ناکامی کرمان موتور در تولید سدان ملی/ کی‌ام‌سی ایگل چگونه به یکی از ناکامی‌های صنعت خودروسازی تبدل شد؟

ناکامی کرمان موتور در تولید سدان ملی/ کی‌ام‌سی ایگل چگونه به یکی از ناکامی‌های صنعت خودروسازی تبدل شد؟

 کی‌ام‌سی ایگل نخستین سدان به اصطلاح ملی کرمان موتور است. به‌‌رغم تاکید این گروه خودروسازی بر تولید یک سدان ملی، آنچه در ایگل بیشتر به چشم می‌خورد تنها تغییرات ظاهری محدود روی کی‌ام‌سی j4 چینی بوده که منجر به تولید کی‌ام‌سی j4 ایرانیزه شده است.

به گزارش تجارت نیوز، کی‌ام‌سی j4، سدان اقتصادی کرمان موتور، از اواخر دهه 90 به بازار ایران عرضه شده است. گرچه این خودرو به لطف محرکه اقتصادی و کم‌استهلاک مورد استقبال بازار ایران قرار گرفته، اما طراحی قدیمی آن همیشه مناقشات زیادی را به همراه داشته است.

در همین زمینه کرمان‌موتور با بازطراحی پلتفرم j4، از عرضه خودرویی ملی تحت عنوان کی‌ام‌سی ایگل خبر داد. نسخه نهایی ایگل در نمایشگاه خودرو تهران در سال 1402 به نمایش درآمد. اما آنچه در نمایشگاه برای بازدید عموم به نمایش درآمد، بیش از آنکه بازطراحی یک پلتفرم باشد، تنها تغییراتی ظاهری در نمای جلویی و عقبی خودرو بود.

ایگل در نمای جلویی با خطوط کروم‌کاری شده ظاهر شده که یکی از این خطوط وظیفه اتصال چراغ‌ها به یکدیگر را دارد. سپر جلو این خودرو نیز بازطراحی شده تا شمایل جلویی خودرو طراحی به‌روزتری را به نمایش بگذارد. لوگوی جک نیز به لوگوی کرمان‌موتور تغییر شکل داده و از روی جلوپنجره به روی درب موتور انتقال یافته است.

Jac J4 KMC Eagle 1 ak7121

در نمای جانبی تغییرات خاصی رخ نداده و رینگ‌های آلومینیومی جدید تنها المان جدیدی است که نمای ظاهری به چشم می‌خورد.

نمای عقب ایگل نیز تغییرات اندکی داشته و عمده تغییرات در تغییر گرافیک چراغ‌ها، امتداد بیشتر نوار کرومی تا روی چراغ، باله تزئینی صندوق عقب و حاشیه مشکی مه‌شکن‌ها خلاصه می‌شود.

Jac J4 KMC Eagle 5 767x511 1 ak5863

طراحی داخلی نیز به‌ تبعیت از نمای بیرونی، تغییرات بسیار اندکی داشته و چه‌بسا که طراحی داخلی از طراحی خارجی بسیار ناامیدکننده‌تر است. تغییرات داخلی این خودرو به تریم دو رنگ رودری‌ها، تبدیل پشت آمپر آنالوگ به دیجیتال و تغییر دسته‌دنده خلاصه می‌شود.

قوای محرکه

ایگل ایرانی همانند j4 چینی از یک پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی به انضمام جعبه‌دنده CVT استفاده می‌کند. گرچه با توجه به عملکرد فنی موتور ایگل می‌توان دریافت که تغییراتی در موتور خودرو یا ای‌سی‌یو اعمال شده باشد، اما این تغییرات بیش از اینکه منجر به بهبود و ارتقای فنی شده باشد، منجر به کاهش گشتاور خودرو شده است.

کی‌ام‌سی ایگل با افت 9 نیوتن متری گشتاور و افزایش 1.5 اسب بخاری توان نسبت به j4، گشتاور 137 نیوتن متر و توان 104.5 اسب بخار را تولید می‌کند.

ایگل شتاب صفر تا 100 کیلومتر را در 12.5 ثانیه می‌پیماید که 1.5 ثانیه از شتاب‌گیری j4 کمتر است. همچنین مصرف سوخت ترکیبی که در j4 معادل 6.2 لیتر در هر 100 کیلیومتر اعلام شده، در ایگل به 6.8 کیلومتر در هر 100 کیلومتر افزایش یافته است.

گیربکس ایگل همانطور که گفته شد از نوع cvt است که هزینه تعمیرات و نگهداری بالایی دارد.

نوآوری و توسعه محصول

به‌رغم تاکید کرمان موتور بر تولید یک سدان ملی، ایگل بیشتر یادآور فیس‌لیفت‌های بی‌شمار صنعت خودروسازی ایران است که با نامی جدید و قیمتی بیشتر به بازار عرضه می‌شوند.

ایگل را بیش از آنکه بتوان به‌عنوان گامی به سوی توسعه محصول ملی و شکوفایی صنعت خودروسازی دانست، می‌توان نمادی از ناکامی صنعت خودروسازی این بار در میان خودروسازان خصوصی معرفی کرد.

مشابه روند تولید خودرو ملی در کرمان موتور بارها در خودروسازان داخلی انجام شده، اما فعالان بازار توسعه نیافتن خودروهای داخلی را با تغییرات مکرر مدیریت خودروسازان مرتبط می‌سازند. حال که کرمان موتور در بحث توسعه محصول ملی خود فارغ از هرگونه تغییر مدیریتی و تصدی‌گری‌های شدید دولتی بوده، نمی‌توان بهانه‌ای برای ناکامی این محصول پیدا کرد.

همانطور که گفته شد ایگل تغییراتی در موتور خود یافته، برخی کارشناسان افت عملکرد این خودرو را درپی تغییرات اعمال شده برای داخلی‌سازی‌موتور می‌دانند. از این رو باتوجه به اینکه یکی از دلایل موفقیت j4 موتور کم‌استهلاک آن بود، امید است که این تغییرات منجر به افزایش استهلاک موتور نشده باشد. این مسئله نیازمند صرف زمان برای آزمون و خطا و تجربه استفاده از این محصول در بازار خودروست.

برای مطالعه بیشتر گزارش «رقابت بر سر تصاحب سهام سایپا بالا گرفت» را در تجارت‌نیوز بخوانید.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها