مدیرعامل میلی: جای طلای کاربران امن است؛ ۸۵۰ کیلوگرم ذخیره در بانک

مدیرعامل میلیگلد با اشاره به ذخیره ۸۵۰ کیلوگرم طلا در بانک به زومیت گفت: «طلای فیزیکی کاربران در بانک موجود است و هیچ نگرانی بابت از بین رفتن داراییها وجود ندارد.»
جمعه، بیستوسوم خرداد ۱۴۰۴، پس از حمله نظامی اسراییل به کشور بانک مرکزی بدون اطلاعرسانی قبلی به پلتفرمهای آنلاین خرید و فروش طلا، محدودیتهایی برای درگاههای پرداخت این کسبوکارها اعمال کرد. از آن روز نگرانیهایی نه فقط برای خود کسب و کارها، بلکه برای مردم و سرمایههایشان شکل گرفت.
مصطفی اکرمی، مدیرعامل پلتفرم میلی در گفتوگو با زومیت درباره نگرانی کاربران از دسترسی به وجه یا طلای خود در روزهای آینده گفت:
درخواستهای دریافت وجه و طلا هماکنون امکانپذیر است. محدودیتهایی که اعمال شده، صرفاً برای مدیریت بهتر فرآیند تسویه و خدمترسانی به تعداد بیشتری از کاربران بوده است. بر اساس محاسبات ما، طی چند روز آینده، بخش زیادی از درخواستهای تسویه انجام خواهد شد. طلای فیزیکی کاربران در بانک موجود است و هیچ نگرانی بابت از بین رفتن داراییها وجود ندارد.- مصطفی اکرمی، مدیرعامل پلتفرم میلی
او در پاسخ به پرسش متداول کاربران درباره احتمال خالیفروشی توضیح داد: «باید تأکید کنیم که طلای خریداریشده توسط کاربران بهصورت فیزیکی در بانک موجود است. تا پیش از آغاز تنشهای اخیر، حدود ۹۲۵ کیلوگرم طلا در بانک کارگشایی ذخیره داشتیم. در این مدت، بخشی از این طلا تحویل داده شده و بخشی به نقدینگی تبدیل شده تا تسویه با کاربران انجام شود. در حال حاضر، کمتر از ۸۲۵ کیلوگرم طلا بهعنوان تعهد ما به کاربران در بانک کارگشایی ذخیره شده است.»
۱۰ درصد از ذخایر طلای موجود از پلتفرم خارج شد
به گفته اکرمی در حال حاضر، حدود ۱۰ درصد از ذخایر طلای موجود در پلتفرم طی دو تا سه هفته اخیر خارج شده است و پیشبینی میشود پس از رفع محدودیتها، ممکن است ۵ تا ۱۰ درصد دیگر نیز برداشت شود. اکرمی به زومیت گفت: اکثریت کاربران همچنان به داراییهای خود دست نزدهاند و اعتماد خود را به پلتفرم حفظ کردهاند.
او همچنین ادامه داد: «کارمزدها هیچگونه تغییری نکرده و دقیقاً مطابق با روال پیشین و توافقات موجود اعمال میشوند. همچنین، برنامهای تدوین شده است تا در صورت بازگشت شرایط به حالت عادی، اقدامات جبرانی برای کاربرانی که متضرر شدهاند یا با تأخیر مواجه بودهاند، در حد توان اجرا شود. هرچند درصد کمی از کاربران با مشکلات جدی مواجه شدهاند، این امر بههیچوجه به معنای بیاهمیت بودن آنها یا مسائلشان نیست.»
چالش کنونی ما در حوزه تصمیمگیریهای اقتصادی، حضور نهادهای حاکمیتی نظیر سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسات تصمیمگیری است که بهعنوان نهادی مکمل در فرآیندهای مالی کشور عمل کرده و منافع حاکمیت و خود را مورد توجه قرار میدهد. متأسفانه، ما در این حوزه نمایندهای در نهادهایی نظیر وزارت امور اقتصادی و دارایی یا بانک مرکزی نداریم، زیرا فعالیت ما بهعنوان کسبوکاری صنفی، ذیل وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) تعریف شده است. این وضعیت منجر شده است که در توافقات و تفاهمات، اولویتهای ما مورد توجه کافی قرار نگیرد.- مصطفی اکرمی، مدیرعامل پلتفرم میلی
مدیرعامل میلیگلد توضیح داد: «سازمان بورس کالا همواره نسبت به فعالیت ما انتقاد داشته و معتقد است که پلتفرمهای مشابه ما باید ذیل نظارت این سازمان فعالیت کنند. این در حالی است که صندوقهای طلای بورسی از سال ۱۳۹۶ فعال بوده و خدماتی ارائه میدهند که بخشی از آنها، به دلیل محدودیتهایی نظیر ساعات کاری محدود یا تسویه با تأخیر، سبب شده است که پلتفرمهایی مانند ما مورد استقبال کاربران قرار گیرند.»
به گفته او، پلتفرمهای آنلاین طلا مثل میلی خدمات ۲۴ ساعته ارائه میدهند، تسویهشان سریع است و طلای خالص و واقعی عرضه میکنند. در مقابل، در بورس کالا، سکههایی با حباب قیمتی، حواله یا حتی وجه نقد در برخی صندوقهای طلا وجود دارد که ممکن است شفافیت لازم را برای برخی کاربران نداشته باشد.
او ادامه میدهد: «این وضعیت، بهنوعی ما و دارایی کاربرانمان را گروگان گرفته و در موقعیتی نابرابر قرار داده است. هرچند ضوابط متعددی تدوین و تعیین تکلیف شده و مشخص شده است که فعالیت ما صنفی بوده و اوراق بهادار محسوب نمیشود.»
نگران افزایش قیمت طلا باشیم؟
اکرمی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا نگرانی درباره افزایش قیمت طلا در صورت رفع محدودیتها وجود دارد، بیان کرد:
اگر بازارها باز باشند و خریدهای خرد انجام شوند، معمولاً آرامش بیشتری به کاربران میبخشد و از رفتارهای هیجانی جلوگیری میکند. با رفع محدودیتهای برداشت، ممکن است برخی کاربران بخواهند وجوه خود را از پلتفرمها خارج کنند و برخی دیگر رفتار متفاوتی نشان دهند. این هیجانات بهطور کلی میتوانند به تعادل عرضه و تقاضا آسیب برسانند و حتی با اهداف حاکمیتی برای کنترل قیمت ارز و طلا مغایرت داشته باشند. درصورتی که بازار بهصورت باز و مدیریتشده عمل کند، احتمالاً این اثرات منفی کاهش مییابد.- مصطفی اکرمی، مدیرعامل پلتفرم میلی
- مصوبه جدید دولت: پلتفرمهای آنلاین طلا باید زیر نظر بورس فعالیت کنند
او در پایان اشاره کرد: «این محدودیتها نارضایتیهایی به دنبال داشته است. در هفتههای اخیر، که برخی بانکها و صرافیها با مشکلات دسترسی نظیر هک شدن مواجه بودهاند، کاربران قادر به استفاده از وجوه خود نبودهاند. این موضوع بهویژه برای افرادی که درآمدشان وابسته به فعالیتهای روزمزد است و بسیاری از آنها مشتریان پلتفرمهای مشابه ما هستند، چالشبرانگیز بوده است.»
مدیرعامل میلی معتقد است که کاربران بهحق معترضاند که چرا در این شرایط نمیتوانند به داراییهای خود دسترسی داشته باشند. این اعتراضات کاملاً موجه است و میلی در این مدت تمام تلاشش را به کار بسته تا این مشکلات را به حداقل برساند.