به گزارش تجارت نیوز، معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در این باره گفت: افزایش غلظت آلایندهها در آسمان سبب شد تا کیفیت هوای بجنورد از دیشب تحت تاثیر قرار گیرد به طوری که شب گذشته شاخص کیفی هوا به ۳۰۰ رسید.
حسین هراتی اظهار کرد: بر اساس داده های ایستگاه سنجش کیفیت هوای بجنورد امروز به طور میانگین ۱۲۰ است که کیفیت هوا در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس جامعه قرار دارد.
وی افزود: وزش باید و خیزش گرد و غبار سبب شد تا غلظت آلاینده ها در آسمان افزایش یابد.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی با بیان اینکه گرد و خاک عامل اصلی غلظت آلایندگی، آلودگی و کاهش کیفیت هوا در بجنورد است، افزود: خشکسالی و کاهش بارندگی ها سبب شده تا پدیده گردوغبار و ریزگردها بیش از پیش مشکل زا شود.
وی خاطرنشان کرد: فعالیتهای انسانی از جمله سنگشکنها، کارخانههای آسفالت و سایر واحدهای صنعتی آلاینده در اطراف بجنورد نیز به تشدید این وضعیت دامن زده است.
براساس این گزارش در شاخص سنجش کیفیت هوا وضعیت صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای تمام گروه های سنی، ۲۰۱ تا ۳۰۰ خیلی ناسالم و بیش از ۳۰۰ خطرناک و بحرانی است.
آلودگی هوای مرکز خراسان شمالی تنها در یک نقطه از بجنورد قابل سنجش و اندازه گیری است و تنها ایستگاه سنجش آلودگی هوای مرکز استان در جوار اداره کل حفاظت محیط زیست مستقر است.
خشکسالی ها و کاهش بارندگی در استان خراسان شمالی سبب شده تا کانون های گردوغبار در این خطه از کشور توسعه یابد اما تیغ بیابان بزرگ قره قوم در کشور ترکمنستان در همسایگی خراسان شمالی و نیز ریزگردهای مرز غربی کشور به مراتب تیزتر از سایر موارد است.
منبع: ایرنا