستم گرمایش اضطراری این اتوبوسها 40 لیتر است؛ به اندازه باک یک پراید! کدام عقل سلیمی باور میکند که اتوبوس برقی با یک باک 40 لیتری حرکت میکند؟ ظرفیت باک اتوبوسهای دیزلی تهران 200 تا 240 لیتر گنجایش دارد.
بدیهی است که این حجم گازوئیل نه جهت نیروی محرکه که صرفاً بابت گرمایش مسافرین در شرایط خاص و نادر که قبلاً به آن اشاره شد کاربرد دارد.
5. سیستمهای گرمایشی اتوبوسهای برقی در سه ماه سرد سال، با این فرض که در تمام طول روز نیاز به گرمایش باشد، کمتر از 1000 لیتر گازوئیل مصرف میکند.
حال مقایسه کنید با یک اتوبوس دیزلی که در سال 55.000 لیتر گازوئیل میسوزاند! یعنی میزان مصرف یک اتوبوس برقی برای گرمایش حدود 2 درصد یک اتوبوس گازوئیلی برای پیمایش است. همین 2 درصد هم با توجه به اثری که در افزایش پیمایش به ازای هربار شارژ دارد باز هم قابل تعدیل است.
6. ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران به سرعت در حال برقی شدن است. مردم تهران دیگر توان تحمل آلودگی هوا را ندارند. اینگونه اظهارات غیر مستند و خلاف کارشناسی خللی در حرکت پرشتاب برقیسازی حمل و نقل عمومی تهران وارد نخواهد کرد.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط
- افتخارآفرینی بزرگ محمد محبی، ستاره جوان تیم ملی/ ستارهای که روسها عاشقش شدند!
- آغاز فرآیند شناسایی علت حادثه بندر شهید رجایی با دستور وزیر کشور
- گلدینو؛ جایی که روابط، ارزش طلایی پیدا میکنند
- محمودی: حادثه انفجار بندر شهید رجایی در اثر سهل انگاری و نبودن ایمنی اتفاق افتاده است
- درخشان: من کاشف طارمی بودم، نه دایی!
- واکنش احمدینژاد به حادثه انفجار بندرعباس؛ اینجانب سوگمندانه این مصیبت سنگین را...
- طرح توسعه نیروگاه خورشیدی سیمان اردستان آماده نصب پنل است
- آمادهباش هلال احمر در پی هشدار سیل و آبگرفتگی در ۱۹ استان